به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه برنامه نگاه یک با اشاره به اقدامات قوه قضاییه درباره مبارزه با فساد و کسب نتیجه مطلوب و اشاره به پیچیدگی این امر و تلاش دستگاه قضایی در این خصوص طی سه سال اخیر گفت: دفع زمینههای فساد را با شفاف سازی قوانین و همکاری دستگاهها باید محقق کرد و تا زمانی که درباره زمینههای فساد اقدام جدی نکنیم این امر امکان پذیر نیست.
وی تاکید کرد: در این زمینه من نگاه شخصی خود را عنوان میکنم چون تجربه سی و اندی سالهام در قضاوت به من ثابت کرده است که رسیدگی به مفاسد اقتصادی در دادگاههای علنی تاثیر بازدارندگی زیادی دارد.
دادستان کل کشور تصریح کرد: هم اکنون قانون میگوید تا زمانی که حکمی قطعی نشده است، رسانهها حق انتشار اخبار دادگاه را ندارند اما نمیگوید دادگاه علنی نباشد و بنابراین، مانع ورود خبرنگاران نمیشوند؛ من میخواهم بپرسم پس فلسفه علنی بودن چنین دادگاهی چیست؟
دادستان کل کشور در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دارد با توجه به این دیدگاه، هر چه زودتر شاهد انعکاس اخبار دادگاههای علنی در رسانهها باشیم؟، گفت: من نظر قوه قضاییه را نمیدهم، البته افراد دیگر از جمله نمایندگان مجلس نیز باید در این باره نظر بدهند ولی در حال حاضر بر اساس قانون نمیتوان چنین اقدامی کرد و نیاز به یک لایحه یا طرح در این زمینه و تصویب آن در مجلس است.
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای تصریح کرد: نباید با گمانه زنی یا اتهامات واهی و مبانی ضعیف پروندهای تشکیل داد، اما اگر در بررسیها به فردی رسیدیم که در شرایط فعلی کشور مفسد اقتصادی است و به حقوق مردم، حکومت و ملت دست اندازی کرده، به عقیده من، رسیدگی علنی به پرونده چنین فردی بجا و پسندیده است.
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه با بیان اینکه تجربه وی در مقام قاضی ثابت کرده که تاثیرات بازدارنده چنین دادگاههایی به مراتب بیشتر است، اظهار داشت: در زمان برگزاری دادگاههای علنی، بارها مشاهده کردم که بعضی از متهمین میآمدند، التماس میکردند و میگفتند که هر مجازاتی میخواهید، تعیین کنید اما دادگاه علنی نباشد.
وی افزود: برخی ممکن است ایرادهایی بر دادگاههای علنی بگیرند، به طور مثال، میگویند آبروی افراد میرود یا اینکه وقتی دادگاه علنی میشود و تصویر متهم انتشار مییابد، آبروی خانواده او هم میرود در حالی که خانواده او گناهی نکردهاند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: به عقیده من، وقتی میخواهیم اقدامی بازدارنده باشد و باعث شویم فرد به سمت گناه نرود، باید به گونهای عمل کنیم که شخص به فکر آبروی خود فرد و خانوادهاش نیز باشد.
انتهای پیام/