به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران؛ اخضر ابراهیمی که در روز سیزدهم ماه مه از سمت خود به عنوان نماینده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه استعفاء کرده است، گفت پیشنهاد ایران درخصوص راهکار سیاسی برای سوریه، ارزش بحث و بررسی را دارد.
"اخضر ابراهیمی" در آخرین سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل جزئیات این طرح 4 مادهای را تشریح کرده بود.این طرح 4 مادهای شامل برقراری آتشبس در سوریه، تشکیل دولت وحدت ملی، بازنگری در قانون اساسی با هدف خاص کاهش اختیارات رئیس جمهور و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری با نظارت سازمان ملل میشد که طبق گفته ابراهیمی وزیر خارجه ایران آن ارائه کرده بود.
این دیپلمات الجزایری که قبلاً نماینده ویژه سازمان ملل در کشورهای افغانستان، عراق، هائیتی و آفریقای جنوبی بوده است، در مصاحبه با "المانتیور" گفت: "آن روز به شورای امنیت سازمان ملل گفتم که یکی از نشانههای امیدوارکننده و شاید نشانهای مثبت برای رهایی از این مخمصه نگرانکننده این است که به گقته ایرانیها باید تمامیجنگجویان خارجی را از سوریه بیرون کنیم"
وی همچنین گفت بحث درباره طرح چهار بندی ایران برای سوریه، «بدین معنا نیست که آن را کاملاً آنگونه که هست، بپذیریم، بلکه معتقدم این یکی از مؤلفه هایی است که می توان بر سر آن بحث و گفتگو کرد.
"ابراهیمی" که در سپتامبر 2012 جانشین "کوفی عنان" در سازمان ملل شده بود اختلافات در شورای امنیت سازمان ملل و منطقه را عامل به نتیجه نرسیدن دیپلماسیاش در سوریه دانست و از عدم توجه به تحلیل اولیه مسکو انتقاد کرد همان طور گفته بود: " فکر میکنم تحلیل روسها در ابتدا درباره سوریه درست بود، اما همه فکر کردند که این اعمال نظر است و نه یک تحلیل."
ابراهیمی افزود: "روسها میگفتند که سوریه نه مصر است و نه تونس و رئیس جمهور آن ظرف مدت کوتاهی سقوط نمیکند. اما عدهای فکر کردند که این تحلیل نیست، بلکه فقط یک اظهار نظر است و آنها صرفا میخواهند بگویند ما از این رژیم حمایت میکنیم."
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه وی طرفدار نقشآفرینی ایران در گفتوگوهای ژنو برای دستیابی به راه حلی مسالمتآمیز بوده گفت: "اگر برخی میگویند ایران بخشی از مشکل است، منطق حکم میکند که بخشی از راه حل هم باشد."
"ابراهیمی" در ادامه تصریح کرد که سوریها به تنهایی نمیتوانند مشکل خود را حل کنند و کشورهای همجوار اولین گروهی هستند که میتوانند به این کشور کمک کنند. وی گفت: "ایران یکی از کشورهای همجوار سوریه است. بنابراین،به اعتقاد من ما همیشه خواستار مشارکت ایران برای حل بحران سوریه بودهایم .."
این دیپلمات الجزایری افزود: شاید ادبیات من در اینجا به یک کشیش شباهت داشته باشد، اما عمیقاً معتقدم که بسیاری از مردم واقعاً به فکر سوریه نیستند. در اینجا برنامههای کاری بسیاری وجود دارد، که کوچکترین ربطی به مردم سوریه ندارند. آنچه به مردم گفتم و احتمالاً تاکنون نیز نشانه های آن به تدریج دیده می شود، این است که اگر همه به فکر مردم سوریه باشند، آن وقت به به حل مشکل کمک خواهند کرد و آن وقت می بینند منافع خودشان نیز هدف حمله اساسی یا بیتوجهی قرار نمیگیرد.
انتهای پیام/