عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان گفت: منابع گیاهی(جنگل و مرتع) در اثر تبدیل و بهره‎برداری غیراصولی از معادن موجود در عرصه‎های طبیعی تخریب می‎شوند به‎طوری که متوسط تخریب سالانه جنگل‎های استان بیش از 300 هکتار است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران لرستان؛ طهماسبیپور افزود :چالشهای مختلف در عرصههای منابع طبیعی استان زمینهای را فراهم کردهاند تا نعمتهای موجود به نقمت تبدیل شده و روز به روز بر وضعیت بحران منابع زیست محیطی افزوده شود.
طهماسبیپور ادامه داد: از جمله چالشهای پیش روی منابع طبیعی، تخریب منابع گیاهی(جنگل و مرتع) است که به علت بهرهبرداری بیرویه و غیراصولی و به عبارتی دیگر تخریب منابع طبیعی گیاهی، تبدیل مراتع به مزارع و تغییر کاربری انواع منابع محیطی و انقراض گونههای نادر و خوشخوراک به وجود میآید.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه لرستان در غرب ایران و در زاگرس مرکزیقرار داردیکی از قطبهای اصلی منابع طبیعی ایران است. منابع حیاتی استان بهدلیل ویژگیهای خاص فیزیوگرافی و توپوگرافی و شرایط اقتصادی و اجتماعی حاکم بر آن با بحرانهای متفاوتی مواجه شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان تصریح کرد: گسترش مراتع درجه 3(وضعیت نامناسب و تولید حداقل) به جای مراتع درجه 1 و 2، عدم تعادل بین دام، مرتع و تخریب بیش از حد مراتع میانبند و حریم، گسترش مناطق بیابانی یا به عبارتی تبدیل مراتع به بیابان مراتع و تخریب بیش از حد مراتع میانبند و حریم، گسترش مناطق بیابانی یا به عبارتی تبدیل مراتع به بیابان در اثر بهرهبرداریهای غیراصولی و خشکسالیهای مکرر، آتشسوزیهای عمدی و غیرعمدی از دیگر چالشهای منابع طبیعی است.
انتهای پیام/س
برچسب ها: متوسط ، تخریب ، سالانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.