پروانه کاظمی، کارشناس تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: چون گلوکز مهمترین منبع انرژی برای انجام حرکات ورزشی است، باید پیش از ورزش، بیشتر از مواد حاوی کربوهیدرات استفاده کنیم که هضم آنها راحتتر صورت میگیرد مصرف کافئین مثل قهوه در بدن به عنوان محرک سیستم عصبی مرکزی عمل میکند و با بالا بردن سخت چربیها برای تامین انرژی، مقاومت و افزایش میدهد.
وی افزود: معمولا توصیه میشود دو ساعت پس از ورزش، غذاهای سبک یا میان وعده مصرف شود در واقع مصرف مواد پر کالری کربوهیدراتها پس از ورزش میتواند حساسیت انسولینی بدن را بالا ببرد، بالا رفتن حساسیت به انسولین، کار بدن را برای جذب قند از جریان خون و ذخیره آن در عضلات و سایر بافتها و استفاده از آن به عنوان انرژی را آسانتر میکند و این حالت میتواند باعث بالا رفتن قند خون شود و خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد.
کاظمی تصریح کرد: تحقیقات اخیر حاکی از این است که بسیاری از فواید ورزشهای موازی به تغذیه پس از آن بستگی دارد ولی همانگونه که گفته شد، لازم نیست در این فاصله به خود گرسنگی داد بلکه استفاده از غذاهای کم کالری، علاوه بر اینکه حساسیت به انسولین را بالا نمیبرد، حتی مقدار کالری را که فرد هنگام ورزش از دست داده جبران میکند.
انتهای پیام/