به گزارش
حوزه سینما باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی موسسه هنر ماندگار، دانشگاه سراسری باهنر کرمان عصر روز دوشنبه یکم اردیبهشت ماه میزبان نرگس آبیار نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی "شیار 143" محمد حسین قاسمی تهیه کننده، زهرا مرادی بازیگر نقش مادربزرگ و سامان صفاری بازیگر نقش یونس میرجلیلی و برخی دیگر از عوامل و دست اندرکاران این پروژه سینمایی بود. پس از اکران دانشگاهی این فیلم که از ساعت 15.30 در تالار وحدت دانشگاه باهنر کرمان آغاز شد، مجری مراسم با دعوت از کارگردان، تهیه کننده و بازیگران حاضر در مراسم از آنان خواست تا نظرات و دیدگاه های خود را نسبت به این مجموعه مطرح کنند.
نرگس آبیار نویسنده و کارگردان شیار 143 در ابتدا به نحوه شکل گیری ایده و سوژه فیلم گفت: اگرچه سال های زیادی از دفاع مقدس می گذرد اما به نظر من هنوز جریان آن تازه است و حیات دارد و ما در میان اطرافیان خود کسانی را می بینیم که هنوز هم درگیر تبعات جنگ هستند. من به طور ناخواسته وارد فضای داستان نویسی حوزه جنگ شدم، اما بعد از ورود به این عرصه احساس کردم که چقدر این حوزه بار دراماتیک دارد.
وی در همین رابطه ادامه داد: به نظر من رسالت ما به عنوان هنرمند این است که دفاع مقدس را نادیده نگیریم. وقایعی رخ داده است که باید به آن پرداخته شود. بر اساس همین دیدگاه و برگرفته از رمان چشم سوم که خودم آن را نوشته بودم یکی از شخصیت های آن رمان را بیرون کشیدم و با شاخ و برگ دادن به آن شیار 143 نوشته شد.
زهرا مرادی از بازیگران کرمانی فیلم هم در ادامه با لهجه کرمانی خود از بازی در این فیلم سینمایی ابراز خرسندی کرده و از عوامل شیار 143 تشکر کرد.
محمدحسین قاسمی تهیه کننده این فیلم نیز گفت: خوشحالم از این که می بینم فیلم شیار 143 بازخورد خوبی بین دانشجویان این دانشگاه داشته است. این فیلم درباره مادران چشم انتظار است و خوشحالم که می بینم این عزیزان این چنین به فیلم لبیک گفته اند.
سامان صفاری بازیگر نقش یونس میرجلیلی نیز افزود: این بار دوم است که به شهر کرمان می آیم و مثل بار گذشته از مهمان نوازی، سادگی و صمیمیت مردمان آن لذت می برم. خوشبختانه شیار 143 بازخورد خوبی بین مردم داشته است. نقش یونس ساده بود و باید هم ساده اجرا می شد. امیدوارم در کرمان بیش از این ها فیلم ساخته شود. زیرا این اقلیم بازیگران توانمند و باتجربه زیادی دارد.
این بازیگر در پاسخ به این که چطور توانسته است خود را به لهجه کرمانی نزدیک کند، گفت: مدتی که در کرمان بودم با آقای یدالله شادمانی هم اتاق بودم و همراهی ایشان و کمک های خانم مرادی در ادای لهجه کرمان بسیار به من کمک کرد.
پایان این مراسم با صحبت های کارگردان و نویسنده فیلم رقم خورد. آبیار بیان داشت: من انتظار داشتم تا همزمان با برگزاری سی و یکمین جشنواره فجر این فیلم در کرمان هم به نمایش در بیاید. چراکه درباره مردم این منطقه است. خوشحالم که توانستم از نگاه مردم به مقوله دفاع مقدس و مادران چشم انتظار نگاه کنم و فارغ از کلیشه های رایجی که در ارتباط با فیلم های جنگی وجود دارد، شیار 143 را کارگردانی کنم.
وی موضوع فیلم شیار 143 را جهانی دانسته و ادامه داد: به نظر من شیار 143 موضوعی جهانی دارد. فیلم سازی بعد از کار معدن سخت ترین حرفه جهان است. خیلی ها از من می پرسند فیلمسازی برای زنان کار سختی است یا نه؟ و من می گویم زنی که می تواند یک جنین را 9 ماه در شکم خود حفظ کند فرزندی به دنیا بیاورد و تا پایان عمر حافظ و نگهدار او باشد کارهایی سخت تر از فیلمسازی هم می تواند انجام دهد.
فیلم سینمایی شیار 143 محصولی از موسسه فرهنگی هنر ماندگار است که در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر موفق به دریافت سیمرغ بلورین فیلم منتخب بر اساس آرای مردمی شد.
مریلا زارعی، مهران احمدی، گلاره عباسی، جواد عزتی، حسام بیگدلو ، یدالله شادمانی، سامان صفاری، زهرا مرادی،علی نفیسی بازیگرانی هستند که در این اثر سینمایی به ایفای نقش پرداخته اند. این فیلم که توجه منتقدان و اهالی سینما را به خود جلب کرده و به عنوان پدیده جشنواره فجر 92 لقب گرفت، داستان زنی مادر شهیدی است که در انتظار فرزند خود خبر خوشی را دریافت می کند و آزمون سختی را در پیش دارد.
انتهای پیام/ اس