عضو ارشد مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان با اشاره به این که اختلاف ما بر سر محدودیت‌های موقتی برای ایران است که باید حد آن مشخص شود گفت: توافق در مذاکرات حاصل نمی‌شود مگر این که در همه موضوعات به تفاهم برسیم و هرگز اجازه نخواهیم داد که با ایران مانند یک استثنا برخورد شود.

به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، سید عباس عراقچی مذاکره‌کننده ارشد تیم هسته‌ای کشورمان با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با اشاره به چالش‌های مذاکرات هسته‌ای اخیر ایران با 1+5 اظهار داشت: ما می‌دانیم مذاکرات بسیار سخت خواهد بود و سختی آن در نزدیک کردن دیدگاه‌هاست.  
 
وی ادامه داد: در مذاکرات موضوعات مختلفی روی میز است و در سه ماه گذشته درباره تمام این موضوعات بحث کردیم.
 
عضو ارشد مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان تصریح کرد: احساس ما این بود که می‌توانیم در دور چهارم این مذاکرات وارد نگارش متن شویم اما در مذاکرات مشخص شد رسیدن به این مهم با توجه به اختلاف در دیدگاه‌ها ممکن نیست.
 
عراقچی افزود: طبیعی است که در هر مذاکره‌ای نتوان به تفاهم رسید؛ همچنین در رابطه با نوشتن متن توافق جامع ما به هیچ پیشرفت ملموسی نرسیدیم اما در عنوان و متن آن دیدگاه‌های نزدیکی داریم.
 
وی در ادامه اظهار داشت: در محتواهای مختلف متن نیز به نتیجه نرسیدیم و در مذاکرات بعدی که اواخر خرداد خواهد بود روی آن بحث خواهیم کرد و باید توجه داشت اختلافات به قوت خود باقی است.
 
عضو ارشد مذاکره کننده تیم هسته‌ای کشورمان با اشاره به این که توافق ژنو، کلیات بحث و مشخصات توافق نهایی را مشخص کرده گفت: این توافقنامه غنی‌سازی ایران را می‌پذیرد اما اختلاف ما بر سر محدودیت‌هایی برای ایران است که در مذاکرات باید حد آن مشخص شود.
 
وی بیان کرد: در رابطه با راکتور آب سنگین نگرانی‌هایی وجود دارد اما از طریق تکنولوژی می‌توان آن را از بین برد و ماهیت آب سنگین اراک باید حفظ شود.  
 
عراقچی ادامه داد: مدل‌های مختلفی از سوی دو طرف برای بحث راکتور آب سنگین اراک ارائه می‌شود که کارشناسان هسته‌ای روی آن مذاکره کرده و این مذاکرات ادامه خواهد داشت، لذا نکته حائز اهمیت این است که قدرت راکتور اراک تحت هیچ شرایطی کاهش پیدا نکرده است و گمانه زنی‌ها در این رابطه با اهداف خاصی مطرح می‌شود که نباید به آن توجه کرد.
 
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان با اشاره به این که در همه موضوعات اختلاف وجود دارد گفت: این اصل در مذاکرات حاکم است که توافق در مذاکرات حاصل نمی‌شود مگر این که در همه موضوعات به تفاهم برسیم و در این رابطه پیشرفت محسوسی نداشتیم و از اول هم می‌دانستیم مذاکرات سختی پیش رو داریم.
 
وی تصریح کرد: طرف مقابل تا به این جا می‌توان گفت که تصمیمات سختی را گرفته است از جمله قبول غنی‌سازی ایران و از این به بعد نیز باید از این گونه تصمیمات بگیرند که آن شامل رفع تهدیدها و تحریم‌هاست.
 
عراقچی افزود: حقوقی برای ملت ایران وجود دارد از جمله خارج نشدن مواد از کشور و به رسمیت شناختن حقوق هسته‌ای ایران و خط قرمز ما رعایت این حقوق است که در ابتدای مذاکرات آن را مطرح کردیم و در توافقنامه ژنو به وضوح بر آن تاکید شده است.

عضو ارشد مذاکره کننده تیم هسته‌ای کشورمان در ادامه اظهار داشت: اگر تا یک سال به توافق نرسیم مسئله‌ای نیست و مهم اصولی است که ما بر آن پافشاری خواهیم کرد و همواره جزییات مذاکرات و نتایج آن را به ملت ایران صادقانه گزارش خواهیم داد.
 
وی تاکید کرد: هرگز به توافقی که از حقوق ایران کم کرده و به زیاده‌خواهی طرف مقابل پاسخ بدهد اعتنا نخواهیم کرد و اجازه نخواهیم داد با ایران مانند یک استثنا برخورد شود و آن چه به نیازهای ما مربوط شود ادامه خواهد داشت و آن چه که بیشتر از آن باشد محدودیت‌های موقتی را به قصد اعتمادسازی در این رابطه پذیرا خواهیم بود.
 
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای با اشاره به این که یکی از خط قرمزهای ما دانش و فناوری ایران است گفت: هیچ چیز نباید ما را در بخش تحقیق و توسعه وادار به توقف کند.
 
عراقچی با تاکید بر اینکه برنامه دفاعی کشور هرگز قابل مذاکره نیست گفت: موضوع PMD ابعاد احتمالی نظامی هسته‌ای ایران و ادعاهایی که در رابطه با این موضوع در گذشته وجود داشت کاملا رد شده و کذب است؛ همچنین سال گذشته با آمانو مذاکراتی داشتیم و به توافق نیز رسیدیم.
 
وی تصریح کرد: اگر قبل از پایان 6 ماه توافق صورت نگیرد در روزهای آخر این 6 ماه مذاکرات فنی را صورت خواهیم داد و باید توجه داشت نرسیدن به توافق طی این مدت زمان یک فاجعه نخواهد بود.
 
عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان ادامه داد: ما هیچ‌گاه به طرف‌های مقابل و نیات آنان خوش‌بین نبودیم اما به نتیجه امیدواریم و تاکنون به دقت حرکت‌های آنان را بررسی کرده و می‌کنیم و نمی‌توان گفت که جدیتی در کار نیست.
 
عراقچی در پایان با بیان این مطلب که انتظار می‌رود 6 کشور مذاکره کننده با یک صدای واحد با ایران گفتگو کنند خاطرنشان کرد: مدیریت و وظیفه این یک‌صدا بودن با خانم اشتون است و ما هرگز حاضر نیستیم یک مذاکره را دو بار صورت دهیم که متاسفانه این حادثه در مذاکرات رخ داد و یک کشور در مقطع خاصی مذاکرات را متوقف کرد که دیدیم با توجه به مواضع روشن ایران خودشان آن اختلاف را حل کردند.

انتهای پیام/  

مشروح خبر متعاقبا ارسال خواهد شد.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مسعود
۰۱:۱۰ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳
از تیم مذاکره کننده حمایت می کنیم ولی به نتیجه مذاکرات خوشبین نیستم!!!
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۰۰:۵۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳
باسلام , مذاکره کنندگان هسته ای , خدا قوت , خسته نباشید امیدواریم با درایت و تدبیر و مدیریت صحیح با الهام از فرمایشات مقام معظم رهبری به تلاشهای خودتان با اعضای 1+5 با قوت و قدرت و با پشتوانه مردمی ادامه دهید هیچ وقت مرعوب دشمن نشوید چرا که خدا با ماست ؛ انشاالله آینده از آن ملت غیور ایران است .
آخرین اخبار