این روزها مسئولان به مسئله بنزین توجه ویژه دارند. معاون وزیر نفت به تازگی تایید کرده است بنزین تولید شده در تأسیسات پتروشیمی، سرطان زاست و دلیل افزایش سرطان در کلان شهرها و تهران در چند سال اخیر نیز همین بنزین پتروشیمی بوده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، این روزها مسئولان به مسئله بنزین توجه ویژه دارند. معاون وزیر نفت به تازگی تایید کرده است بنزین تولید شده در تأسیسات پتروشیمی، سرطان زاست و دلیل افزایش سرطان در کلان شهرها و تهران در چند سال اخیر نیز همین بنزین پتروشیمی بوده است.
 
براساس این گزارش در سال 1389 که تحریم‌ها حالت جدی‌تری به خود گرفت نگرانی از بابت کمبود بنزین به سبب ناکافی بودن تولید داخلی آن هم رفته رفته پررنگ‌تر شد. این نگرانی بیشتر از آنجا ناشی می‌شد که مبادا با کارشکنی در فروش بنزین به ایران و در نتیجه اختلال در واردات بنزین کشور در این زمینه با مشکل مواجه شود.

همین شرایط سبب شد که مسوولان وقت وزارت نفت به تکاپو افتاده و در نهایت اعلام کنند که کشور تحت هیچ شرایطی با کمبود بنزین مواجه نخواهد شد. این در حالی بود که در آن موقع روزانه بین 30 تا 35 میلیون لیتر بنزین وارد کشور می‌شد و همین مساله باعث تعجب مردم شده بود که وزارت نفت چگونه می‌خواهد در صورت تحریم این کمبود را جبران کند. 

سرانجام پس از چند روز گمانه‌زنی مسوولان این وزارتخانه پرده از طرح جدید برداشتند. تولید بنزین از پتروشیمی‌ها راهکاری بود که آنان برای پر کردن خلاء بنزین وارداتی اندیشیده بودند. 

در شرایطی که معلوم نبود واردات بنزین تا چه حد با مشکل مواجه شده دولت وقت با پتروشیمی‌ها قرار‌دادی امضا کرد و براساس آن خوراک تحویلی مجتمع‌های پتروشیمی که اکتان‌افزا تولید می‌کردند را از حدود 50 درصد به 100 درصد رساند و اکتان‌افزا را که در نیمه زنجیره تولید تحویل می‌گرفت به قیمت محصول تمام‌شده خریداری کرد.

کار تا آنجا پیش رفت که به مرور زمان بحث‌هایی در مورد آلودگی این نوع بنزین‌ها و حتی سرطان‌زاد بودن آن مطرح شد که البته هیچ گاه مورد تایید وزارت نفت، سازمان حفاظت محیط زیست و سایر بخش‌های درگیر و مرتبط با این موضوع در دولت قبل قرار نگرفت.

اما  با روی کار آمدن دولت یازدهم و مطرح شدن دوباره موضوع آلودگی این بنزین‌ها وزیر نفت و رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز بر این ادعا صحه گذاشته و حتی وزیر نفت دستور توقف تولید بنزین از پتروشیمی‌ها را صادر کرد. پس از آن نیز موضوع واردات روزانه 10 میلیون لیتر بنزین با کیفیت در دستور کار قرار گرفت.

** زنگنه: آلوده بودن بنزین پتروشیمی


این درحالی است که بیژن زنگنه  در مورد مساله توزیع بنزین پتروشیمی در تهران که از سوی محیط زیست مطرح شده بود در حالی که مسئولان ارشد پالایشگاه‌ها این موضوع را رد می‌کنند، گفت: بنزین پتروشیمی در همه جای کشور توزیع می‌شد.

** تکذیب آلاینده بودن بنزین پتروشیمی


وی تاکید کرد: در حال حاضر بنزین پتروشیمی به هیچ عنوان در هیچ منطقه‌ای توزیع نمی‌شود. این در حالی است که احمد مهدوی دبیرکل انجمن کارفرمایی پتروشیمی ایران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با تکذیب آلوده بودن بنزین پتروشیمی گفت: پتروشیمی‌ها به صورت مستقل بنزین نهایی را تولید نمی‌کنند ریفورمیت که پتروشیمی‌ها در واحدهای مجتمع نوری تولید می شود با بنزن زدایی می‌شود.

وی تصریح کرد: دو نکته در تولید بنزین حائز اهمیت است که ریفورمیت با بنزن 2 درصد و اکتان بالای 105تا95 درصد تولید و تحویل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی ایران می‌دهد متاسفانه این شرکت به محصول تولیدی پتروشیمی‌ها مواد افزودنی اضافه می‌کند.

دبیرکل انجمن کارفرمایی پتروشیمی ایران تاکید کرد: چرا در یک برهه خاص زمانی که کشور تحریم شد بنزین را از پتروشیمی دریافت می‌کردند حالا با عنوان کردن افزایش بنزین تا شقف 10 میلیون لیتر بنزین پتروشیمی آلوده شد. پتروشیمی‌ها می‌توانستند در آن زمان صادرات داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: رسما خبر آلودگی بنزین پتروشیمی را تکذیب می‌کنم  چرا که از زمان اعلام واردات بنزین از سوی مسولان باعث شده که بنزین کشور آلاینده است در حالی که چنین نیست.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Australia
رضا
۰۹:۰۳ ۰۴ خرداد ۱۳۹۳
به نظرم اگر موضوع سرطاني بودن بنزين پتروشيمي ها صحت داشته باشد بايد قوه قضاييه و دادستان به عنوان مدعي اعموم وارد شوند و برخورد هاي لازم را داشته باشند. موضوع مذكور كمتر از موضوع امير منصور آريا نيست و اگر قوه قضاييه واقعا بي طرعف است بسم ا...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۱ ۰۴ خرداد ۱۳۹۳
مردم کورن چیزی نمی بیینن.... مگه این دکترهایه قلابی مردم را چی فرض کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۵ ۰۳ خرداد ۱۳۹۳
وزارت بهداشت باید بگوید نه وزارت نفت یا دکترای شیمی سازمان حفاظت محیط زیست
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۱:۱۲ ۰۳ خرداد ۱۳۹۳
بي اهميت تر از جان انسانها توي اين مملكت جيزي نيست
Iran (Islamic Republic of)
مجتبی
۱۸:۵۵ ۰۳ خرداد ۱۳۹۳
خیلی مشکل داریم، این قضایا مشکل اصلی رو حل نمیکنه، گرانی بیداد میکنه، ای خدا بری به کی بگی؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۴:۴۱ ۰۳ خرداد ۱۳۹۳
شکی نیست که بنزین تولید پتروشیمی ها سرطان زاست.این همه سرطان و بیماری.کی میخواد جواب بده؟
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۷:۵۴ ۰۳ خرداد ۱۳۹۳
نه خیر این بنزین ها سرطان زا نیست
میوه هایی که با کود شیمیایی تولید میشه سرطان زاست...
پفک و چیپس و فست فود و.. سرطانزاست...
آخرین اخبار