۳۰ قطعه سمندر لرستانی(امپراطور) که توسط مأموران یگان حفاظت در اهواز کشف شده بودند در منطقه جریک رها سازی شدند.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران ،30 قطعه سمندر لرستانی(امپراطور) که توسط مأموران یگان حفاظت در اهواز کشف شده بودند، به منظور رهاسازی در زیستگاه اصلی خود به شهرستان مسجدسلیمان انتقال یافته و توسط مأموران یگان اداره حفاظت محیط زیست مسجدسلیمان در منطقه جریک رهاسازی شدند.

یکی از زیستگاه‌های سمندر لرستانی(امپراطور) در منطقه جریک در شمال مسجدسلیمان است.

سمندر کوهستانی لرستان یا سمندر خالدار قیصری یا سمندر قمصری یا سمندر خالدار امپراتور یا حاجی باریک او (نام علمی: Neurergus kaiseri) گونه‌ای سمندر بسیار رنگی است که در جنوب رشته کوه‌های زاگرس  زندگی می‌کند.

سمندر کوهستانی لرستان دارای بدنی به طول 14 سانتی‌متر است و پوست آن در قسمت پشتی قهوه‌ای رنگ با خال‌ها و یا نوارهایی زرد و یا نارنجی بوده که ظاهری زیبا به این دوزیست بومی ایرانی بخشیده‌است. سمندر کوهستانی لرستان نخستین بار در سال 1938 توسط کایسر (قیصر) از شمال منطقه شهبازان استان لرستان یافت شد. این گونه به عنوان یک گونه بومی منحصراً درمرزهای جنوبی استان لرستان در بخش پاپی و شمال استان خوزستان یافت می‌شود.

سمندر لرستانی از حشره‌ها، تخم و لارو آن‌ها، کرم خاکی و بندپایان کوچک تغذیه می‌کند.

رنگ‌بندی متفاوت و زیبایی این جانور سبب شده تا سودجویان به منظور فروش آن با قیمتی بالا در بازارهای آسیایی و اروپایی اقدام به صید بی‌رویه این دوزیست کرده و آن را در خطر انقراض نسل جدی قرار دهند. مردم محلی نیز که آنرا به جای سمندر، ««مارمولک رنگی» می‌نامند، سالیانه تعداد زیادی از آنها را برای فروش در جشن‌های سال نو شکار می‌کنند.

تغییر اقلیم و بروز خشکسالی در منطقه نیز در کنار عوامل انسانی یاد شده سبب گردیده است تا اندک جمعیت باقی‌مانده از سمندرهای کوهستانی لرستان به سن تولید مثل نرسیده و تعدادشان در طبیعت روزبروز کاهش یابد.

از 13 زیستگاه شناخته شده اینگونه 10 زیستگاه در استان خوزستان و 3 زیستگاه در استان لرستان قرار دارد.
انتهای پیام/


برچسب ها: امپراطور ، سلیمان ، مسجد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار