صبا عرشی فوقتخصص آسم و آلرژی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: اختلالاتی که علایم آسم ایجاد میکنند عبارتند از تنگ شدن راههای هوایی به علت انقباض عضله دیواره راههای هوایی، افزایش ترشحات در داخل راههای هوایی و التهاب دیوارههای راههای هوایی است.
وی با بیان اینکه علایم آسم در بالغین و کودکان متفاوت است افزود: بزرگسالان احساس تنگینفس، سرفه و خسخس در سینه دارند در حالی که کودکان نمیتوانند تنگینفس را بگویند و خسخس ندارند.
این متخصص آسم و آلرژی با بیان اینکه کودکانی که مبتلا به آسم هستند، سرفههای خشک و حملهای پشت هم دارند اظهار داشت: البته سرفهها همراه با خلط نبوده و خشک است، همچنین کودکانی که در حین دویدن و خندیدن سرفه میکنند و یا بعد از هر سرماخوردگی به مدت طولانی سرفه دارند و با داروهای معمولی بهبود نمییابند همگی از علایم آسم در کودکان است.
عرشی با بیان اینکه معمولا اغلب آسمها در کودکان از نوع آلرژی است گفت: 80 درصد آسم در کودکان آلرژی و بیش از 50 درصد آسم در بالغین، آلرژی است، به عبارتی دیگر یک عامل خارجی به عنوان محرک آن را بیدار میکند و انواع آلودگیها مثل آب وهوا و غذا در بروز آسم نقش دارند.
وی به عوامل دیگر بیدارکننده آسم اشاره کرد و افزود: عفونتهای ویروسی نیز در این مورد موثر هستند و آلودگیهایی که در منزل وجود دارد مثل سوسک، آشپزخانه اپن که گازهای خروجی وارد خانه می شود و سیگار از این عوامل هستند.
این متخصص آسم و آلرژی اظهار داشت: کودکانی که از مادران سیگاری متولد میشوند، همچنین اگر بعد از تولد، کودک در معرض دود سیگار قرار گیرد، ریههایشان به مرور تخریب شده و این تخریب، برگشتناپذیر است.
وی با بیان اینکه نوزادانی که نارس متولد میشوند بیشتر در معرض آسم قرار دارند گفت: برای جلوگیری از آسم، زایمان طبیعی مفید است زیرا کودکانی که از طریق سزارین به دنیا میآیند 20درصد بیشتر به آسم و آلرژی مبتلا میشوند.
عرشی به راهکارهای دیگر جلوگیری از بروز آسم اشاره کرد و افزود: تغذیه با شیر مادر تا دو سالگی و تغذیه انحصاری تا شش ماه با شیر مادر، موثر هستند و مادران مراقب مصرف بستنی و شکلات و آبنبات و کیکهای مختلف در کودکان باشند که از عوامل بروز آسم هستند.
انتهای پیام/