دکتر ابراهیم محمودی فلوشیپ فوق تخصص نارساییهای قلب و عروق در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: حمله قلبی هنگامی رخ میدهد که یکی از رگهای خونرسان قلب دچار انسداد کامل یا نزدیک به کامل شود.
وی افزود: مصرف مخدرهای محرک و سیگار، ابتلا به دیابت و چربی خون، سابقه فامیلی در افراد زیر 55 سال، چاقی، استرس و فعالیتهای فیزیکی سنگین از عوامل زمینهساز حمله قلبی هستند.
دکتر محمودی با بیان اینکه درد شدید در ناحیه چپ قفسه سینه مهمترین نشانهی حمله قلبی است گفت: ممکن است این درد تا ناحیه پشت و گردن نیز گسترش یابد. تهوع، استفراغ و تعریق بیش از حد از دیگر نشانههای حمله قلبی است. البته باید توجه داشت که هر درد غیرمعمول در ناحیه بالاتنه تا فک میتواند نشانهی حمله قلبی باشد و باید جدی گرفته شوند.
وی افزود: افراد سالم نیز میتوانند در معرض حمله قلبی قرار بگیرند از این رو لازم است هر درد غیرطبیعی را فورا با پزشک در میان بگذاریم.
این متخصص قلب و عروق اضافه کرد: بدن انسان دارای یک سیکل هورمونی در 24 ساعت شبانهروز میباشد که به دلیل این تغییرات هورمونی اغلب حملات قلبی در شب یا نزدیکی صبح اتفاق میافتد اما در سایر اوقات نیز احتمال حمله قلبی وجود دارد.
وی تأکید کرد: در صورتی که فردی نشانههای حمله قلبی را به مدت 15 الی30 دقیقه در خود مشاهده کرد، میبایست بدن خود را در حالت راحت قرار داده و از اطرافیان و اورژانس کمک بخواهد.
وی ادامه داد: استفاده از قرصهای رقیقکنندهی خون مانند آسپرین و مصرف 1 تا 3 قرص زیرزبانی به فاصلهی 5 دقیقهای در هنگام بروز حمله قلبی توصیه میشود البته نباید لحظهای از وقت را برای رساندن بیمار به مراکز درمانی از دست داد.
دکتر محمودی افزود: دردهای سوزشی و لحظهای نشانه حمله قلبی نیست اما باید جدی گرفته شوند.
انتهای پیام/