به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، یکی از عوامل مهم برای داشتن بدنی سالم، گنجاندن مواد
خوراکی مغذی و سالم در وعدههای غذایی است، اما به غیر از نوع خوردنیها،
روش مناسب طبخ آنها نیز اهمیت دارد. پنج مورد از
سالمترین روشهای طبخ غذا شامل کبابکردن، بخارپزکردن، برشتهکردن، پختن
در فر و تفت دادن به شرح زیر است:
کبابکردن
کبابکردن
به معنای قرار دادن مستقیم موادغذایی روی حرارت است و انواع گوشتها وقتی
کباب میشوند، محتویات چربی آنها هنگام پخت به شکل قطرههای چربی خارج
میشود. همچنین سبزیجاتی که کباب میشوند ویتامینها و مواد معدنی آنها
خیلی بیشتر از زمانی که سرخ شدهاند، حفظ میشود.
بخارپزکردن
این روش
برای غذا پختن، فرآیندی ساده برای حفظ ارزش غذایی و مزه و طعم مواد خوراکی
است. برای بخارپزکردن یک ماده غذایی، آن را داخل ظرفی ریخته و آن را روی
ظرف دیگری که داخل آن، آب در حال جوشیدن است، قرار دهید. همچنین میتوان
برای طعمدارکردن ماده خوراکی، طعم دهندهای به آب در حال جوش اضافه کنید.
برشتهکردن
در این
روش ماده غذایی با قرار دادن داخل تابهای بدون پوشش آماده میشود. همچنین
در این شیوه با استفاده از درجه حرارت بسیار بالا گوشت و سیبزمینی پخته و
آماده مصرف میشود.
پختن در فر
این
شیوه برای طبخ مواد خوراکی، مختص دسرها و کیکها نیست و میتوان انواع
گوشتها و سبزیجات را به این طریق و بدون افزودن سس و فقط با آب طبیعی
موجود در آنها آماده کرد.
تفت دادن
این روش
یکی از سریعترین و راحتترین شیوهها برای طبخ سبزیجات است که فقط با
افزودن مقدار بسیار کمی روغن، ماده خوراکی در تابه به سرعت آماده میشود.