به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران «مبایعه نامه» قراردادی است که طی آن بیع انجام شده است.
بیع به قراردادی اطلاق می شود که طبق آن مالی به دیگری فروخته می شود ،در نتیجه عرفاً قرارداد مکتوبی که بین طرفین(فروشنده و خریدار یا بایع و مشتری) تنظیم می گردد و بر اساس آن مالی در مقابل دریافت عوض یا بهاء یا قیمت فروخته می شود، مبایعه نامه به شمار می رود.
این اصطلاح به صورت «بیع نامه» نیز به کار می رود و مفهوم آن تفاوتی با «مبایعه نامه» ندارد.مبایعه نامه عموماً باید شامل موارد زیر باشد:
1-مشخصات طرفین(خریدار و فروشنده)
2-موضوع معامله(مالی که فروخته می شود)
3-بهاء معامله(قیمت مال موضوع معامله)
4-شرایط قرارداد(مواردی که در مورد معامله با توجه به اراده طرفین قرار است انجام شود یا تعیین تکلیف در مورد برخی از شرایط قراردادی)
براساس اين گزارش مبایعه نامه – قولنامه از مهمترین شرایط برای هرگونه نقل و انتقال املاک و مستغلات می باشد که در صورتی که نکات کلیدی مربوط به مبایعه نامه – قولنامه مورد توجه قرار نگیرد مشکلاتی را برای خریداران و فروشندگان املاک به وجود خواهد آورد که در ذیل به گزیده ای از قوانین مربوط به مبایعه نامه – قولنامه که از کتاب قانون مدنی کشور استخراج گردیده است مربوط به قراردادهای بیع, خرید و فروش خواهیم پرداخت.
اين گزارش مي افزايد : در مبحث مبایعه نامه – قولنامه کلمه بیع عبارت است از تملیک عین به عوض معلوم که پس از توافق بایع و مشتری در مبیع و قیمت آن عقد بیع به ایجاب و قبول واقع می شود ، ممکن است بیع به داد و ستد نیز واقع گردد , مبایعه نامه – قولنامه در ایجاب و قبول الفاظ و عبارات باید صریح در معنی بیع باشد .
براساس اين گزارش هریک از بایع و مشتری باید علاوه بر اهلیت قانونی برای معامله اهلیت برای تصرف در مبیع یا ثمن را نیز داشته باشد همچنین برای انجام مبایعه نامه – قولنامه شخص کور می تواند خرید و فروش نماید مشروط بر اینکه شخصا به طریقی غیر از معاینه یا بوسیله کس دیگر ولو طرف معامله جهل خود را مرتفع نماید .
گفتني است در مبحث مبایعه نامه – قولنامه , بیع چیزی که که خرید و فروش آن قانوناً ممنوع است و یا چیزی که مالکیت و یا منفعت عقلایی ندارد یا چیزی که بایع قدرت بر تسلیم آن ندارد باطل است مگر اینکه مشتری خود قادر تسلیم باشد و هر چیزی که برحسب عرف و عادت جزء یا تابع مبیع شمرده شود یا قراین دلالت بر حول آن در مبیع نماید داخل در بیع و متعلق به مشتری است اگر چه در عقد صریحا ذکر نشده باشد و اگر چه متعاملین جاهل بر عرف باشند .
اين گزارش مي افزايد :هر چیزی که بر حسب عرف و عادت جزء یا از تابع مبیع شمرده نشود داخل در بیع نمی شود مگر اینکه صریحا در عقد ذکر شده باشد و همچنین هر چیزی که فروش آن مستقلا جایز است استثناء آن از مبیع جایز است ,اگر در بیع عین معین ، معلوم شود مبیع وجود نداشته ، بیع باطل است .
آثار بیعی که صحیحا واقع شده باشد از قرار ذیل است :
به مجرد وقوع بیع مشتری مالک مبیع و بایع مالک ثمن می شود .
عقد بی, بایع را ضامن درک مبیع و مشتری را ضامن درک ثمن قرار می دهد .
عقد بیع بایع را به تسلیم مبیع ملزم می نماید .
