دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: یکی از دلایل عمده در بروز چاقی در جوامع به خصوص کودکان، متراکم بودن انرژی در غذاهای امروزی است، درحالی که در گذشته غذاها از درصد فیبر بالاتری برخوردار بودهاند و سادگی مواد غذایی و کم کالری بودن آنها، مانع از چاقی میشد.
وی ادامه داد: امروزه دسترسی کودکان به فست فود از طریق سفارش تلفنی بسیار راحت شده و از آن جایی که اغلب والدین هر دو شاغل هستند و اجازه سفارش تلفنی غذا به کودکان خود را میدهند، بنابراین کودکان با مصرف غذاهای آماده پر کالری، عملا درصد بسیار بالایی از کالری را دریافت میکنند و از آنجایی که نسبت به کالری دریافتی، تحرک و ورزش مطلوبی ندارند، چاق میشوند.
دکتر کیمیاگر، با بیان اینکه الگوی غذایی پدر و مادر در بروز چاقی در کودکان بسیار موثر است، گفت: در کودکانی که یکی از والدین چاق است، 30 درصد و در کودکانی که هر دو والدین مبتلا به چاقی هستند، 60 درصد احتمال ابتلا به چاقی، افزایش مییابد.
این متخصص تغذیه تاکید کرد: بسیار مطلوب است که در واحد درسی بهداشت که در اکثر مقاطع تحصیلی وجود دارد، در مورد ارزش غذایی و کالری غذاهای مختلف مضرات چاقی و استفاده بی رویه از تنقلاتهای امروزی که بسیار متنوع شده، با کودکان صحبت شود و کودکان از پیامدهای جبران ناپذیر چاقی در سنین بالاتر، مطلع شوند. بی تردید بهترین راه پیشگیری از چاقی کودکان، آماده سازی آنان است.
انتهای پیام/