به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران حاضر در محل، دکتر زالی رئیس سازمان نظام پزشکی کشور در حاشیه همایش اعطای نشان ایمنی و سلامت به محصولات غذایی سالم افزود: ما باید در زمینه توسعه و سلامت و فرهنگسازی در این راستا، برنامههای عملیاتی و اجرایی قویتری داشته باشیم و از همه مهمتر باید علاوه بر تولید غذاهای سالم تضمین سلامتی آنها نیز به عنوان اولویتهای مهم ارتقا سلامت تغذیهای مورد توجه ویژه قرار گیرد که یکی از مهمترین این موارد با تامین امنیت و ایمنی غذایی است.
وی با بیان اینکه باید بسیاری از نواقص موجود در هرم غذایی را پوشش داد تاکید کرد: بحث تغذیه سالم موضوع بسیار پیچیده و در هم تنیده اما قابل حلی است که مراحل تولید اورگانیگ آنها از مزرعه تا سر سفرهها باید با دقت بیشتری لحاظ و بررسی شود و در کنار همه اینها توجه به علایق بومی در تولید و تهیه غذاهای سالم نیز باید در راس کار قرار گیرد تا از سوی دیگر نیز هدر رفتن مواد غذایی و افزایش میل به مصرف غذاهای سالم افزایش یابد.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور ادامه داد: در بسیاری از موارد عدم علاقهمندی برخی از غذاهای سالم منجر به ترویج تغییر الگوهای تغذیه به سمت و سوی مصرف غذاهای دیگر و حتی فست فودهای ناسالم میشود که این امر هم باعث دوری افراد از مصرف مواد غذایی اورگانیک و مغذی و هم افزایش بار اقتصادی هم برای تولیدکنندگان و هم برخی از مصرفکنندگان خواهد شد و بنابراین توجه به همخوانی و سازگاری تولیدات مواد غذایی با علایق سنی و بومی باید مورد توجه و بازنگری جدی قرار گیرد.
دکتر زالی همچنین با اشاره به میزان مصرف مواد غذایی زیانآور، با بیان افزایش مصرف آنها در ایران آن هم چهاربرابر بیشتر از سایر کشورها تاکید کرد: متاسفانه یکی از مهمترین الگوهای بد تغذیه در ایران مصرف نامتعارف مواد قندی مضر و همچنین نمک است به گونهای که برخلاف سالیان گذشته مصرف این مواد در کشور رشد قابل توجهی کرده که به همراه آن مصرف نمک نیز در کشور به مرز 15 گرم در طول روز رسیده است و این در حالی است که طبق آمارها این میزان 20 درصد بیشتر از میزان تعریف شده در هرم غذایی جهان است و باید به شش گرم در طول روز کاهش یابد.
وی خاطرنشان کرد: امروزه بازشناسی و آسیبشناسی هرم مواد غذایی به ویژه از همان دوران اول زندگی به قدری در داشتن زندگی سالم موثر است که آمارها نشان میدهد در کشور ما نزدیک به 25 درصد از انواع سرطانهای گوارش به ویژه در نوزادان 15 تا 22 ماهه و بزرگسالان به علت فقدان روی کافی در بدن است.
انتهای پیام/