به گزارش
خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران ،انتظاری دبیر شورایعالی فضای مجازی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار داشت: با شبکه ملی اطلاعات کل ترافیک کشور در داخل به گردش در آمده و با ایجاد شبکهای پرسرعت و پایدار، صرفهجویی بزرگی در هزینههای ارزی خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات کل ترافیک را در داخل کشور به جریان می اندازد افزود:بسیاری از سایتهای خارج از کشور باید به داخل منتقل شوند زیرا عمده فعالیت کاربران ایرانی با سایتهای داخلی است.
وی با اشاره به اینکه اغلب سایتهای دولتی در خارج کشور میزبانی میشوند خاطرنشان کرد: سایتهای خصوصی نیز اکثرا در خارج از کشور میزبانی میشوند و به این ترتیب بخش اعظم ترافیک کشور در خارج از کشور به گردش درمیآید.
به گفته دبیرشورایعالی فضای مجازی عمده فعالیت این شورا برای افزایش سرعت اینترنت در کشور برروی شبکه ملی اطلاعات و پیاده سازی آن دیده شده است.
شبکه های اجتماعی در خدمت جامعه قرار میگیرند
انتظاری دبیر شورایعالی فضای مجازی در ادامه با بیان اینکه شبکههای اجتماعی ابعاد متنوع و وسیعی دارند درجمع خبرنگاران اظهار داشت:یک کارگروه فرهنگی اجتماعی در مرکز ملی فضای مجازی ایجاد شده که متشکل از افراد صاحبنظر در این حوزه است.
وی با بیان اینکه پس از ارزیابیهای اولیه سیاستگذاری در این باره انجام خواهد شدافزود:به این موضوع در سطح کلان نگاه خواهیم کرد که چگونه شبکه اجتماعی میتواند در خدمت توسعه فرهنگ و نیاز کاربران ایرانی قرار بگیرد.
وی به گفتگوی نخبگانی اشاره کرد و گفت:با صاحبنظران فرهنگی و اجتماعی به تبادل نظر پرداختیم که چه شبکه هایی در داخل کشور حضور داشته و چه سیاستهایی بر آنها حاکم باشد که این موضوع در بلند مدت اعلام خواهد شد و تمامی طرحها و برنامه در این حوزه به منظور حفظ هویت اسلامی و ایرانی است
انتظاری در بخش دیگری از سخنان خود به شرایط سرمایه گذاری در فضای مجازی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت:باید شرایط سرمایه گذاری در داخل به گونه ای باشد که پایداری تصمیمات ضمانت سرمایه گذاری را کند و اگر در حوزه محتوا که وجه قالب فضای مجازی است کاری صورت میگیرد پایدار بوده و توسعه داشته باشد.
نرمافزار فیلترینگ کنونی جامع نیست
دبیر شورایعالی فضای مجازی با اشاره به اینکه باید نگاهی جامع به فضای مجازی داشته باشیم در جمع ا صحاب رسانه بیان داشت :اینترنت سالم در همه جای دنیا وجود دارد و واژه ای بینالمللی است که یکی از موضوعات آن فیلترینگ است.
وی با بیان اینکه اینترنت سالم طرح ایجابی است که در حوزهها و گروههای سنی مختلف مباحثی از قبیل توزیع مسئولیتپذیری و تولید محتوای سالم را در بر میگیرد تصریح کرد: یکی از مباحث آن پالایش است که باید نگاه جامعی به آن داشته باشیم تا از حالت کنونی که در آن قرار داریم خارج شویم.
وی ادامه داد: هم اکنون نرمافزار فیلترینگ با تمام سایتها با یک سیاست برخورد میکند، در حالی که طبق استاندارد یونسکو جوامع به دستهبندی مختلف مخاطبان تقسیم میشود.
از ورود به حوزه اجرایی پرهیز میکنیم
انتظاري در پایان در ارتباط با راهاندازی سرویسهایی چون جستوجوگر و ایمیل بومی خاطرنشان ساخت: برنامهریزی کلانی را در ارتباط با تشکیل چنین سرویسهایی به شکل داخلی داریم؛ هرچند که در حوزه ایمیل داخلی شرکتهای بسیاری فعالیت داشته و شکل گرفتهاند، اما در جلسه آینده برنامه زمانی قطعی برای راهاندازی این سرویسها را طرح خواهیم کرد که قطعا بخش خصوصی برای توسعه آن باید ورود پیدا کند.
وي با اشاره به اینکه تعریف ما از فضای مجازی امتداد فرهنگ و اجتماع انسانی در محیط شبکههای اطلاعاتی مبتنی بر IT است اظهار کرد:هم اکنون در حال برنامهریزی کلان کل فضای مجازی هستیم و تصمیم داریم کلیه اقدمات اجرایی را به بخشهای مرتبط به امور اجرایی و 3 قوه واگذار کنیم .
وی در ادامه با بیان اینکه در این راستا سیستم نظارتی را در نظر گرفته تا از اجرایی شدن تصمیمات مطمئن شویم افزود: مرکز ملی فضای مجازی یک ساختار متمرکز و کلان خواهد داشت و از نیروهای خبره و کارشناس در آن استفاده میکنیم تا بتوانیم راهبردها و تاثیر سیاستهای اتخاذ شده در این راستا را شاهد باشیم.
وی همچنین به اینترنت سالم اشاره کرد و گفت: مطرح کردن فیلترینگ در یک لایه کلان تر تحت عنوان اینترنت سالم شناخته میشود که این مجموعه قادر است فضای مجازی سالمتری را شکل دهد.
وی به نگاهی جامع در این حوزه اشاره کرد و بیان داشت : آموزش، اطلاعرسانی و آگاهی در بخش سواد دیجیتالی، مسئولیتپذیری کاربران، توانمندسازی آنها، مشارکت فعالان و ذینفعان این حوزه و همچنین پالایش و پایش فضای مجازی از جمله محورهای این نگاه جامع و برون رفت از نگاهی منفعلانه است.
انتهاي پيام/