مهران نیکخو پزشک در گفتگو پیرامون کور رنگی در افراد و تشخیص آن به خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: کور رنگی بیماری است که میتواند نسبت به هر یک از سه رنگ اصلی آبی، قرمز و سبز به تنهایی به وجود بیاید و نوع دیگری از این بیماری وجود دارد که در آن فرد بیمار نسبت به هر سه رنگ ذکر شده دچار کور رنگی است و این نوع آخری بیشتر به دلیل کم بینایی به پزشک مراجعه کنند.
وی بیان کرد: شایعترین نوع کور رنگی نسبت به رنگ سبز است که صفتی مغلوب و وابسته به کروموزم میباشد و در مردان از مادر به ارث میرسد. به همین دلیل علیرغم وجود این بیماری هم در خانمها و هم در آقایان، در زنان به ندرت شاهد این بیماری هستیم و تنها حدود یک درصد بیماران کور رنگ را خانمها تشکیل میدهند.
این چشم پزشک افزود: این بیماری درمانی ندارد و بسیاری از بیماران مبتلا نیز از بیماری خود مطلع نیستند، چرا که در بسیاری از موارد محدودیت و مشکل خاصی را در دید خود احساس نمیکنند.
وی افزود: وجود این بیماری به دلیل دچار مشکل شدن سلولهای مخروطی چشم که در قسمت ماکولای چشم (مرکز بینایی) وجود دارند و وظیفهٔ تشخیص رنگها بر عهده آنهاست میباشد.
مهران نیکخو اضافه کرد: چشم نیز مانند تلویزیون که انواع رنگها و تصاویر را با به کار بردن سه رنگ آبی، قرمز و سبز به ما نشان میدهد، عمل میکند و کسی که دچار سبز کوری است، دنیا را به صورت سیاه و سفید نمیبیند، بلکه وی قادر به تشخیص انواع رنگها بوده اما بعضی از رنگها را به گونهای متفاوت با دیگران میبیند.
انتهای پیام/