عقد بیع مشتری را به تادیه ثمن ملزم می کند .
براساس اين گزارش در مبحث مبایعه نامه – قولنامه تسلیم عبارت است از دادن مبیع به تصرف مشتری به نحوی که متمکن از انحاء تصرفات و انتفاعات باشد و قبض عبارت است از استیلاء مشتری بر مبیع همچنین تسلیم وقتی حاصل می شود که مبیع تحت اختیار مشتری گذاشته شده باشد اگر چه مشتری آن را هنوز عملا تصرف نکرده باشد .
اگر مبیع قبل از تسلیم بدون تقصیر و اهمال از طرف بایع تلف شود بیع منفسخ و ثمن باید به مشتری مسترد گردد مگر اینکه بایع برای تسلیم به حاکم یا قایم مقام او رجوع نموده باشد که در اینصورت تلف از مال مشتری خواه بود و اگر قبل از تسلیم در مبیع نقصی حاصل شود مشتری حق خواهد داشت که معامله را فسخ نماید .
نکات مهم در هنگام تنظیم قرارداد مبایعه نامه - قولنامه
نکات مهم در هنگام معامله در بنگاه های معاملات ملکی توجه به نکات زیر مهم است
بررسی شود که آیا صاحب بنگاه دارای مجوز از اتحادیه است یا خیر
اگر مال مورد معامله بین چند نفر مشاع است و یا این که خریداران چند نفر هستند و عده ای به جای دیگری به وکالت معامله می کنند دارای وکالت رسمی هستند یا نه
صاحب بنگاه امضای طرف معامله را تأیید کند
میزان حق الزحمه دلال در قولنامه یا مبایعه نامه آورده شود و این که آن را دریافت کرده یا تحت چه شرایطی دریافت می کند
صرف نوشتن معامله و قرارداد در اوراق چاپی و آرم دار بنگاه دلیل بر رسمی بودن معامله نیست
در سند قید شود که آیا در آن قلم خوردگی وجود دارد یا نه و دارای پشت یا حاشیه نویسی است یا خیر
اگر اسناد تجاری مانند چک، سفته و سایر اوراق بهادار نزد بنگاه دار به امانت گذاشته شده در قرارداد آورده شود و قید شود که تحت چه شرایطی و چه زمانی این اسناد به چه شخص یا اشخاصی باید تحویل داده شود
اسنادی که نزد صاحب بنگاه به امانت گذاشته می شود کاملاً در قرارداد تعریف شود
قید شود که قرارداد در چند نسخه تنظیم می شود
حتماً دو نفر فرد قابل اعتماد از سوی طرفین زیر قرارداد را به عنوان گواه امضا کنند
از امضای سند بدون حضور طرف دیگر و قبل از احراز سمت و هویت او خودداری شود
بررسی شود که آیا ملک یا ساختمان در مالکیت فروشنده قرار دارد یا این که در رهن بانک یا شخص دیگری است
باید توجه داشت که انجام معامله در بنگاه و سند تنظیمی عادی است و چه بسا فروشنده قبلاً یا بعداً آن را با سند رسمی یا عادی به شخص ثالثی واگذار کرده بنابراین این موضوع توسط صاحب بنگاه به تأیید برسد که اگر ملک یا ساختمان دارای معارض باشد مسئولیت جبران خسارت با چه کسی است
از چک هایی که به صورت چک مسافرتی یا چک حساب جاری رد و بدل می شود، کپی گرفته شود
اگر چکی صادر می شود در نزد صاحب بنگاه و گواهان تنظیم و امضا شود
در زیر نمونه ای از یک مبایعه نامه - قولنامه را که در دفاتر املاک مورد استفاده قرار می گیرد را نشان خواهیم داد:
ماده 1 : طرفين قرارداد
1-1- فروشنده/فروشندگان ...................................................... فرزند .............................. به شماره شناسنامه ......................................... صادره از ................................کدملي .................................................. متولد ............................ ساکن .................................................................... تلفن ...................................... با وکالت/قيموميت/ولايت/وصايت .................................. فرزند ...................... به شماره شناسنامه ........................ متولد .............................. بموجب ................................
2-1- خريدار/خريداران ...................................................... فرزند .............................. به شماره شناسنامه ........................................... صادره از ................................کدملي .................................................. متولد ............................ ساکن .................................................................... تلفن ...................................... با وکالت/قيموميت/ولايت/وصايت .................................. فرزند ...................... به شماره شناسنامه ........................ متولد .............................. بموجب .................................
ماده 2: موضوع و مشخصات مورد معامله
عبارتست از انتقال ......................... دانگ يک .............................................. داراي پلاک ثبتي شماره .................... فرعي از ............... اصلي قطعه ....................... واقـع در بخش ................ حوزه ثبتي .......................... به مساحت ................................... متر مربع دارای سند مالکیت به شماره سریال .................. صفحه .............. دفتر .............. بنام .................................................................................................. بانضمام .............. دانگ پارکینگ شماره ......................... فرعی و .............. دانگ انباری شماره ....................... فرعی از ................... اصلی طبق سند رهنی شماره ....................... دفتر اسناد رسمی ..................... مورد رهن بانک ..................... داراي حق اشتراک آب / برق / گاز / اختصاصي / اشتراکي / شوفاژ / روشن / غيرروشن / کولر/ تلفن داير/ غير داير به شماره ........................................................................ به نشاني ................................................................... ...............................................................................................................................................
ماده 3 : ثمن معامله
1-3- ثمن مورد معامله به طور مقطوع ........................................... ريال به حروف ........................................................ ريال تعيين گرديد .
2-3- همزمان با اين توافق مبلغ .............................................ريال معادل ................................................ تومان نقداً/طي چک ............... بانک ....................... شعبه .......................... به فروشنده پرداخت گرديد ، باقيمانده ثمن .................................................... ريال در زمان تنظيم سند در دفتر اسناد رسمي پرداخت خواهد شد .
ماده 4 : شرايط مربوط به تنظيم سند
1-4- طرفين متعهد شدند جهت تنظيم سند طبق قرارداد در تاريخ / / 13 در دفتر اسناد رسمي شماره .......................................... حاضر شوند و فروشنده متعهد گرديد سند را به نام خريدار يا هر کس که خريدار معرفي نمايد انتقال دهد ، در ضمن اجراي تعهد به تنظيم سند از طرف فروشنده بنام انتقال گيرنده بعدي ، موکول به احراز انتقال از طريق ارائه قرارداد مي باشد . در صورت عدم حضور هر يک از طرفين در دفتر خانه اسناد رسمي براي تنظيم سند ، گواهي سر دفتر مثبت تخلف نامبرده مي باشد .
2-4- عدم ارائه مستندات و مدارک لازم جهت تنظيم سند از طرف فروشنده و عدم پرداخت ثمن توسط خريدار در حکم عدم حضور است و سر دفتر در موارد مدکور مجاز به صدور گواهي عدم حضور مي باشد .
ماده 5 : شرايط تسليم مورد معامله
1-5- فروشنده موظف است مورد معامله را در تاريخ / / 13 با تمام توابع و ملحقات و منضمات آن تسليم خريدار کند و هر گونه موانع در استيفاء و بهره برداري کامل از مورد معامله را برطرف کند .
2-5- در صورتيکه معلوم گردد مورد معامله به جهت قوه قاهره قابليت انتقال نداشته و اين عامل مربوط به زمان انعقاد مبايعه نامه باشد عقد باطل است و فروشنده موظف است ثمن دريافتي را به خريدار عودت نمايد .
3-5- در صورتيکه معلوم گردد مورد معامله به هر علتي غير از عامل قوه قاهره مانند رهن ، مصادره ، عمليات اجرائي دادگستري و يا اجراي اسناد رسمي ، مستحق للغير و غصبـي بودن قانونـاً قابل انتقــال به خريـدار نبوده فروشنـده موظف است علاوه بر استرداد ثمن معامله معادل ........................................................... ريال بعنوان خسارت به خريدار بپردازد .
4-5- کليه هزينه هاي ناشي از تسليم مورد معامله بر عهده فروشنده است ، مگر اينکه به صورت ديگري توافق شده باشد .
