این استاد دانشگاه در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، گفت: یکی از مواردی که در اقتصاد کلان باید توجه داشت،تورم است و مسئولان اجرایی تا بحال برای حل این مورد خوب عمل کردهاند و اگر در این حوزه به خوبی عمل شود و راهبردهای خوبی اجرا شود از آسیب به اقتصاد کشور جلوگیری به عمل آمده به طوریکه مشکلاتی در بورس که از تورم ناشی میشود کاهش مییابد.
وی گفت: مهمترین راهکار از نظر علمی برای پیشبرد اقتصاد کشور حل معضل تورم است که باید تمام تلاشها صورت گیرد تا تک رقمی شود چرا که در صورت کاهش تورم بیشترین منفعت را کارگاههای تولیدی میبرند بطوریکه کاهش نرخ تورم باعث میشود که کارگاههای تولیدی هم در تأمین نهادهها و هم فروش محصولات در یک محیط با ثبات از نظر نوسانات قیمتی برخوردار باشند.
وی افزود: بعد از اصلاح تورم، از مواردی که باید به آن توجه داشت، مسئله بازار سرمایه و نظام بانکی است بطوریکه نظام بانکی باید سعی کند به روشهای مختلف تجهیز منابع کنند و بعد از آن تسهیلات لازم را به بخش تولید و خدمات عرضه کند یا به عبارتی میتوان این چنین بیان داشت که وقتی تورم پایین بیاید تعیین نرخ سپردهها نیز پایین میآید و به دنبال آن نیز نرخ تسهیلات پایین میآید و راحتر میتوان تسهیلات ارائه داد.
وی افزود: توجه به بازار سرمایه نیز یکی از مؤلفههای تأثیرگذار بر اقتصاد است و با اتخاذ تدابیری برای آسان کردن پذیرش شرکتهای تولیدی و خدماتی، در بورس میتوان از طریق منابع حاصل شده در راستای تجهیز سرمایه استفاده کرد.
شایان آرانی در انتها گفت: از لحاظ ساختاری در نظام بانکی و بازار سرمایه میتوان با بیشتر کردن چاشنی بینالمللی در این حوزهها از منابع بینالمللی راحتتر استفاده کرد.
انتهای پیام/