به گزارش
خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، "ابوالقاسم طاهریان"، سفیر سابق ایران در افغانستان، با حضور در میزگرد سایت "دیپلماسی ایرانی"، درخصوص همکاریهای سیاسی-امنیتی پاکستان و عربستان، گفت: به طور کلی، پاکستان از ابتدا، کشوری دریافتکننده کمک بوده است و دلیل این امر، ضعف زیرساختهای پاکستان است.
وی افزود: بیشترین کمک به پاکستان تا دوران "نواز شریف"، از طرف ایران و کشورهای غربی میرسید و نظام پاکستان اصولا چنین نگاهی به اداره کشور دارد.
طاهریان اظهار داشت: پس از به قدرت رسیدن چریکهای نواز شریف علیه بوتو، شرایط فرق کرد، چرا که یک حکومت غیر انتخابی به روی کار آمده بود و نیاز به دریافت کمک داشت.
وی تاکید کرد: به همین دلیل، تمایل پاکستان به کشورهای عربی و مخصوصا عربستان از سر انتخاب نبود؛ تا پیش از این دولتهای منتخب سعی میکردند با حفظ ظاهر کمکها را از منابع مختلفی دریافت کنند، اما با روی کار آمدن نیروهای جدید و رهبر آنها که ۱۰ سال مهمان عربستان بوده، شرایط فرق کرد.
سفیر سابق ایران در افغانستان، اظهار داشت: در ابتدای کار این دولت، رفت و آمدهای سعودیها به پاکستان زیاد شد و به این ترتیب ارتباط پاکستان با ایران و سایر کشورها تحت فشار قرار گرفت و این به اصطلاح ائتلاف در چنین شرایطی شکل گرفته است.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر پاکستانیها، سرمایهگذاری گستردهای را برای حمایت از دولت افراط در افغانستان انجام دادند و با مضمحل شدن این جریان، پاکستان ضرر بزرگی کرد، در حالیکه ایران از دولت قانونی افغانستان حمایت کرد.
طاهریان با اشاره به تفاوت منافع ایران و پاکستان در افغانستان گفت: هدف ایران توسعه و امنیت افغانستان است، در حالیکه پاکستان به دنبال مسائل دیگری است.
وی تاکید کرد: حاکم امروز پاکستان مدیون عربستان است، اما در عین حال در تلاش برای بازسازی رابطه اسلام آباد با تهران است.
سفیر سابق ایران در افغانستان، در پایان با اشاره به سفر نخست وزیرپاکستان به ایران گفت: این سفر رخداد عجیبی نیست و این رفت و آمدها همیشه بوده و اساساشان اسلام آباد میانجیگری میان تهران و ریاض نیست.
انتهای پیام/