وی افزود: یکی از مباحث در کنار مسائل مختلفی که وجود دارد بحث داراییهاست که بنا به توافق ژنو در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرد که سه مرحله از آن به طور مشخص انجام شده اما همچنان پیگیریها برای رفع مسائل اداری و اجرای این کار ادامه دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: حوزههایی است که در مورد بانک مرکزی با مشورتهایی که مخصوصا حوزه فنی و سیاسی وزارت امور خارجه داشتند کار را دنبال میکنند این مسیر ادامه دارد گرچه برخی موانع در روند کار پیش میآید ولی در مجموع این کار مسیر اجراست در حالی که این مسیر به طور طبیعی انجام میشود در عین حال منتظر هستیم که خیلی سریعتر از این کار پیش برود ولی این مسیر به طور طبیعی در حال انجام است و امیدواریم در طول دوره 6 ماهه طرفین به تعهدات خود عمل کنند و بتوانیم در پایان دوره مجموعه اقدامات در خصوص اجرای تعهداتشان را به صورت روشن و صریح اعلام کند.
افخم پیرامون عملکرد دستگاه دیپلماسی کشورمان در سال گذشته اظهار داشت: دستگاه سیاست خارجی کماکان بحث تامین منافع و پیشبرد اهداف کشور را دنبال میکند موضوعات متعدد و مختلفی را به طور خاص در حوزه سیاست خارجی داریم.
وی ادامه داد: در اولویت این برنامهها بحث مذاکرات جامع است که از سال گذشته شروع شده و در آستانه سال جدید دوری از آن انجام شد و شاید اولین تحرک رسمی به این مفهوم را در دور سوم مذاکرات جامع در وین شاهد هستیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: امیدواریم که با پیگیریها برای انجام مذاکرات جامع بتوانیم شاهد دستاورد مثبت در جهت احقاق حقوق هستهای کشور در تامین منافع مردم ایران باشیم .
افخم تصریح کرد: در عین حال پیشبرد مناسبات خوب با همسایگان و کشورهای مختلف جهان را مورد توجه قرار دادهایم فکر میکنم مسیر خوبی شروع شده در همین چارچوب باید که این مسیر را براساس احترام متقابل ومواضع برابر دنبال کنیم و این دو اصل، دو اصل کلیدی در تنظیم و پیشبرد مناسبات ما با کشورهای مختلف جهان است و امیدواریم که سال 1393 شاهد شکلگیری روابط منسجمتر با حوزههای مختلف جهان باشیم.
وی اظهار داشت: مناسبات ما با حوزههای همسایه در روابط خوبی به سر میبرد حوزههای مختلف اقتصادی، فرهنگی، رسانهای علاوه بر زمینه سیاسی مورد توجه ما قرار دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: در روابط خارجی یک حیطه وسیعی را برای همکاری با کشورهای جهان تنظیم میکنیم و در این مسیر امیدواریم که رسانهها به سهم خود برای پیشبرد آن کمک خوبی برای دستگاه سیاست خارجی باشند.
افخم با اشاره به آخرین وضعیت علی رحمت اسدی یکی از 4 مذنون ایرانی اظهار داشت: سفارت ما در ابوظبی و کنسولگریمان دردبی با مسئولین اماراتی تماسی برقرار کردند فعلا به دنبال دریافت اطلاعات رسمیتر در این زمینه هستیم در عین حال دسترسی کنسولی به آقای اسدی را دنبال میکنیم تا ابعاد موضوع را تصمیمگیری کنیم.
وی تصریح کرد: در عین حال حوزه ایرانیان و کنسولی ما در دست پیگیری است تا بتوانیم هم اقدام مشخص و متعاقب آن تصمیم میگیریم و اطلاعرسانی خواهیم داشت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی پیرامون خبرهایی مبنی بر احتمال بیرون رفتن آمریکا از مذاکرات سازش فلسطین و رژیم صهیونیستی تصریح کرد: آنچه که مشخص است مذاکرات سازش با هدف تامین حقوق فلسطینیان تنظیم نشده و یکی از موانع مهمی که در این روند حاصل شده عدم واقع بینی و توجه به حقوق مسلم فلسطینیهاست و تا زمانی که حق ملت فلسطین در طرحها و برنامهها به طور کامل لحاظ نشود این روندها اثری نخواهد داشت.
افخم تصریح کرد: فکر میکنم که مسئولین آمریکایی تلاش میکنند تا منافع رژیم صهیونیستی را تحمیل کنند و تحت تاثیر روندهای ساختگی گروههای فلسطینی را مرعوب کنند به نتیجهای نخواهند رسید باید روندهای عادلانه و واقعی بر این مسیر حاکم شود مبتنی بر خواست ملت فلسطین لذا بخش زیادی از این اخبار پراکنده ناشی از تحمیل و طرحهای غیرواقعی است که دنبال میشود.
وی اظهار داشت: در ادامه سخنانش اظهار داشت: اینکه با اتهامات و ادعاهای واهی برخی اتباع ایرانی یا اتباع کشورهای دیگر را با چنین اتهامی دستگیر کنند یک رویه ناپسند جاری است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: اتهام واهی و با برچسبها و اتهامی مبنی بر خریدهای غیر معقول و خلاف بخشهای تحریمی پذیرفته نیست و فکر میکنم که این طیف خاص هم مانند موارد دیگری بوده که منتشر شده است در عین حال متعاقب آن هم بی اساس بودنش روشن شده است.
افخم افزود: در آستانه مذاکرات و هر دوره از آن همواره چنین اخبار پراکندهای منتشر میشود و این نیز در همان چارچوب است.
وی در خصوص مذاکرات هستهای تصریح کرد: ما از ابتدا هم به روشنی اعلام کردیم این مذاکرات تنها مذاکرات هستهای است هیچ موضوع دیگری در این مذاکرات مطرح نمیشود به طور صریح و روشن نیز آن را اعلام کردهایم و بر این اصل هم پایبندیم و تیم مذاکرهکننده شدیدا و با حساسیت کامل این موضوع را دنبال میکند همچنین در دورههای قبلی نیز این موضوع به صراحت اعلام شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص دیدار اشتون با برخی زنان فعال فتنه در داخل تهران تصریح کرد: گزارشهایی منتشر شد و این گزارشات به مجلس ارائه داده شد چون موضوع در کمیسیون مطرح شده بود وزارت اطلاعات گزارشی را به کمیسیون داده بود ما نیز گزارش تکمیلی در خصوص این موضوع را به کمیسیون محترم فرستادیم قضاوت با نمایندگان مجلس است بنده در صدد راستیآزمایی دو وزارت مذکور نیستم.
افخم در مورد قطعنامه ضد ایرانی پارلمان اروپا تصریح کرد: اقدام پارلمان اروپا به عنوان یک نهاد اروپایی در صدور قطعنامه آن هم تحت عنوان قطعنامه راهبرد روابط با جمهوری اسلامی با چنین متن موضوعات و ادبیاتی از ابتدا هم اعلام کردیم غیر قابل پذیرش است.
قطعنامه اتحادیه اروپا کاملا بی ارزش است
وی ادامه داد: اقدام پارلمان اروپا یک اقدام کاملا هدفمند و مغرضانه علیه جمهوری اسلامی ایران است اطلاعات آن منبعث از برخی محافل وابسته به دشمنان ایران، منافقین و رژیم صهیونیستی است و اطلاعات غیر واقعی در آن بوده است لذا ما اعلام کردهایم که این قطعنامه کاملا بیارزش است و ملاک عمل ما قرار ندارد ضمن اینکه پرونده و سابقهای این نهاد اروپایی در صدور قطعنامههایی است که در صدد هستند تا جوی را در اروپا ایجاد کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: این اقدام نشان که پارلمان اروپا به عنوان نهاد اروپایی از تحولات جهان به کلی عقب است و به طور خاص نسبت به واقعیتهای جمهوری اسلامی ایران و تحولات صورت گرفته در کشورمان کاملا بیگانه هستند این بخش خوشبینانه است، بخش بد آن است که واقعا نمیخواهند آنچه که در این منطقه براساس خواست و اراده ملت ایران برای استقلال و پیشرفت صورت میگیرد درک کنند و بر مبنای واقعی نسبت به موضوعات ایران تصمیم بگیرد لذا پرونده این گونه اقدامات پارلمان اروپا بسیار زیاد است این پارلمان در 4 سال گذشته قریب به 2 هزار و 400 قطعنامه داشته است.