ماده 6 : آثار قرارداد
1-6- اين قرارداد فروشنده را از هرگونه انتقال مورد معامله به هر عنوان و دليل به غير از خريدار منع مي کند . در صورت تخلف و انتقال به غير ، خريدار حق خواهد داشت درخواست فسخ قرارداد را نموده و يا با اقامه دعوي ابطال به طرفيت فروشنده و منتقل اليه ، الزام فروشنده را به انتقال مورد معامله بخواهد . در صورتيکه الزام ممکن نباشد خريدار حق فسخ معامله را دارد و فروشنده موظف است کليه هزينه هايي که خريدار متقبل شده بپردازد و معادل ................................................... ريال بعنوان خسارت تخلف از عدم انجام تعهد به وي پرداخت نمايد .
2-6- فروشنده متعهد است قبلاً و يا حداکثر تا زمان مقرر براي تنظيم سند رسمي کليه مجوزها و مدارک لازم از مراجع مختلف در خصوص مورد معامله از قبيل مفاصاحساب شهرداري ، مالياتي و غيره را اخذ نمايد .
3-6- فروشنده مکلف است کليه بدهيهاي احتمالي در خصوص توابع ، اعيان ، مستحدثات و امکانات موجود در مورد معامله را حداکثر تا زمان تنظيم سند رسمي تصفيه نمايد .
4-6- هزينه هاي نقل و انتقال اعم از دارايي ، شهرداري و بعهده فروشنده است و هزينه حق الثبت و حق التحرير بر عهده ...................... مي باشد .
5-6- قيمت توافق شده براي معامله در بند 1 ماده 3 به هيچ عنوان و به جهت نوسان قيمت مورد معامله قابل تغيير نيست و از اين حيث حق و ادعايي براي فروشنده يا خريدار متصور نيست .
6-6- کليه خيارات از جمله خيار غبن به استثناي خيار تدليس با اقرار طرفين اسقاط گرديد .
7-6- در صورتيکه عدم اجراي تعهد از جانب فروشنده باشد وي مکلف است به ازاي هر روز تاخير مبلغ ................................ ريال بعنوان خسارت تاخير اجراي تعهد به طرف مقابل پرداخت نمايد و در صورتيکه ممتنــع خريدار باشد وي مکلف است به ازاي هر روز تاخير مبلغ ..................................... ريال بعنوان خسارت تاخير اجراي تعهد در وجه طرف مقابل پرداخت نمايد . خسارت مذکور علاوه بر انجام تعهد اصلي بوده و با آن قابل جمع است .
ماده 7
حق الزحمه مشاور املاک طبق تعرفه کميسيون نظارت شهرستان بالمناصفه بعهده طرفين است که همزمان با امضاي اين قرارداد به موجب قبوض شماره ........... و ........... پرداخت شد .
ماده 8
اين قرارداد در تاريخ / / 13 در دفتر مشاور املاک شماره ..................... به نشاني ............................................ ................................. در سه نسخه بين طرفين تنظيم و امضاء و مبادله گرديد . مشاور املاک موظف است ضمن ممهور نمودن نسخ قرارداد به مهر مخصوص مشاور ، نسخه اول و دوم را به خريدار و فروشنده تسليم نمايد و نسخه سوم را در دفتر مخصوص بايگاني کند و هر سه نسخه داراي اعتبار يکسان است که با تنظيم سند رسمي از درجه اعتبار ساقط است .
انتهای پیام/
آیا املاک میتونه قرار داد یا همان میانه نامه را حذف کنه
یاحق
بنده یکسال قبل در استان گلستان یک قطعه زمین کشاورزی را بصورت قولنامه دستی خریدم و الان بعد از فوت فروشنده وراث مدعی هستند که بنده زمین را ارزان خریده ام و با تهدید به قتل و فحاشی مانع از ورود بنده به زمینیم شده اند وچون من در آن منطقه غریب هستم هیچکس حاضر نیست به نفع من شهادت دهد. لازم بذکر هست متراژ زمین خریداری شده 2000متر میباشد که بصورت دقیق هم کروکی زمین وهم همسایگان شمال وجنوب وغیره داخل قولنامه قید شده است درصورتیکه وراث مدعی هستند که متراژ زمین خریداری شده 200متر میباشد وچون شهود معامله خانواده فروشنده بودند اکنون من نمیدونم چکارکنم وچون من در آن منطقه غریب هستم هیچکس حاضر نیست به نفع من شهادت دهد.حتی با تهدید به قتل مانع از ورود من بداخل زمینیم شده اند.خواهش میکنم بنده را راهنمایی کنید
اولا متراژ زمین قید شده در مبایعه نامه معتبر است. ثانیا اگر حدود زمین به صورت دقیق ذکر شده است پس شما مالک زمین تحدید شده هستی حالا هر مساحتی که دارد. البته مشروط به اینکه شما زمین را خیلی خیلی ارزان نخریده باشی که ورثه به شما انگ کلاه برداری بزنند مثلا قیمت زمین در تاریخ معامله یک سه برابر مبلغ پرداختی شما نباشد.
بنده یکسال قبل در استان گلستان یک قطعه زمین کشاورزی را بصورت قولنامه دستی خریدم و الان بعد از فوت فروشنده وراث مدعی هستند که بنده زمین را ارزان خریده ام و با تهدید به قتل و فحاشی مانع از ورود بنده به زمینیم شده اند وچون من در آن منطقه غریب هستم هیچکس حاضر نیست به نفع من شهادت دهد. لازم بذکر هست متراژ زمین خریداری شده 2000متر میباشد که بصورت دقیق هم کروکی زمین وهم همسایگان شمال وجنوب وغیره داخل قولنامه قید شده است درصورتیکه وراث مدعی هستند که متراژ زمین خریداری شده 200متر میباشد وچون شهود معامله خانواده فروشنده بودند اکنون من نمیدونم چکارکنم وچون من در آن منطقه غریب هستم هیچکس حاضر نیست به نفع من شهادت دهد.حتی با تهدید به قتل مانع از ورود من بداخل زمینیم شده اند.خواهش میکنم بنده را راهنمایی کنید
ملکی رو از خواهر و برادرم که شریک هستن میخوام خریداری کنم.
میخواستم ببینم اگر قولنامه ای در منزل نوشته شود مشکلی ایجاد نمیکنه
یا اینکه روش درست خریداری ملکو بهم توضیح بدین
ملکی رو از خواهر و برادرم که شریک هستن میخوام خریداری کنم.
میخواستم ببینم اگر قولنامه ای در منزل نوشته شود مشکلی ایجاد نمیکنه
یا اینکه روش درست خریداری ملکو بهم توضیح بدین
يه خرده تحقيق كن
مبايعهنامه درسته
آپارتمانی فروختم ودر ازای ان یک سوم پول و یک دوم مغازه گرفتم مابقی هم قرار شد وام مسکن بزارم رو آپارتمان تا خریدار قسطش بده بعد گذشت 8ماه متوجه شدم قیمت مغازه ای که به من دادند حدود 100میلیون کمتر از قیمت هست آپارتمانی که پیش فروش کردم الان آمادست اما تحویل ندادم. بنگاهی و خریدار هم فامیل هستند . اگه ممکنه راهنمائیم کنید
مغاره ای رایکسال پیش رهن واجاره کردم ویک نسخه ازقولنامه به من ویک نسخه به مالک داده شد.حالامدت رهن واجاره مغازه به اتمام رسیده است وبنگاه معاملات املاک دربرگ تسویه حساب ازمن امضاگرفته تانسخه قولنامه ای که درابتدای قراردادبه من داده راتحویل بنگاه معاملات املاک بدهم!
اینکارقانونی است؟
قصدوغرض بنگاه چیست؟
اگر بعد از عقد قرارداد بین طرفین در بنگاه و دادن ودیعه فروشنده از فروش ملک صرف نظر کند خریدار که مبایعه نامه را ندارد و فقط دارای فیش پرداختی ودیعه می باشد آیا کاری می تواند انجام دهد ؟
خانه ای از مسکن مهر خریدم . در مبایعه نامه بنگاهی مشخصات خود را جای فروشنده واقعی بدون داشتن وکالت قید کرده و از برخورد من و فروشنده واقعی جلوگیری نموده ! چون سند های این خونه ها هنوز آماده نیست دست نویسی از من تحت عنوان (( پارکینگ در مبایعه نامه کامپیوتری و سند وجود دارد ولی خانه با تفهیم بدون پارکینگ تحویل شد )) گرفته است .
البته مبایعه نامه ای که در آن بنگاهی اطلاعات خود را وارد نموده این جمله قید شده ولی مبایعه نامه کامپیوتری که مشخصات اصلی فروشنده را دارد بدون اشکاله . حالا سوالم اینه که میتونم به مبایعه نامه اصلی استدلال کنم و از بنگاهی شکایت کنم ؟
ممنون
از مبلغ هفتاد میلیون تومان نقدا پنجاه و پنج میلیون تومان داده بودم و پانزده میلیون تومان دیگر یک فقره چک به تاریخ ۱۵ابان ماه داده ام ومقررگشته بود فروشنده ساختمان را ۱۰مهر به من تحویل دهد ولی فروشنده۵مهرامده و ۴۳میلیون تومان به بنگاه داده و میگوید معامله را انجام نمیدهم و ۱۲میلیون تومان پول را میگوید خرج کرده ام و ندارم بدهم معامله فسخ نشده است و پابرجاست حال من برای اینکه ساختمان را تحویل بگیرم چگونه میتوانم اقدام کنم با تشکر از راهنماییتان
اگر اصل مبایعه نامه گم شود و با فروشنده مشگل دادگاه داشته باشید. و آژانس املاک بسته باشد . چگونه می شود کپی برابر اصل گرفت.
ملکی به مبلغ 390 میلیون تومان با نحوه پرداخت ذیل به شخصی فروختم.
الف. مبلغ 100 م تومان پای قرارداد
ب. مبلغ 200 م تومان ی طی دوفقره چک (هریک 100م) در مواعد 30 تیر و 5 مرداد 96
ج. مبلغ 20 م تومان از محل رهن دادن واحد
د. الباقی مبلغ یعنی 70 م تومان در روز محضر
موعد تحویل ملک 5 مرداد پس از پاس شدن چکهای بند ب بوده است.
ضمناً واحد نوساز و بدون کولر و کابینت و ... بود و بدین منظور یک عدد کلید نزد املاک سپرده تا با خریدار جهت تجهیز واحد همکاری گردد.
ولی دفتر املاک قبل از موعد تحویل و بدون اطلاع بنده واحد را در تاریخ 10/04/96 به شخص دیگری به مبلغ 120 م رهن داده و قرارداد اجاره را بین خریدار و مستاجر نوشته بود.
پس از اطلاع و اعتراض اینجانب، دفتر املاک اعلام نمود کهیک فقره از چکهای مندرج در بند ب را عودت دهم و مبلغ 120 م رهن مستاجر را دریافت و قرارداد اجاره را به عنوان شاهد به امضاء برسانم.
مع الوصف این کار انجام شد و بنده چک صدمیلیون تومانی 5 مرداد را عودت دادم و از املاک رسیدی جهت اینکه چک به صورت امانت نزد املاک بماند تا چک صد میلیونی 30 تیر پاس شود.
در نهایت چک 30 تیر به مبلغ 100 میلیون تومان توسط خریدار پاس نشد و برگشتی آن صادر شد.
با توجه به توضیحات فوق و اینکه در بند توضیحات مبایعنامه نوشته شده است در صورت پاس نشدن هر یک از چکها، فروشند می تواند مبایعنامه را فسخ و منفسخ نماید و همچنین در بندی دیگر مرقوم شده است که در صورت عدم ایفای تعهد خریدار، به ازای هر روز می بایست مبلغ 200 هزار تومان به عنوان خسارت پرداخت نماید.
آیا اینجانب می توانم طرح شکایت جهت درخواست موارد ذیل داشته باشم؟؟
1. فسخ مبایعنامه
2. درخواست تخلیه و تحویل ملک به اینجانب
3. دریافت خسارت 200 هزار تومان به ازای هر روز از خریدار (در مبایعنامه نوشته شده است)
4. درخواست اقساط بلند مدت جهت عودت وجه دریافت شده از خریدار
5. درخواست پرداخت هزینه دادرسی به اینجانب
6. طرح شکایت خیانت در امانت از املاک جهت اجاره دادن ملک
7. درخواست هزینه های وارد شده به اینجانب (در صورتی که ثابت شود) به علت برگشت خوردن چک خریدار
لطفاً مدت زمان طولانی شدن موارد فوق در دادگاه را بفرمایید و همچنین اگر موارد دیگری جهت مطالبه هست اعلام کنید؟
با سپاس فراوان
چندین بار دادخواست و شکایت کرده به عناوین مختلف.چطور میشه باطل کرد این مبایعه نامه و.
چندین بار دادخواست و شکایت کرده به عناوین مختلف.چطور میشه باطل کرد این مبایعه نامه و.
چندین بار دادخواست و شکایت کرده به عناوین مختلف.چطور میشه باطل کرد این مبایعه نامه و.
من قصد خرید یک واحد آپارتمان در مسکن مهر رو دارم
بنگاه دار به من گفته چون مسکن های مهر کدپستی ندارند قابلیت ثبت مبایعه نامه در سامانه جامع املاک کشور وجور ندارد میخواستم بدانم این حرف آیا درست است یا خیر
سوال دیگر اینکه آیا مبایعه نامه که در بنگاه تنظیم میشود ولی در سامانه جامع املاک کشور ثبت نمیشود را میتوان پیگیری قضایی کرد به چه نحوه
بنده یک قطعه زمین به مبلغ 160 میلیون در تاریخ 14 فروردین 95 از پسر عمویم خریدم هیچ چیزی برای نحوه پرداخت در مبایعه نامه نیامده تا 5 اردیبهشت مبلغ 109000 به حسابش واریز کردم ولی ایشان از تاریخ آخرین واریز دیگر پاسخگوی تلفن بنده نبودن تا اینکه بنده از دوستان شنیدم که زمین را به شخص دیگری فروخته است و دلیلش هم دیر دادن پول از طرف بنده اعلام کردن الان پرونده ما در دادگاه در حال بررسی است و هفته آینده دادگاه تشکیل میگردد لطفا من را راهنمایی کنین
اگر ملکی عقب نشینی داشته باشه ولی در تصرف مالک باشه و برای تمام ملک سند داشته باشه و به صورت زبونی به خریدار بگن که عقب نشینی داره ولی در قولنامه به عقب نشینی اشاره نشده باشه خریدار میتونه تقاضای فسخ معامله رو بده
مغازه خریدم درمبایعه نامه نوشته شده یک سعم مشاع از 21سهم ایا درست نوشته شده
درحالبکه معازه 26مترمربع پلاک ثبتی ومتراژهم دارد
خانه ای از مسکن مهر خریدم . در مبایعه نامه بنگاهی مشخصات خود را جای فروشنده واقعی بدون داشتن وکالت قید کرده و از برخورد من و فروشنده واقعی جلوگیری نموده ! چون سند های این خونه ها هنوز آماده نیست دست نویسی از من تحت عنوان (( پارکینگ در مبایعه نامه کامپیوتری و سند وجود دارد ولی خانه با تفهیم بدون پارکینگ تحویل شد )) گرفته است .
البته مبایعه نامه ای که در آن بنگاهی اطلاعات خود را وارد نموده این جمله قید شده ولی مبایعه نامه کامپیوتری که مشخصات اصلی فروشنده را دارد بدون اشکاله . حالا سوالم اینه که میتونم به مبایعه نامه اصلی استدلال کنم و از بنگاهی شکایت کنم ؟
ممنون
اگر مبايعه نامه تنظيم شود وبعد از آن فروشنده فوت كند وكل مبلغ پرداخت شده باشدحكم سند زدن چيست?
مطالب خوبی بود تشکر