به
گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه نميتوانيم همان رويكردي كه در مورد يك سکونتگاه غیر رسمی داريم در مورد یک محله كه بافت تاريخي محسوب می شود داشته باشيم، افزود: سياست مواجهه ما در گذشته نوسازي کالبدی صرف و تخريب و جايگزيني بافت جديد بوده است كه در مورد بافتهاي تاريخي اين موضوع صدق نميكند.
وی درادامه اظهار داشت: بافتهاي تاريخي ثروتهائی هستند كه بايد به عنوان پشتوانه فرهنگي و هويت شهري از آنها پاسداري كنيم.
ایزدی با بیان اینکه در برنامه جديد نوسازي، هر پهنه با برنامه خاص مربوط به آن پهنه مورد توجه قرار گیرد، افزود: به عنوان مثال سياستي داريم به نام مقاومسازي، با این سیاست می توان بسياري از ساختمانهاي ناپايدار را با هزينهاي كم به مرحله كيفيت مطلوب و امن رسانده و مقام سازی نمائیم.
معاون وزیر راه وشهرسازی در ادامه افزود: پس ميتوان از بهسازي، مقاومسازي و نوسازي و روشهاي مختلف استفاده کرد تا در بافت بازآفرینی مورد نظر اتفاق افتد.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران در ادامه گفت: در این خصوص از شورای عالی شهرسازی درخواست کردیم به ما اجازه بدهند وراي سه شاخص كالبدي كه قبلاً بافت فرسوده با آن شناخته ميشد (ريزدانگي، نفوذناپذيري و ناپايداري) وارد حوزههاي ديگر شويم و اين محدودهها را با شاخصهاي جديدتري شناسايي ، گونهشناسي و اولويت بندي كنيم.
ایزدی در ادامه افزود: شوراي عالي شهرسازي ضمن موافقت با این درخواست ، ما را موظف كرده سند جديدي در خصوص شناسايي و تعيين اولويت محدودههای هدف را به اين شورا ارائه كنيم كه اين سند، دستورالعملی جامع و دربرگيرنده تعاريف مختلف پهنهها و رويكردهاي مواجهه با اين پهنهها خواهد بود.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران در ادامه توضیح داد: در واقع براي اينكه چارچوب قانوني به سياستهاي جديد بدهيم و اين سياستها جنبه اجرايي داشته باشند، علاوه بر طرحي كه در شوراي عالي شهرسازي مورد بررسي قرار گرفت بحث تدوين سند ملي نيز مورد نظر ما است.
انتهای پیام/