به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، براساس نتایج پژوهشی که توسط دانشگاه بریستول در انگلستان انجام شده کودکانی که والدین آنها وقت زیادی صرف تماشای تلویزیون میکنند سه برابر سایر کودکان احتمال دارد چنین عادتی را کسب کنند.
در این پژوهش مشخص شده که به خصوص عادت و سلیقه پدرها در تماشای برنامههای تلویزیونی در روزهای تعطیل آخر هفته روی فرزندان دختر تاثیر زیادتری میگذارد.
پژوهش جدید دانشگاه بریستول روی کودکان پنج و شش ساله در ۱۰۰۰ خانواده از ساکنان این شهر انجام شده که ابتدا از والدین سئوال شده که آنها و فرزندانشان در طول روزهای عادی چند ساعت را برای تماشای تلویزیون، استفاده از کامپیوتر و یا بازیهای کامپیوتری چه روی صفحه تلویزیون و چه در تلفنهای موبایل صرف میکنند. جمع آوری این اطلاعات نشان داد که ۱۲ درصد از پسربچهها، ۸ درصداز دختر بچهها و ۳۰ درصد از والدین در روزهای معمولی هفته به طور متوسط دو ساعت تلویزیون تماشا میکنند.
کودکان خانوادههایی که والدین آنها روزانه بیش از دو ساعت تلویزیون تماشا میکنند سه برابر سایر کودکان به احتمال زیاد همین عادت را تکرار خواهند کرد. ساعاتی که مادر خانواده صرف تماشای تلویزیون میکند در شکل دادن به عادت کودکان از ساعاتی که پدر صرف این کار میکند تاثیر گذارتر است.
پژوهشگران دانشگاه بریستول میگویند کشف این موضوع که عادت والدین در تماشای تلویزیون روی کودکان تاثیر مستقیمی دارد نکته بسیار مهمی است چون در سالهای اخیر بیماریها و خطرهای مهمی برای سلامتی افراد تشخیص داده شده که همه آنها به میزان تماشای تلویزیون مربوط میشوند.
از جمله بیماریهایی که به تماشای بیش از حد تلویزیون مربوط میشوند میتوان به افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت نوع دو اشاره کرد که میزان مرگ و میر در افراد بالغ را افزایش میدهند که در سنین کمتر نیز مشکل اضافه وزن و ابتلا به چاقی مفرط با میزان تماشای تلویزیون ارتباط دارد.
انتهای پیام/