به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، عباس آخوندي در ديدار با خيراله عصايف وزير نقليات تاجيكستان در ساختمان شهيد دادمان بيان داشت: بين ايران و تاجيكستان موافقتنامههاي حمل و نقلي مطلوبي در گذشته صورت گرفته است و بر اساس اين موافقتنامهها 5000 كاميون سالانه از مركز دو كشور تردد مي كنند.
وزير راه و شهرسازي اظهار كرد: با توجه به ظرفيت بالا در خصوص تردد كاميونهاي ايراني درخواست مي كنيم كه ميزان ترددها افزايش يابد.
وي يادآور شد: تاجيكستان مي تواند از طريق ايران در كوتاهترين مسير براي دسترسي به درياهاي آزاد در جنوب ايران داشته باشد و خط آهن تاجيكستان از طريق افغانستان به ايران متصل خواهد شد كه انتقال بار از طريق اين خط ريلي تسهيل ميشود.
اين مسير ريلي ايران، افغانستان، تاجيكستان، قرقيزستان و چين را به هم متصل خواهد كرد و موجب گسترش مبادلات تجاري، افزايش صادرات و كاهش هزينههاي ترانزيت بين اين كشورها خواهد شد و حمل و نقل بار و مسافر در منطقه را تسهيل خواهد كرد.
خيراله عصايف وزير نقليات تاجيكستان در اين ديدار با اشاره به اينكه اين كشور براي توسعه واردات و صادرات نياز به راه آهن دارد تصريح كرد: بيشترين حجم بار صادراتي تاجيكستان معاون اين كشور هستند كه هم اكنون با كاميون جابهجايي اين محصولات صورت ميگيرد و با ساخت 160 كيلومتر راه آهن امكان استفاده از خطوط ريلي براي انتقال بار و ورود به ايران فراهم ميشود.
يادآور ميشود راه آهن تاجيكستان متشكل از سه بخش نا متصل به يكديگر است. ارتباطي بين آنها از طريق شبكه راه آهن ازبكستان و تركمنستان مي باشد. طول كل شبكه راه آهن 9507 كيلومتر بخشي اصلي از اين راه است كه در قسمت جنوبي كشور واقع شده است و متصل به پايتخت جمهوري با نواحي صنعتي حصار و دره وخش و با جهان بيروني مي باشد.
در سال 1999 احداث راه آهن كورگان تپه - كولاب تكميل شد و قطار به طور منظم بر اساس مسيرهاي بين شهرهاي دوشنبه - مسكو، كولاب - مسكو، خجند - ساراتوف، دوشنبه - كاني بادام و كورگان تپه - كاني بادام سهم اصلي از كل حمل و نقل محموله هاي بين المللي توسط حمل و نقل ريلي را به انجام مي رساند.
انتهای پیام/