اروپا نمیتواند برای ایران تعیین تکلیف کند
افخم تصریح کرد: تبادل و رفت و آمد هیئتهای اروپایی قطعا هیچ کدام منطبق با موضوعاتی که در این قطعنامه قید شده انجام نخواهد شد و ما هیچ بخشی را که پارلمان بخواهد به ایران تحمیل کند نمیپذیریم نمیتواند نه تنها برای ایران بلکه برای هیچ کشور دیگری تعیین تکلیف کنند.
وی افزود: از نظر ما دوران این گونه تصمیمگیریها و نگرشها به کشورهای دیگر گذشته امروز دوران دوران روابط مبتنی بر احترام متقابل و مواضع برابر است و این مهم را براساس یک اصل اساسی در بحث سیاست خارجی دنبال میکنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: دوستان تردید نکنند در تمام تماسهایی که در طول دورههای مختلف دولتهای جمهوری اسلامی صورت گرفته این اصل مهم عزتمداری مورد تاکید و توجه بوده است و پیگیری شده است در دوره دولت یازدهم نیز این وضعیت کاملا مصرانه پیگیری میشود و ملاک برای ما همین مسئله خواهد بود.
افخم اظهار داشت: دکتر روحانی نیز در ابتدای شروع کارش یکی از سخنانش این بود که دنیا باید با زبان تکریم با جمهوری اسلامی صحبت کند این اصلی است که باید ملاک ارتباطات قرار گیرد و واکنش ما نسبت به هر دولت، شخص و نهادی که بخواهد جایگاه و عزت ملت ایران را تحت تاثیر قرار دهد براین اصل مبتنی خواهد بود.
وی تصریح کرد: لذا در بحث پارلمان اروپا هم این نهاد اروپایی قطعا به تدریج مورد نقدهای دروناروپاییها واقع خواهد شد توصیهای که ما به اروپاییهاداریم این است که اروپا براساس واقعیات روز و متناسب با تحولات با جهان همراهی کند ماندن در دوره خاص از تاریخ از این زاویه و با این عینک با جهان صحبت کردهاند سپری شده است این پیام سیاست خارجی ایران است و مطمئن باشید که برداشت این نیست که عقبنشینی صورت گرفته که دیگران بخواهند جسارتی بکنند.
سخنگوی دستگاه
دیپلماسی افزود: این اصلا مورد قبول نیست ما میخواهیم دنیا را با یک واژگان و
گفتمان جدید بر مبنای تکریم به ملت ایران آشنا کنیم در بخش سیاست خارجی این کار
ظرافت خاص خودش را دارد در عین حال یکی از پاسخهای دیپلماتیکی و اقدامات و مجاری
مختلفی که در حوزه سیاسی میتوان انجام داد همان را دنبال میکنیم.
وی
ادامه داد: در مورد طرحهای دیگر نیازمند این است که در صحن مجلس و یا
کمیتههای تخصص کمیسیونها بررسیهای لازم صورت بگیرد، متناسب با پیشرفت کار
در خود مجلس ما نسبت به آخرین پیشنویس اظهارنظر میکنیم به هر حال
نماینده وزارت امور خارجه، معاون کنسولی و پارلمانی این وزارتخانه در مجلس
نیز فعال هستند تا آنچه که در مجموع برای منافع کشور و هم سو با این منافع
است این مصوبهها شکل بگیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت:
قطعا وزارت امور خارجه و بدنه دولت ملزم به اجرای مصوبات مجلس هستند
و حتما با این پیش ذهن این مصوبات در جهت تامین و مصالح کشور و حفظ عزت
کشور است و این مهم در راس تمام این برنامههاست، ما نیز به سهم خودمان
آمادگیمان را برای مشارکت در اجرا و همراهی در هر چه بهتر آنها اعلام
میکنیم. جلسات امروز و فردای مجلس روشن کننده آن خواهد بود.
