علیرضا زاکانی، شهردار تهران در حاشیه جلسه هیئت دولت به تشریح اقدامات انجام شده در حوزه آسیبهای اجتماعی پرداخت و از همکاری همه دستگاهها برای کاهش مشکلات شهری خبر داد.
زاکانی با اشاره به همکاری دستگاههای مختلف همچون قوه قضائیه، فراجا، بسیج، سپاه، دانشگاهها، استانداری، فرمانداری، بهزیستی و کمیته امداد، اعلام کرد که در حال حاضر ظرفیت کمپهای ماده ۱۶ برای نگهداری معتادان متجاهر از ۱۱ هزار نفر به ۲۵ هزار نفر افزایش یافته است.
وی افزود: پیش از این، بیش از ۸۵۰۰ نفر در کمپهای ماده ۱۶ حضور داشتند، اما امروز ظرفیتها به گونهای توسعه یافته که ۱۸ تا ۱۹ هزار نفر در این کمپها مستقر هستند. با توجه به این افزایش ظرفیتها، اکنون دیگر هیچ کلونی از معتادان متجاهر در سطح شهر مشاهده نمیشود و این افراد به کمپها هدایت میشوند.
زاکانی همچنین اظهار داشت که برنامه جمعآوری معتادان متجاهر همچنان ادامه دارد و مردم میتوانند با گزارش هرگونه مشاهده در این زمینه، شهرداری را در این مسیر یاری کنند.
وی در ادامه به اقدامات شهرداری برای کاهش معضل کودکان کار نیز اشاره کرد و گفت: اکنون کمتر کودکی را در چهارراهها میبینیم. این کاهش، نتیجه هماهنگی مستمر دستگاههای مختلف از جمله بهزیستی، فراجا و دستگاه قضائی با شهرداری است.
شهردار تهران همچنین بر کیفیت خدمات در کمپهای ماده ۱۶ و گرمخانهها تاکید کرد و اعلام کرد که در حال حاضر شهرداری توانسته است بیش از ۸۰۰۰ نفر ظرفیت کمپهای ماده ۱۶ را ایجاد کند و به طور همزمان ظرفیت گرمخانهها را نیز افزایش دهد. این اقدامات به گفته زاکانی، برای کمک به کاهش آسیبهای اجتماعی و بهبود شرایط زندگی افراد آسیبدیده به انجام رسیده است.
زاکانی با اشاره به پروژه ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی، توضیح داد: در حال حاضر، تعداد واحدهای مسکونی در این پروژه به ۲۸۵ هزار واحد افزایش یافته است و شهرداری در حال انجام اقدامات لازم برای تسهیل مجوزها و صدور پروانههای ساخت است.
به گفته وی، این اقدامات در راستای اجرای مصوبات شورای شهر و تسهیل فرآیند اجرایی پروژهها برای شروع ساختوساز انجام شده است.
شهردار تهران توضیح داد که بخشهایی از این پروژه ساختوساز آغاز شده و برخی از پروژهها نیز در مرحله مذاکره با مالکین قرار دارند. زاکانی خاطرنشان کرد که مالکین این واحدهای مسکونی ممکن است شامل دولت، نهادهای غیر دولتی و بخش خصوصی باشند.
زاکانی افزود: این همکاریهای بین سازمانی برای تحقق پروژه مسکن مهر یا همان پروژه مسکن اجتماعی در تهران ضروری است و برای سرعت بخشیدن به این طرح، شهرداری تمام توان خود را به کار گرفته است.
وی همچنین به موضوع تسهیل فرآیندهای اداری در شهرداری و همکاری با سایر نهادها مانند وزارت راه و شهرسازی، سازمانهای دولتی و غیر دولتی اشاره کرد و گفت: همه دستگاهها باید با هماهنگی کامل به پیشبرد این پروژه کمک کنند تا بتوانیم با سرعت بیشتری به اهداف مسکن اجتماعی دست یابیم.
شهردار تهران با اشاره به خرید شهرداری تهران از چین، گفت: خریدهای ما حدود ۱۰۰ هزار یورو کمتر از خرید داخلیمان اتفاق افتاد. از داخل کشور بیش از ۳۰۰۰ خودرو خریداری کردهایم و البته شهر به تعداد بیشتری نیاز دارد. دستگاههای نظارتی باید توجه داشته باشند که جان مردم، امنیت و منفعت ملی و مصحلت کشور فدای مصلحت اندیشیها نشود.
وی خاطرنشان کرد: هر چی از داخل کشور خریداری کردهایم برای برقسازی همهاش وارداتی است. چرا ۱۰۰ یورو بیشتر پرداخت کنیم به افرادی که این واردات را انجام میدهند؟ خریدی هم که ما انجام دادیم موظفند طی ۶ تا ۱۲ ماه در ایران داخلیسازی کنند.
زاکانی گفت: ارز واردات خودروهای برقی تامین شده است اما مشکل ما دستگاه نظارتی است که به جای نظارت، دخالت میکند و ما این لحظه این مسئله را اعلام نکردهایم، اما نمیتوانیم آرامش و امنیت مردم را فدا کنیم. به نقطهای رسیدهام که میخواهم به مردم بگویم چه دستگاههایی در کار هستند که نخواهند گذاشت مشکل ترافیک و آلودگی هوای تهران حل شود.
زاکانی گفت: حکمی توسط هیات دولت بر اساس اصل ۱۲۷ قانون اساسی تصویب شده بود. چون مصوبه هیات دولت بود، پا برجاست. بعد از انتخابات به احترام هیات دولت و شخص رئیسجمهور ۳ ماه جلسه آن را تشکیل ندادم تا ببینیم شخص دیگری انتخاب میشود یا خیر. بعد با رئیسجمهور صحبت کردم و لطف کردند و گفتند همین مسیر ادامه داشته باشد.
شلوغی آن ها فاجعه است ....
هرروز مردم به جان هم می افتند
زاکانی بعد از شهردار شدن
عبرتگیرندگاناندکند