به گزارش
حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، "حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی" شامگاه چهارشنبه در جمع اعضای شورای هماهنگی روابط عمومیهای دولت که با حضور سخنگوی دولت در بیت حضرت امام (ره) برگزارشد، گفت: توجه به فرهنگ یکی از اولویتها محسوب میشود و همگان باید به آن اهتمام داشته باشند.
وی ادامه داد: در موضوع فرهنگ روابط عمومیها وظیفه سنگینی را برعهده دارند و در باب این موضوع تعاریف مختلفی صورت گرفته است.
یادگار امام ره تصریح کرد: مجموعه هنجارهای یک جامعه و پیوندهای رفتاری و گفتاری آن از فرهنگ نشات میگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین حسن خمینی تاکید کرد: عنصر ˈ هنجارمندی ˈ یکی از مسائل مهم در فرهنگ است و توجه داشتن به هنجارهای درونی جامعه مبتنی بر همان هنجارمندی است.
وی اضافه کرد: وقتی هنجارها مورد هجوم قرار میگیرد بحث تهاجم فرهنگی مطرح میشود و وقتی همان هنجارها فربه میشود میتوان گفت که تناقض فرهنگی پدید آمده است.
تولیت آستان امام (ره) با بیان اینکه هنجارها میتواند هرچیزی باشد، گفت:گاه این هنجارها تبدیل به صادرات و یا واردات فرهنگی خواهد شد که باید به آن توجه نشان داد.
یادگار امام (ره) به تقسیم بندی فرهنگی اشاره کرد و گفت: باید در تقسیم بندی فرهنگی این موضوع لحاظ شود که ایا این فرهنگ ریشه در اموزههای دینی دارد یا خیر و یا آنکه فرهنگ شما برامده از ملیت شماست یا اینکه از آموز ههای دینی میباشد.
حجت الاسلام حسن خمینی تاکید کرد: محیطهای مختلف، مصداقهای مختلف فرهنگی را تعریف میکند و فرهنگ در هرجامعهای تعریف متفاوتی دارد.
وی با بیان اینکه در یک نظام فرهنگی شاخصههای هنجارهای فرهنگی تفاوت دارد، گفت: یکی از مهمترین شاخصههای هر نظام فرهنگی هنجارهای فرهنگی آن است و مجموعهای از هنجارها میتواند کردارها نمادها رفتارها و هویت فرهنگی یک ملت را تشکیل دهد.
وی اظهار داشت: وقتی بنای کار فرهنگی را دارید باید به این نکته توجه کنید که به سراغ کدام عنصر بروید و کدام عنصر دارای ارزش فرهنگی بیشتری است.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب امسال را سال فرهنگ نامگذاری فرمودهاند، گفت: باید به این توجه نشان دهیم که کدام جز از اجزای فرهنگ ایرانی که ریشه در سنت و ملیت دارد مورد تضعیف واقع شده و به آن بیشتر بپردازیم.
سید حسن خمینی یکی از مهمترین بخشهای فرهنگی را مصادیق ادب دانست و گفت: یکی از رفتارها ادب کلام و حیا و چشم است.
حجت الاسلام حسن خمینی جامعه ما را از لحاظ تاریخی به شدت مودب دانست و افزود: مهمترین علائم فرهنگ ایرانی ادب است. در سراسر شعر و ادبیات فارسی، ادب مورد لحاظ قرار گرفته البته بیادبی هم کم نداشتهایم اما به عنوان هنجار مورد قبول قرار نگرفته و نوعی بزه بوده است.
یادگار امام تصریح کرد: همه جوامع فاسق دارند. فاسق به معنای کسی است که از اعتدال اجتماعی خارج میشود و این رفتار از همه جامعهها چه غربی و حتی در زمان پیامبر (ص) هم وجود داشته است.
وی تاکید کرد: آن چیزی که خطرناک است این است که فسق تبدیل به هنجار یعنی ارزش شود.
وی خاطر نشان کرد: مگر میتوان با رفتارهای غیر اخلاقی به جنگ ناهنجاریهای دینی برویم، در طول این سالها هر موقع توانستهایم ارزش را حاکم کنیم از مسیر اخلاق و ادب پیش رفتهایم.
یادگار حضرت امام به رفتار بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در زمینه ادب اشاره کرد و گفت: آن بزرگوار یک واژه غیر مودبانه در طول زندگی اشان نگفتهاند حتی اسم ریگان را هم اقای ریگان مطرح میکردند.
یادآور میشود، جلسه شورای روابط عمومیهای دستگاههای دولتی به مناسبت هفته روابط عمومی با حضور حجت الاسلام سید حسن خمینی و محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت در حسینیه جماران برگزار شد.
انتهای پیام/