شیوع وسواس در بین زنان و مردان تفاوت چندانی ندارد اما متاسفانه در بین افراد مجرد بیشتر از افراد متاهل است.

 به گزارش  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، وسواس به برخی از افکار، اندیشه‌ها، اعمال پیوسته‌ و ناخواسته که به صورت اضطراری و اجباری وجود فرد را می‌گیرد، گفته می‌شود.
 
وسواس‌های فکری شامل نگرش‌ها، اندیشه‌ها و عقاید ناخواسته و مداومی‌ هستند که فرد مبتلا قادر به خود داری از آنها نیست و وسواس‌های عملی، رفتار‌های به ظاهر نامعقولی است که شخص به صورت تکراری انجام می‌دهد مانند شست و شو، نظم و ترتیب بیش از حد می‌باشد.
 
 در این زمینه فرناز طارمیان روانشناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: افرادی که اختلال وسواس فکری و عملی دارند، از ماهیت اضطراب آور و ناتوان کننده وسواس خود آگاه هستند، اما احساس می‌کنند که قادر نیستند آنها را متوقف کنند.
 
وی افزود: افراد وسواس توجه اغراق آمیز نسبت به جزئیاتدارند و عموما تمایل دارند که در گوشه‌ای آرام باشند این افراد در تصمیم گیری دچار اشکال جدی هستند، چرا که افکار وسواسی به صورت تحمیل شده افکار و آگاهی های آنان را فرا گرفته است.
 
 این روانشناس متذکر شد: شیوع وسواس در بین زنان و مردان تفاوت چندانی ندارد اما متاسفانه در بین افراد مجرد بیش از افراد متاهل است شاید یکی از دلایل مجرد ماندن این افراد همان اندیشه های وسواسی باشد.
 
 وی خاطر نشان کرد: اختلال وسواس در بین کسانی که به خانواده های نسبتا مرفه تعلق دارند بیشتر مشاهده می شود و به دلایل گوناگون وسواس در بین افرادی که از هوش بیشتری برخوردار‌اند، بیشتر دیده می‌شود.
 
 طارمیان تاکید کرد: وسواس در بین کودکان و خردسالان بسیار نادرست است و بیشتر مبتلایان به وسواس را جوانان و بزرگسالان تشکیل می‌دهد.
 
 گفتنی است: وسواس یک پدیده ارثی نیست یعنی ژن خاصی عامل انتقال وسواس از پدر‌ها و مادرها به فرزندان نیست، اما احتمال تقلید از بزرگتر‌هایی که وسواس داشته یا دارند مانند پدر بزرگ‌ها، مادر بزرگ‌ها، پدران و مادران و دیگر الگوهای بزرگسالان و یاد گیری از رفتار می‌تواند یکی از زمینه‌های پدید آمدن وسواس در فرزندان باشد./گزارش از مفرح

انتهای پیام/
برچسب ها: وسواس ، مجرد ، متاهل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار