روابط عمومي رسانه ملي درگذشت "محمدرضا لطفي" نوازنده پيشكسوت موسيقي كشور را به جامعه هنري كشور و خانواده وي تسليت گفت.

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي، رسانه ملي درگذشت اين هنرمند پيشكسوت را به جامعه هنري به ويژه هنرمندان عرصه موسيقي تسليت مي‌گويد. هنرمندي كه با تربيت شاگردان زيادي به اعتلاي موسيقي سنتي ايراني كمك شاياني كرد.

استاد محمدرضا لطفي،موسيقيدان، آهنگساز و نوازنده‌ برجسته و پيشكسوت تار ، سه تار ،سنتور و كمانچه و از رديف شناسان برجسته موسيقي كشور روز جمعه پس از طي يك دوره سخت بيماري سرطان جان به جان آفرين تسليم كرد .

محمدرضا لطفي در سال 1325ر شهر گرگان به دنيا آمد. اين استاد شهير موسيقي ايراني، پنج سال در هنرستان موسيقي به آموختن موسيقي پرداخت و موسيقي را نزد استاداني چون علي اكبر شهنازي و حبيب الله صالحي فرا گرفت.

او پس از پايان هنرستان به دانشكده موسيقي راه يافت و به تكميل آموخته‌هايش پرداخت. در اين زمان از ديگر استادان نيز بهره جست كه از اين جمله مي توان به نورعلي برومند، عبدالله دوامي و سعيد هرمزي اشاره كرد. محمدرضا لطفي در سال 1343جايزه نخست موسيقي‌دانان جوان را نيز به دست آورد.در سال به عضويت گروه علمي دانشكده موسيقي درآمد و در همين سال همكاري خود را با راديو آغاز كرد .

در سال 1354گروه شيدا را راه اندازي كرد و به همراه گروه عارف به سرپرستي حسين عليزاده به بازخواني و اجراي دوباره آثار گذشتگان پرداخت. در دوران اوج گيري انقلاب، گروه موسيقي «شيدا» به همراه گروه موسيقي «عارف» به سرپرستي حسين عليزاده در اعتراض به رژيم پهلوي از همكاري با راديو انصراف دادند و كانون موسيقي «چاووش» را راه انداختد .

در دوران اوج گيري انقلاب، كانون موسيقي چاووش را با همكاري هنرمنداني چون هوشنگ ابتهاج، محمدرضا لطفي، شهرام ناظري، حسين عليزاده، پرويز مشكاتيان، علي اكبر شكارچي و ... راه‌اندازي كرد و در يك فعاليت چشمگير آثاري از اين گروه به جاي ماند كه به گفته بسياري از اساتيد از بهترين كارهاي موسيقي ايران به شمار مي‌روند؛ آثاري كه بخش‌هايي از آن در قالب «چاووش» در چند آلبوم توليد شد و برخي از آنها نواهاي انقلابي بود كه حتي به شكل دستفروش در ايام انقلاب توزيع مي‌شد.

بيماري سرطانِ اين استاد برجسته موسيقي ايران زمين در يك سال گذشته رو به وخامت گذاشت و چندين بار در بيمارستان بستري شد كه اين اقامت پاياني به واسطه وخامت احوالِ او، نگراني‌هاي وسيع را در پي داشت كه بي‌دليل نيز نبود و اين استاد در 68 سالگي بدرود حيات گفت. زنده‌ياد استاد «محمدرضا لطفي» طبق وصيتش در زادگاهش به خاك سپرده مي شود.

از آلبوم‌هاي محمدرضا لطفي مي‌توان به «به ياد عارف» (بيات ترك)، «چهره به چهره» (نوا)، «سپيده» (ماهور)، «چشمه نوش» (راست پنجگاه)، «جان جان» (سه‌گاه)، «معماي هستي» (شور)، «عشق داند» (ابوعطا)، «رمز عشق» (ماهور)، «گريه بيد» (سه‌گاه-اصفهان)، «قافله‌سالار» (نوا-راست پنجگاه)، «پرواز عشق» (سه‌گاه-اصفهان)، «خموشانه» (ابوعطا-بيات ترك)، «چهارگاه»، «به ياد درويش خان» (تكنوازي سه‌تار)، «يادواره استاد نورعلي برومند» (گروه همنوازان شيدا، دستگاه شور)، «هميشه در ميان» (بداهه نوازي تار و سه‌تار در شور و دشتي)، «بال در بال» (شعر و موسيقي با ه.ا.سايه)، «تنها يك خاطره» (بداهه نوازي تار و سنتور همراه با فرامرز پايور)، «وطنم ايران» (اجراي گروه همنوازان شيدا، و «اي عاشقان» (اجراي گروه همنوازان شيدا در بيات اصفهان, اشاره كرد.


انتهای پیام


برچسب ها: صدا ، سیما ، تسلیت ، موسیقی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۶ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳
خداوند رحمتشان كند.
Iran (Islamic Republic of)
پروانه
۱۳:۰۷ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳
استاد لطفی همیشه زنده است و با هنر ماندگارش جاودان میماند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۷ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳
روحش قرين حق باد
آخرین اخبار