رئیس دیوان عدالت اداری در واکنش به اظهارات رئیس جمهور در مورد ارتباطات:
رئیس دیوان عدالت اداری در واکنش به اظهارات رئیس جمهور در مورد ارتباطات:
به گزارش
حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، حجتالاسلام والمسلمین "محمدجعفر منتظری" در جلسه بیست نهم اردیبهشت ماه هیات عمومی دیوان گفت: در حکومت و نظام جمهوری اسلامی چون برداشتها و سلایق مختلفی وجود دارد اگر بخواهیم برای اجرای حق خطی را مشخص کنیم، پس از مسلمات اسلام که خط قرمز همه مسوولان است، ملاک قانون و پایبندی به آن خواهد بود.
وی اظهار داشت: رئیس جمهور محترم در روز جهانی ارتباطات طی سخنانی به این مناسبت، مسایلی را مطرح کردند که به نوعی طعنه زدن به قانون بود.
رئیس دیوان عدالت اداری اضافه کرد: امروزه شبکههای ارتباطات جهانی مانند اینترنت و ماهوارهها، از مواردی است که بهرهمندی از آن برای همه جوامع از جمله کشور ما اجتناب ناپذیر است و ما نمیتوانیم دیواری دور کشور خود بکشیم و خود را بینیاز از این وسایل ارتباطی بدانیم.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری ادامه داد: لکن گاهی از این وسایل پیشرفته و کارساز که از دستاوردهای ارزشمند بشری محسوب میشود، استفاده نابخردانه و سویی میشود که تهدیدی برای سلامت روانی جامعه است.
وی تصریح کرد: البته استفاده علمی، اخلاقی از این امکانات و هر آنچه بتوان از آن در جهت پیشرفت جوامع استفاده کرد، مورد تردید نیست اما اینکه با توجه به برخی کارکردهای ضد اخلاقی و انحرافی آنها که شاهد آنیم، بدون وضع محدودیت جلو آن را باز بگذاریم تا اخلاق، ارزشها و پایههای استوار خانواده را دچار تزلزل کند، پذیرفتنی نیست.
رئیس دیوان عدالت اداری تصریح کرد: آیا به لحاظ شرعی، اخلاقی و دینی مجازیم به این بهانه که نمیتوانیم جلو دسترسی به اطلاعات را بگیریم، به قانون طعنه بزنیم.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری گفت: قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره در سال ۱۳۷۳ تصویب شده است، اگر آن را کارآمد نمیدانیم باید آن را اصلاح کرد. حرف ما این است که چرا قانونی را که ما بدان نیازمندیم و فراموش شده است، اجرایی نمیشود.
رئیس دیوان عدالت اداری با طرح این پرسش که چرا باید فیلتر کردن فرستندهها و برنامههای ضداخلاقی و ضد ارزشهای دینی مورد حمله مسوولان اجرایی قرار گیرد، اظهار داشت: مسئولان فرهنگی در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به سال اقتصاد و فرهنگ باعزم ملی و مدیریت جهادی نام گذاری شده است چه اقدام و برنامهریزی ویژهای را برای اینکه حریم خانوادهها و افکار جوانان از هجمههای فرهنگی غرب در امان بماند طراحی کردهاند.
وی گفت: آیا به صرف اینکه بگوییم جوانان ما متدین و ارزشی هستند و خودشان میتوانند مسیر خود را انتخاب کنند، کافی است. هرچند جوانان متدین ما کم نیستند و آنگونه که هفته گذشته شاهد بودیم جمع کثیری از آنان در مراسم عبادی اعتکاف حضور داشتند، اما نباید چشم خود را بر واقعیت ببندیم، زیرا ما میدانیم که جوانان ما صرفا همین عده نیستند و نباید از تاثیر این قسم رسانهها بر آنان غفلت کرد.
رئیس دیوان عدالت اداری با اشاره به افزایش آمار طلاق در کشور و ضرورت آسیبشناسی این موضوع تصریح کرد: درصد بسیاری از طلاقها بر اثر تاثیری است که مسایل ضداخلاقی نمایش داده شده از سوی شبکههای ماهوارهای بر کانون خانواده داشته و موجب تغییر نظام ارزشی حاکم بر خانواده و سست شدن ارکان آن شده است.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری اضافه کرد: بدحجابیها و پوششهای ناهنجاری که ما در جامعه شاهد آن هستیم، همچنین انحرافات اخلاقی که در برخی جوانان ملاحظه میشود، ناشی از هجمه فرهنگی همین رسانههاست.
وی با تاکید بر اینکه ضروری است مسوولان برای این بخشها فکری کنند، ادامه داد: الحمدلله تعداد متدینین و کسانی که به ارزشهای دینی گرایش دارند، کم نیست ولی نباید چشم خود را بر واقعیات بست.
رئیس دیوان عدالت اداری در ادامه به محدودیتهایی که سایر کشورها بویژه در امریکا و کشورهای اروپایی در دسترسی به شبکههای ارتباطی وضع میکنند، اشاره کرد و گفت: آیا کشورها اروپایی و غربی مسیر ورودی اطلاعات را رها کردهاند و در این کشورها ورودی اینترنتی خود را فیلتر نمیکنند.
رئیس دیوان عدالت اداری افزود: کشورهای اروپایی و آمریکا در کار هر سایت یا شبکهای که منافع استعماری آنان را تهدید کند، محدودیت وضع میکنند و مانع انتشار هر اطلاعاتی میشوند که تهدیدی برای خود میدانند.
وی با اشاره به اینکه تمایل نفس انسانی به این است که نمیخواهد سد و مانعی جلودارش باشد، تصریح کرد: دین آمده است که انسان را حفظ کند و به این ترتیب بر کیفیت زندگی او اثر بگذارد، در نظام اسلامی نباید از محدودیتهایی که ریشه در دین دارد، هراس داشته باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری به محدودیتی که حجاب برای زنان ایجاد میکند، اشاره کرد و اذعان داشت: حجاب برای زنان محدودیت است اما محدودیتی که برایشان مصونیت میآورد و این قیدی است که خداوند تعیین کرده است.
وی ادامه داد: وظیفه حکومت نیز آن است که در چارچوب دین این قیود را اجرا کند.
رئیس دیوان عدالت اداری با بیان این مطلب که قانون ملاک عمل است، تصریح کرد: به مسوولان اجرایی به ویژه مسوولان فرهنگی این نقد را داریم که در اعمال قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره کم کاری کردهاند، در حالی که دشمن با شبیخون فرهنگی هجمه اساسی را برای کشور ما تدارک دیده است. چنین وضعیتی مسوولیت ما را سنگینتر میکند و باید به آن توجه کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت: میگویند در گذشته عدهای از جیب مردم سرقت کردهاند، اگر سارق یا جیب برها را میشناسند، معرفی کنند تا دستگاه قضائی به وظیفه خود عمل کند و در صورتی که عمل نکرد میتوانند به قوه قضائیه هشدار دهند و آن را نقد کنند.
انتهای پیام/