جعفر مهراد رئیس مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری و سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران گفت: موسسه تایمز هر ساله اسامی ۱۰۰ دانشگاه برتر با قدمتی زیر ۵۰ سال را نمایش می دهد.
وی افزود: هدف این رتبه بندی نگاهی اجمالی به آینده و نشان دادن ستارگان نوظهور با پتانسیل بالا در عرصه علم و فناوری است، همانند رتبه بندی جهانی تایمز، دانشگاهها و موسسات زیر ۵۰ سال قدمت، بوسیله ۵ معیار آموزش، پژوهش، استنادات، وجهه بین المللی و درآمد صنعتی و به ترتیب با وزنهای ۳۰، ۳۰، ۳۰، 7.5 و 2.5 درصد مورد سنجش و ارزیابی قرار میگیرند، چنانچه تفاوت مهمی که در روششناسی این رتبه بندی وجود دارد این است که وزن کمتری به شاخصهای مربوط به شهرت دانشگاهی اختصاص داده شده است تا قادر باشند ویژگیهای دانشگاههای جوان را منعکس کنند. بنابراین در این رتبه بندی وزن اختصاص داده شده به شهرت از یک سوم در رتبه بندی جهانی به یک پنجم کاهش پیدا کرده است.
مهراد تصریح کرد: برترین دانشگاه جوان در این فهرست دانشگاه علم و صنعت پوهانگ کره جنوبی است که همواره در این رتبه بندی رتبه نخست را به خود اختصاص داده است، موسسه پلیتکنیک فدرال لوزان سوئیس حائز رتبه دوم، انستیتو علوم و فناوری پیشرفته کره جنوبی رتبه سوم، دانشگاه علم و فناوری هنگ کنگ رتبه چهارم و دانشگاه فنی نانیانگ سنگاپور رتبه پنجم جدول را کسب نموده است، دانشگاههای آسیایی بهترین جایگاههای جدول را به خود اختصاص دادهاند.
وی در خصوص رتبه دانشگاههای ایران در این فهرست عنوان کرد: در این رتبه بندی دو دانشگاه از ایران حضور دارد. دانشگاه شریف همچون سالهای گذشته نه تنها در این فهرست حضور داشته است، بلکه در سال ۲۰۱۴ توانست با صعود ۲۰پله ای نسبت به سال گذشته، رتبه ۲۷ جدول را کسب نماید همچنین دانشگاه صنعتی اصفهان نیز توانست با کسب رتبه ۹۲ خود را برای اولین بار در این فهرست قرار دهد.
مهراد در ادامه گفت: از کشور ترکیه تنها دو دانشگاه بیلکنت و کوچ در این رتبه بندی حضور دارند که به ترتیب حائز رتبههای ۳۱ و ۴۱ جدول شده اند. دانشگاه ملک عبدالعزیز با کسب رتبه ۷۱ تنها دانشگاه از عربستان سعودی است که در این فهرست قرار دارد.
وی تصریح کرد: در این فهرست بیشترین دانشگاههای برتر جوان در اروپا قرار دارند چنانچه این تعداد برابر با ۵۴ دانشگاه میباشد. در قاره آسیا ۱۷ دانشگاه، در استرالیا ۱۴ دانشگاه، در آمریکای شمالی ۱۳ دانشگاه، اقیانوسیه ۲ دانشگاه و در آمریکای جنوبی ۱ دانشگاه قرار دارد. باید افزود که کشور انگلستان بیشترین دانشگاههای برتر جوان در جهان را در خود جا داده است. این تعداد برابر با ۱۴ دانشگاه است. در استرالیا ۱۴ دانشگاه، در کشور آمریکا ۷ دانشگاه، در اسپانیا ۷ دانشگاه و در فرانسه و آلمان نیز ۶ دانشگاه حضور دارد.
وی در پایان عنوان کرد: موسسه تایمز در سال ۲۰۱۴ اسامی ۱۰۱ دانشگاه برتر جوان را منتشر کرده است. دلیل این امر دانشگاه رم۳ ایتالیا (University of Rome III) و دانشگاه لا تروب (La Trobe University) استرالیاست که هر دو تواما حائز رتبه ۱۰۰ جدول شده اند.
انتهای پیام/