مصطفی قانعی متخصص ریه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: بیماریهای مختلف ریوی ممکن است منجر به سرفه خونی در افراد شوند و علت این عارضه ممکن است جدی و خطرناک و یا جزئی (کم اهمیت) باشد.
وی ادامه داد: سرفه خونی به انواع مختلفی دیده میشود. رنگ خون ممکن است قرمز روشن، صورتی و یا کف مانند باشد. همچنین خون ممکن است همراه با خلط گلو باشد.
وی ادامه داد: سرفه خونی از ریهها (مجرای تنفسی) ناشی میشود. البته خونریزی خارج از ریهها نیز میتواند منجر به سرفه خونی شود.
قانعی اظهار داشت: خونریزی از دیگر اندامها مانند معده نیز ممکن است حالاتی شبیه سرفه خونی در ریه ایجاد کند و در این حالت پزشک باید محل دقیق خونریزی را مشخص کرده و سپس علت سرفه خونی را تعیین نماید.
وی تاکید کرد: در صورتی ک فرد علائمی نظیر درد قفسه سینه، کاهش وزن، تعریق بیش از حد در حین خواب، نفس نفس زدن در هنگام انجام کارهای روزانه را مشاهده کرد باید فورا به پزشک مراجعه کند.
وی اذعان داشت: مهم ترین علت سرفه خونی بیماری برونشیت مزمن است. از دیگر علل این عارضه میتوان به بیماری انسداد ریوی مزمن، استعمال برخی مواد مخدر، وجود جسم خارجی در مجاری تنفسی، پنومونی(ذات الریه)، تنگی دریچه میترال و استفاده از داروهای رقیق کننده خون( ضد انعقاد خون) اشاره کرد. در صورت بروز سرفههای خونی مکرر به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
قانعی گفت: در صورتی که شدت سرفهها بسیار زیاد بود و خونریزی متوقف نشد، با اورژانس تماس بگیرید. میتوان با معاینه توسط پزشکی، عکسبرداری با اشعه ایکس، سی تی اسکن (تهیه تصاویر کامل از قفسه سینه)، آزمایش خون، آندوسکوپی نای و مجاری تنفسی از طریق بینی و دهان علت سرفه خونی را تشخیص داد.
انتهای پیام/