معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام از تولید 172 هزار تن گوشت قرمز، سفید و انواع فرآورده های دامی در استان در سال گذشته خبرداد.



به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ایلام؛ مجتبی شیرخانی با اعلام این خبر گفت: دامداران ایلامی پارسال 26 هزار تن گوشت قرمز، 49 هزار تن گوشت سفید، پنج هزار و 750 تن انواع آبزیان، 90 هزار تن شیرخام، 695 تن تخم مرغ و 563 تن عسل تولید و روانه بازار مصرف کردند.
وی شمار واحدهای پرواربندی صنعتی و نیمه صنعتی استان را 625 واحد با ظرفیت تولید 39 هزار راس دام اعلام کرد.
بگفته معاون سازمان جهاد کشاورزی استان  ایلام 370 واحد گاوداری شیری صنعتی و نیمه صنعتی با ظرفیت پرورش شش هزار و 410 راس گاو شیری نیز در استان دایر است.
شیرخانی ادامه داد: 377 واحد مرغداری گوشتی فعال در استان ایلام وجود دارد که سالانه شش میلیون و 500 هزار قطعه مرغ تولید می کنند.
وی همچنین از فعالیت 160 مزرعه گرم و سردآبی پرورش آبزیان با ظرفیت پنج هزار و 750 تن آبزی در استان ایلام خبر داد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی ایلام افزود: امسال برای افزایش کیفی تولید گوشت و فرآورده های دامی برنامه ریزی های خاصی صورت گرفته که بهینه سازی سامانه های تهویه، سوخت، دان و آبخوری واحدهای مرغداری و دامداری، مکانیزاسیون مراکز پرورش ماهی در راستای افزایش تولید و توجه ویژه به تولیدهای ارگانیک از جمله آنهاست.
شیرخانی اضافه کرد: توجه به صنایع تبدیلی، بسته بندی، پایش تولید کارخانه های خوراک دام، طیور و آبزیان و تکمیل زنجیره تولید در استان ایلام از قبیل احداث مزارع مرغ مادر گوشتی و کارخانه جوجه کشی از دیگر برنامه های امسال این اداره برای دستیابی به تولید محصول های باکیفیت دامی است.
وی اظهار کرد: با عنایت به تحقق 85 درصدی اهداف برنامه پنجم توسعه در زیر بخش دام، طیور و آبزیان در سال جدید توسعه کمی این واحدها مدنظر نیست و بیشتر تاکید بر گسترش کیفی، بهینه سازی واحدها، تامین سرمایه در گردش، تکمیل زنجیره تولید و ایجاد صنایع تبدیلی در دستور کار قرار دارد.
معاون جهاد کشاورزی ایلام افزود: هشت هزار و 500 میلیارد ریال تاکنون برای ایجاد یک هزار و 530 واحد دامداری و مرغداری در استان هزینه شده است.
شیرخانی ابراز امیدواری کرد: در سال جدید با توجه به برنامه ریزی های انجام گرفته ظرفیت تولید گوشت قرمز، سفید و فرآورده های دامی استان به رقم 175 هزار و 850 تن افزایش یابد.
استان ایلام دارای دو میلیون و 500 هزار راس دام و همچنین 850 هزار راس دام مهاجر و افزون بر یک هزار و 530 واحد دامداری صنعتی و نیمه صنعتی در زمینه پروار بندی، پرورش گاو شیری، مرغداری گوشتی و پرورش آبزیان سرد و گرم آبی است.
بیش از 2.5 درصد گوشت مرغ مورد نیاز کشور در ایلام تولید و عرضه می شود.
تولید گوشت قرمز و سفید در ایلام دو برابر نیاز مصرف مردم استان است که مازاد آن به مناطق دیگر کشور صادر می شود./ب
 
 
 
 
برچسب ها: فراورده ، دامی ، ایلام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.