افخم گفت: این طور نباشد که در هر مرحلهای پروندهها بخواهند متعاقب هر اقدام و گفتگویی مجددا باز شوند، لذا هیات ایرانی به آن طرحی که ایران در شروع مذاکرات پیشنهاد داد بر همین مبنا بود که باید گامها را تعیین کنیم، گام نهایی مشخص باشد و یکی از هدفها این بود که موضوعات متعاقب هم و پیاپی قرار نگیرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: دور اول بر همین اساس به تدوین اقدام مشترک و توافق ژنو منجر شد و در گام دوم که به سمت مذاکرات جامع حرکت میکنیم همین برنامه محور اصلی مذاکرات است.
وی افزود: هیاتها در اولین دور مذاکرات موضوعات مورد نظر را بحث کردند، مجموعهای از موضوعات مورد توافق قرار گرفت که در دورههای بعدی مذاکرات براساس آنها روندهای گفتگو ادامه پیدا کند و این تقریبا بخشی از نگرانی را برطرف میکند.
افخم بیان داشت: پیگیری ما برای اجرا کماکان ادامه دارد و فکر میکنیم که براساس اطلاعاتی که در دور قبلی در گفتگوهای کارشناسی که داریم بر همین اساس مذاکرات پیش رود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: اظهارات آقای ظریف مبنی بر اینکه در این دور بتوانیم مجموعه مذاکرات را جمع کنیم و بر آن اساس و نظرات طرفین کار مهم تدوین پیشنویس را آغاز کنیم از این جهت بوده است که دیگر موضوع جدیدی روی میز قرار نگیرد، لذا امیدواریم که با آغاز جلسه امروز به صورت رسمی مجموعه موضوعات مذاکرات را جمعبندی کنند به این مفهوم که بتوان براساس آنها بحث تدوین پیشنویس آغاز شود.
وی تصریح کرد: تنظیم پیشنویس کار بسیار
پیچیده و فنی است و بخش سختتر مذاکرات
است براین اساس گروههای مشورتی همراه تیم هستهای است که این امر تنها محدود به
تیم ایرانی نمیشود بلکه طرف مقابل متناسب با موضوعات مذاکره و پیشرفت کار از
مشورت کارشناسان استفاده میکند و اقدام مذاکرهکننده ما در جهت استفاده از گروههای
مشورتی اقدامی همسو با مسیری که میرویم است.
رئیسجمهوری آذربایجان به تهران سفر میکند
افخم پیرامون سفر الهام علی اف رئیسجمهوری آذربایجان اظهار داشت: رئیسجمهوری آذربایجان فردا به دعوت دکتر روحانی برای انجام یک سفر رسمی به کشور سفر میکند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان بر مبنای روابط و مناسبات مشترک تاریخی، مذهبی و فرهنگی دارای مناسبات عمیقی است و زمینههای فراوانی برای توسعه و گسترش همکاریها دارد.
وی بیان داشت: بنابر عرف دیپلماتیک و رسمی که در مناسبات کشورهاست در سفر روسای کشورها وزرای مختلفی که در حوزههای دوجانبه کار میکنند روسا را همراهی میکنند و طبعا بودن وزیر دفاع در ترکیب هیات رسمی رئیس جمهوری آذربایجان امری غیرمعقول نیست.
افخم اظهار داشت: ایران و جمهوری آذربایجان همکاریها را در زمینههای مختلفی دارند دو کشور مصمم هستند که این همکاریها را گسترش دهند چرا که هم زمینهها و هم مشترکات بسیار زیادی وجود دارد و بسیاری از این مسیرها که باید در کشورهای دیگر طی شود را طی کردهایم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: لازم است که قالبهای جدید و روندهای اجرایی آنها بیشتر از گذشته باشد، از این رو اسنادی تنظیم شده که در حضور دو رئیسجمهور به امضا خواهد رسید، در عین حال دکتر روحانی و رئیسجمهوری آذربایجان علاوه بر بررسی ابعاد مناسبات دو کشور موضوعات مختلف منطقهای و بحرانها و تحولات موجود را بررسی میکند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این سفر سفری است که کمک میکند تهران و باکو یک گام به جلو بردارند و پس از این شاهد افزایش تحرکات در سطوح مختلف باشیم و سفر رئیس این کشور مقدمهای بر تنوع بخشیدن همکاریها و سرعت بخشیدن روابط است.
انتهای پیام/