تا به حال نکات زیادی در ارتباط با داشتن یک رزومه قوی خواندید و همیشه هم توصیه هایی را در این زمینه به شما ارئه دادیم اما اهمیت رزومه نویسی برای کار پیدا کردن به حدی زیاد است که همیشه باید یاد آور مهمترین نکات در این زمینه باشیم.

به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران، اولین چیزی که به دست کارفرما میرسد رزومه ی شماست در واقع رزومه حاوی اطلاعات شخصی و تجربیات و مهارت هایی است که شما در هر زمینه ای که فعالیت کردید در آن درج میکنید.

در زمینه ی رزومه نویسی باید استانداردها را رعایت کنیم چون هر چیزی که در چارچوب استاندارد خود باشد قابل قبول است.

همیشه ممکن است یکسری از اشتباهات رایج  در رزومه نویسی وجود داشته باشد که خیلی هم به آن توجه نمیشود بنابراین شما را با 10 اشتباه رایج در رزومه نویسی آشنا میکنیم.

1-غلط املایی و اشتباهات دستوری

معمولا در رزومه کمتر از جمله استفاده میشود و بیشتر کلمه و عبارت به کار برده میشود اما ممکن است چند جمله هم در مورد تجربیات کاری بنویسیم بنابراین اگر دستور زبان صحیح را رعایت نکنیم نشان از بی توجهی به ادبیات و فرهنگ است.

کارفرمایان مدت بسیار کوتاهی را به خواندن رزومه شما اختصاص میدهند اما این دلیلی بر رعایت نکردن نکات دستوری و املای کلمات نیست.
 
2-عدم توجه به جزییات

کلی نویسی و مختصر نویسی بسیار خوب است اما این که فقط در رزومه به تجربیات و مهارت های تان اشاره مختصر کنید کافی نیست در برخی از مشاغل نیاز است که در مورد تجربیات و مهارت ها حداقل یک خط بنویسید چون اگر تنها به صورت تیتروار اشاره کنید ممکن است در فهم کلام مشکل ایجاد شود بنابراین دقت کنید که برای مهارت ها و تجربیات خود حداقل یک خط توضیح بنویسید.
 
3-رعایت نکردن استانداردها

همیشه سعی کنید یک رزومه استاندارد و کامل را به عنوان الگو قرار داده و مثل آن بنویسید چون الگو قرار دادن رزومه به شما کمک میکند که با چارچوب اصلی رزومه نویسی و آنچه که باید به آن اشاره کنید آشنا شوید. استانداردها یعنی اینکه شما باید در رزومه کامل و مختصر خود و تجربیات خود را به کارفرما معرفی کنید.
 
4-تاکید بر تجربه به جای دستاوردها

ترجیحا سعی کنید از تجربیات خود بگویید البته دستاوردها و آنچه که شما به عنوان لوح تقدیر یا تقدیر نامه دریافت کردید بسیار پر اهمیت و نشان از دانش شما دارد اما سعی کنید سوابق کاری و آنچه را که به عنوان مهارت میدانید را در اولویت قرار دهید. کارفرمایان نیز بیشتر به میزان تجربه و انگیزه ی کاری شما توجه میکنند.
 
5-رعایت فونت و سایز کلمات

همیشه از فونت های فانتزی برای نوشتن رزومه پرهیز کنید رزومه نوشته ای اداری و رسمی است. بنابراین باید رسمی نوشته شود و ظاهری رسمی داشته باشد. سایز کلمات را نباید زیاد کوچک یا زیاد بزرگ کنید سایز 12 یا 14 سایز استاندارد برای نوشتن رزومه است. همچنین رزومه ی شما نباید بیش از 2 صفحه باشد باید سعی کنید اگر سوابق کاری زیادی هم دارید مختصر توضیح دهید و چون کارفرمایان رزومه شما را مدت زمان کوتاهی مطالعه میکنند بنابراین باید از زیاده نویسی پرهیز کنید.
 
6-توجه به هدف

رزومه شما باید هدفمند باشد چون کارفرما با خواندن سوابق کاری متوجه میشود که شما در زندگی هدف دارید یا خیر. بنابراین باید دقت کنید که در رزومه اهداف شما از کار برجسته سازی شود. موقعیت های کاری که در آن قرار گرفتید نشان دهنده ی هدف شما در کار است هر تجربه ی کاری که دارید تداعی کننده توانایی و قابلیت های شماست بنابراین سعی کنید طوری رزومه بنویسید که اهداف شما در آن برجسته سازی شود.
 
7-از تعریف و تمجید بپرهیزید

رزومه شما نباید به گونه ای باشد که از خودتان تعریف کرده باشید چون شما در کار محک زده میشوید بنابراین کارفرمایان همیشه کارمندان را با کارشان ارزیابی میکنند رزومه ای که در آن تعریف و تمجید باشد هرگز موفق نخواهد بود.
 
8-توجه به مهارت های مهمتر

ممکن است شما در طول زندگی مهارت های زیادی را کسب کرده باشید اما باید همیشه مهارت های کاری را عنوان کنید مهارت هایی که مربوط به کار است آن دسته از مهارت هایی که به تجربه ی شما اضافه نموده و آنها را در کار استفاده کردید. نوشتن تمامی مهارت ها در رزومه امکان پذیر نیست و باعث عدم توجه کارفرمایان میشود بنابراین سعی کنید مهارت هایی را که بیش از همه در هر کاری نیاز است را برجسته سازی کنید.
 
9-مرتب نویسی


مرتب نویسی از مهمترین نکات رزومه نویسی است همیشه باید در هنگام نوشتن تجربیات کاری به ترتیب سال و ماه و روز بنویسید.

این نکته ی بسیار مهمی است که ترتیب تجربیات خود را همیشه دقیق به سال و ماه بنویسید و باید از آخرین تاریخ تجربه ی کاری شروع به نوشتن کرده و تا ابتدایی ترین آنها به ترتیب بنویسید.
 
10-اطلاعات تماس نادرست

دقت کنید که اطلاعات تماسی که در رزومه درج میکنید صحیح باشد و اگر شماره ی همراه خود را در رزومه درج میکنید در دسترس باشد تا اگر برای مرحله ی مصاحبه دعوت شدید کارفرمایان بتوانند با شما تماس بگیرند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار