مجید حسن حقی کارشناس ارشد تغذیه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: در مصرف روزانه نمک چند نوع محدودیت وجود دارد یکی افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماری کبدی، بیماری کلیوی و بیماریهای قلبی و عروقی باید بدانند که در زمانهایی از زندگی مثل دوران بارداری هم باید مصرف نمک و سدیم را محدود کرد.
حسن حقی افزود: نمک و سدیم باعث احبتاس آب در بدن میشود که گروههای نامبرده با این روند مشکل خواهند داشت. در کل چند رژیم داریم که میزان نمک در آنها متفاوت است در رژیم نوع اول بین 4500-2500 میلی گرم سدیم وارد بدن میشود در رژیم نوع دوم 2500-1000 میلی گرم سدیم وارد بدن میشود و در نوع سوم 1000-500 میلی گرم نمک وارد بدن میشود.
وی اذعان داشت: سوسیس و کالباس، چیپس، پنیر، کنسروها و رب از غداهای شور محسوب میشوند. همچنین در تخم مرغ و گوشت گوساله و جگر سدیم زیاد یافت میشود ولی در گوشت مرغ و ماهی و غذایی مثل شیر و انواع سبزیجات نمک به میزان مورد نیاز و متوسط یافت میشود همچنین برنج، گندم، حبوبات، قند و شکر و کرهها فاقد نمک هستند.
این کارشناس ارشد تغذیه در پاسخ به سوال خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه تفاوت نمک دریا و نمکهای دیگر چیست افزود: نمکهای دریا حاوی مقدار بهتری ید هستند و همانطور که میدانید برای بدن بسیار ضروری است اما باید توجه کرد که نمک دریا استخراج میشود و علاوه بر روی حاوی املاح دیگری هم هست یعنی دارای ناخالصی است و این فلزات سنگین سرطانزا است ولی اگر همین نمک تصفیه شود و مصرف شود بهترین نوع نمک است.
انتهایپیام/
تو دین اسلام امامها و پیامبران گفتن نمک مفیده
دکتران قوی جهان میگن نمک باید مصرف کنیم
و تنها در ایران تمامی مواد خوراکی پرخطرن
نمک باعث نگندیدن غذا در شکم و بوی بد ندادن دهان و باد شکم و بوی عرق بدن میشه خلاصه مصرف نکنی خراب کراب کردی
پس چرا توی زمان های قدیم قبل ازنمک تصفیه شده به اصطلاه یددار این همه سرطان و بیماریهای کبدی و تیروئید و فشارخون و قلبی و...نبود ؟ چرا این همه بیماری بعد از برداشته شدن نمک دریا ظاهرشد؟