تحقیقات جدید ناسا روی لایه های یخی گانیمد قمر مشتری نشان می دهد که زیر این لایه های یخی امکان حیات وجود دارد.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، پژوهشگران مي گويند "گانيمد" بزرگترين قمر مشتري را رصد کردند.
 
دانشمندان آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا مدعی‌اند گانیمد ، بزرگ‌ترین قمر مشتری شاید بر خلاف تصورات پیشین، دارای یک اقیانوس منفرد بزرگ نباشد بلکه از ساندویچی با لایه‌های متناوب یخ و آب ساخته شده باشد.

تحقیقات جدید ناسا روی لایه های یخی گانیمد قمر مشتری نشان می دهد که زیر این لایه های یخی امکان حیات وجود دارد.



بر اساس مدل‌های کامپیوتری درباره چگونگی عملکرد آب شور تحت فشار بالایی است که شاید در زیر بسته یخی"گانیمد"وجود داشته باشد و چنین موضوعی شانس یافتن حیات در جایی فراتر از زمین را در منظومه شمسی تقویت می‌کند.

گانیمد نه تنها بزرگ‌ترین قمر مشتری بوده بلکه با داشتن قطری برابر با ۵۲۶۸ کیلومتر، بزرگ‌ترین قمر منظومه شمسی نیز به شمار می‌آید. با چنین اندازه‌ای، این جرم کیهانی نه تنها عظیم‌تر از ماه است بلکه اندکی از سیاره عطارد نیز بزرگ‌تر بوده و تمامی سطح آن از یخ پوشیده شده است.

تیم علمی ناسا به دنبال بررسی دقیق چگونگی عملکرد آب روی گانیمد بر اساس ترکیب آن بود. با استفاده از آزمایش‌های انجام‌شده و مدلسازی کامپیوتری، آن‌ها دریافتند افزودن نمک آب را غلیظ‌تر می‌کند و این که آب در اقیانوس بی‌نهایت عمیق گانیمد، خود را در لایه‌های مختلف طبقه‌بندی می‌کند.

بر اساس یافته‌های جدید، این اقیانوس مانند یک ساندویچ سازمان‌یافته‌ است و لایه‌های آن مبتنی بر شوری هستند و شورترین لایه‌ها در عمق وجود دارند و کم‌نمک‌ترین آن‌ها نیز در بخش فوقانی جای گرفته‌اند.


انتهای پیام/
برچسب ها: منظومه شمسی ، ناسا ، سیاره ، قمر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار