به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ محققان معتقدند ساقه پیاز تا ارتفاع یك متر هم میرسد كه آن هم استوانهای و توخالی است، پیاز ها انواع مختلفی داشته و از نمونههای آن می توان به پیاز سفید، پیاز بنفش، پیاز قرمز و یا مخلوطی از قرمز و بنفش اشاره کرد.
به گفتهی محققان، پیاز در حال حاضر در تمام مناطق دنیا كشت میشود ولی گفته میشود كه منشاء آن از ایران و افغانستان بوده است و از آنجا به دیگر نقاط دنیا راه یافته است. پیاز از زمانهای ماقبل تاریخ وجود داشته است.
باستان شناسان مردم مصر و كلده از آن در غذاهایشان استفاده میكردهاند، مخصوصاً در مصر پیاز در مراسم مذهبی بهكار میرفته و احترام خاصی داشته است از طرف دیگر یونانیان و رومیان نیز آن را میشناخته و مصرف میكردهاند.
به گفتهی کارشناسان پیاز دارای تركیبات گوگردی، قند، كلسیم، املاح سدیم و پتاسیم، ید، سیلیس، آهن، فسفر و ویتامینهای A.B.C میباشد، پیاز دارای اسانس مخصوصی میباشد كه در اثر پختن از بین میرود.
محققان میگویند پیاز خام فعالیت معده را زیاد میكند و در نتیجه ترشح "اسید كلریدریك" را تشدید میكند، بنابراین كسانیكه ناراحتی معده دارند ممكن است سوزش و درد در معده خود حس كنند و اینگونه اشخاص باید پیاز پخته مصرف كنند كه ترشحات دستگاه هاضمه را منظم كرده اشتها را زیاد و دل درد و نفخ معده را درمان میكند.
محققان میگویند شواهدی وجود دارد که ترکیبات گوگرد در پیاز ضد انعقاد هستند و باعث جلوگیری از تجمع ناخواسته سلولهای پلاکت خون می شود. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان میدهد ترکیبات گوگرد پیاز می تواند سطوح خونی کلسترول و تری گلیسرید را کاهش دهد و باعث بهبود عملکرد غشای سلولی در سلولهای قرمز خون نیز میشود. مزایای پیاز در چارچوب کلی باعث "پیشگیری از حمله قلبی" میشود.
به گفتهی محققان خوردن پیاز فوایدی همچون کاهش قند خون، کاهش کلسترول خون بالا، کاهش فشار خون بالا، کاهش ریسک پیشرفت سرطان کولون و دیگر سرطانها و کاهش التهاب دارد.
انتهای پیام/