امیر دریادار سیاری، معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی در نخستین همایش ملی فرماندهی و کنترل جنگ شناختی اظهار کرد: آینده را با قطعیت نمیتوان تعیین داد و در برآوردهای اطلاعاتی برای هر سال به سناریوهای مختلف میرسیم، ما باید آمادگی داشته باشیم که با وضعهای مختلفی در آینده رو به رو شویم.
معاون هماهنگ کننده ارتش افزور: در دو دهه گذشته دیدیدم که دنیا درگیر چه جنگهایی شده، حتی اکنون در اروپا هم آن را میبینیم، جنگ همیشه وجود داشته و در آینده هم خواهد بود.
وی ادامه داد: استفاده از تجربیات دفاع مقدس بسیار مهم است، اما آیا استفاده از همان تجربیات و تجهیزات آن زمان کافی است و میتوان تنها بر همان مبنا در آینده اقدام کرد؟
سیاری اظهار کرد: سرعت تغییرات زیاد است و اکنون پیشرفتهترین سلاحها وجود دارد و برای مقابله با تهدیدات آینده باید تلاشهای فراوانی شکل گیرد.
وی اضافه کرد: بی توجهی به حال و آینده و فناوریهای نوین ما را دچار غافلگیری راهبردی میکند و اگر ملت دچار این اتفاق راهبردی شود یعنی صحنه را واگذار کرده است.
معاون هماهنگ کننده ارتش یادآور شد: امروز در نیروهای مسلح مسئولیت دانشگاهها مشخص شده است، مثلا درباره موضوع کوانتوم دانشگاه شهید ستاری را مسئول کردیم و باید کار کنیم. اکنون از نخبگان و شرکتهای دانش بنیان و از همه امکانات استفاده میکنیم تا غافلگیری راهبردی نداشته باشیم.
وی افزود: دشمن روی همه مسائل جنگ شناختی در حال کار است و سالها است که به دنبال استفاده از این موضوع در جهان است.
دریادار سیاری متدکر شد: باید از این موضوع که بر افکار ما مسلط شوند، جلوگیری کنیم. در جنگ شناختی باید از هوش اجتماعی خوبی استفاده کنیم و بهترین راه مقابله با جنگ شناختی ارتباط با طیف خاکستری و هوشمند در این زمینه است.
معاون هماهنگ کننده ارتش خاطرنشان کرد: در کنار توجه به مولفههای جنگ سخت، برای آینده باید توجه ویژهای به جذب و تربیت نیروی انسانی مناسب و مطابق با ارزشهای خود داشته باشیم. همچنین اهمیت به فناوریهای نو ظهور هم مسئلهای است که نباید فراموش شود.
دریادار سیاری ادامه داد: جنگ شناختی موضوعی است که امروز در بحث ارتقای توان دفاعی و بازدارندگی هر کشوری میتواند تاثیرگذار باشد. این موضوع در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مورد توجه قرار گرفته و به نحو مناسبی هم در سطح جهان رصد، دنبال و پیگیری شده و به نتایجی دسترسی پیدا کردهایم و به دنبال این هستیم که بتوانیم توانمندی جنگ شناختی خودمان را با استفاده از توانمندیهایی که در اختیار داریم بالا ببریم و همزمان بتوانیم برای جلوگیری از جنگ شناختی که در داخل وطن ما دشمن میخواهد ایجاد کند جلوگیری کنیم.
به گفته امیر دریادار سیاری، دانشگاه فرماندهی و ستاد به خاطر پویایی که در درون آن وجود دارد به این موضوع هم توجه کرده است؛ یعنی اضافه بر بحث موضوعات جنگ که در دانشگاه مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و مدیران و فرماندهان را برای جنگهای آینده آماده میکند به این موضوع هم توجه خاص کرده است. جنگ شناختی پیچیدگی فراوان و ابعاد مختلفی دارد و قطعاً توجه دشمن به این است که اگر بتواند در جنگ شناختی پیروز شود سراغ جنگ سخت نرود چرا که از هر نظر جنگ سخت مقرون به صرفه نیست.
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران معتقد است که در جنگ شناختی دشمن به دنبال این است که بر مرزهای ما تسلط پیدا کند. دشمن دنبال این است که بر مغز جوانان ما اثر بگذارد، عقاید و باورهای جوانان را تغییر بدهد و اگر عقاید و باورها را تغییر دادند اراده جوان سست میشود و اگر عقاید و باورها تغییر پیدا کرد افکار ما تغییر پیدا میکند و افکار ما نوع دیگری میشود. ما باید هوشمند باشیم و باید بتوانیم از اینکه دشمن بر باورها و عقاید جوانان ما تاثیر بگذارد، جلوگیری کنیم.
دریادار سیاری با بیان اینکه پیشبینیهای مختلفی در زمینه جنگ شناختی انجام دادیم، گفت: جامعه اگر متحد، منسجم و آگاه باشد و بداند که دشمن با تبلیغات و حرکات به دنبال این است که این قداستزدایی را به وجود بیاورد و انسجام وحدت ما را از ما بگیرد، قطعاً در جهت خاص آن حرکتی نمیکنیم؛ بنابراین دنبال این هستیم که بتوانیم این دفاع را انجام بدهیم.
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: البته هوشمندانه داریم روی موضوع جنگ شناختی کار میکنیم تا دست برتری نسبت به موضوعات جنگ شناختی در مقابل دشمنان داشته باشیم، چون ما ارزشها و توانمندهای زیاد و باورها و عقاید بسیار ارزشمندی داریم و میتوانیم با استفاده از فضای مجازی که دشمن استفاده میکند، در آن مسیر حرکت کنیم و روی آنها تاثیر بگذاریم. این در دستور کار است و ما باید برای دفاع از خودمان درخصوص توان دفاعی و بازدارندگیمان تلاش کنیم.
دریادار سیاری در انتها گفت: دشمنان امروز در فضای مجازی بر ضد فرهنگ ما تلاش میکنند. تهدید الان فضای مجازی است چراکه دشمنان در رسانهها و فضای مجازی توانمندی زیادی در اختیار دارند.