لبنیات یکی از گروه‌های اصلی هرم راهنمای غذایی است و مصرف روزانه ۲ تا ۴ واحد از این گروه برای همهٔ افراد توصیه شده است.

دکتر بهمن محمدی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: پنیر به عنوان جزئی از گروه لبنیات، منبع خوبی از پروتئین، کلسیم و فسفر است مصرف ۳۰ گرم پنیر، در حدود ۸ گرم پروتئین و ۲۰۰ میلی گرم کلسیم به بدن می‌رساند در حالی که ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم شیر، چنین میزان کلسیمی را به بدن می‌رساند. 

همچنین کلسیم؛ فسفر و پروتئین از مینای دندان محافظت می‌کند پس از مصرف محصولات لبنی میزان کلسیم و فسفر بزاق افزایش می‌یابد. همچنین حدس زده می‌شود که پنیر خاصیت ضد میکروبی در حفره دهان دارد. 

دکتر محمدی تصریح کرد: مصرف پنیر به افرادی که به دلایلی عدم تحمل به لاکتوز شیر دارند، توصیه می‌شود این افراد به دنبال مصرف شیر، به دلیل کاهش تولید آنزیم‌های تجزیه کننده قند شیر، نمی‌توانند لاکتوز شیر را هضم کنند و دچار اسهال، نفخ، دردهای شکمی و تهوع می‌شوند اما از آنجا که میزان لاکتوز پنیر و ماست خیلی کم است، مصرف این دو ماده غذایی به این افراد توصیه می‌شود. 

وی خاطر نشان کرد: پیش از این عنوان شده بود که مصرف پنیر پیش از خواب، باعث ایجاد کابوس‌های شبانه می‌شود اما در تحقیقات جدید انجام گرفته، مشخص شده که مصرف پنیر پیش از خواب به خواب آرام در افراد کمک می‌کند. 



انتهای پیام/
برچسب ها: خواب ، پنیر ، کلسیم ، لاکتوز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.