خانم چیاترونی در این مصاحبه در خصوص وضعیت کشورش و تأثیرگذاری آن در اتحادیه اروپا گفت: ایتالیا برای سالیانی متمادی است که موقعیت ضعیفی در اتحادیه اروپا دارد، زیرا بر اثر سیاست خارجی دولت آمریکا ما در دستان بانکهای بیرحم گرفتار شدهایم. در اینجا باید به این نکته نیز توجه کنیم که این بانکهای بیرحم تا کنون سه نخستوزیر را در کشور ما تغییر دادهاند، سه نخستوزیری که دستنشاندهای بیش نبودند. در این شرایط، زمانی که شما ضعیف باشید یک دوست قدرتمند میتواند وضعیت را تغییر دهد.
وی ادامه داد: ما در ایتالیا اختراعات ثبتشده زیادی در زمینه فناوری داریم که هنوز صنعتی و تجاریسازی نشدهاند. ما با هشیاری در حال پیش رفتن در زمینه سلولهای بنیادی هستیم، من شما را به "پروتکل استامینای" پروفسور وانونی ارجاع میدهم. وانونی همراه با من در لیست انتخاباتی "یو کامبیو" (Io Cambio) برای عضویت در پارلمان اروپایی نامزد شده است. از طریق مشارکت (در این زمینه)، این امر میتواند عرصههای تجاری عمدهای را بگشاید. ایتالیا دروازه اروپا بهسمت تمامی ملتها است.
رهبر حزب "زنده باد مردم" ایتالیا در خصوص روابط پیشِروی ایران و ایتالیا گفت: همچنین من نسبت به نقطه عطف ملت ایران با حسن روحانی اطمینان دارم و قلباً امیدوارم که دوستی بین دو کشور ایتالیا و ایران بتواند مانع از تمامی کسانی شود که فکر میکنند میتوانند از ما استفاده ابزاری کنند. اگر ایران تلاش کند توافقنامههای مطلوبی با ایتالیا منعقد کند، میتواند یک دستاورد سیاسی مناسبی باشد، در واقع (این) هوشمندانهترین کاری است که میتوانید انجام دهید، امری که منجر به کامیابی و صلح میشود.
وی افزود: من خیلی تمایل دارم که به ایران بیایم و بسیار علاقهمندم که از پرسپولیس و مساجد آئینهکاریشده شیراز دیدار کنم. دغدغه من این است که آقای رنتزی (نخست وزیر ایتالیا) در حال حاضر نه به زیباییهای ایرانی و نه به حضور شرکتهای ایتالیایی در ایران علاقهای داشته باشد. من فکر میکنم وی تماماً مشغول پیگیری علایق خود است.