به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، محققان با الهام از ساختار یک نوع ویروس، موفق به ساخت نانوابزاری مبتنی بر دیانای شدند که میتواند سیستم دفاعی بدن را فعال نگه دارد. این یافته محققان میتواند مسیر تولید نانوروباتها را برای مبارزه با بیماریهایی نظیر سرطان باز کند.
به تازگی محققان مؤسسهٔ وایس از دانشگاه هاروارد موفق به ساخت ابزاری شدند که میتواند کاری شبیه به لباس را انجام دهد. این گروه در این پروژه از تاکتیک ویژهٔ برخی ویروسها الهام گرفتند.
محققان معتقداند که میتوان از این راهبرد برای تولید نانوروباتهایی استفاده کرد که قادر به شناسایی زودهنگام سلولهای سرطانی هستند. همچنین میتوان ابزاری برای از بین بردن سلولهای سرطانی تولید کرد.
ویلیام شیح از محققان این پروژه میگوید: ما به تقلید از عملکرد یک نوع ویروس پرداختیم و در نهایت ابزاری ساختیم که میتواند سلولهای موردنظر را مورد هدف قرار دهد.
این گروه تحقیقاتی با همین روش، نانوحاملی میکروسکوپی موسوم به پروتوسل ساختند که میتواند بهعنوان حسگرزیستی برای شناسایی عوامل بیماریزا در غذا یا تشخیص مواد شیمیایی در آب آشامیدنی مورد استفاده قرار گیرد.
دیانایها واحدهای انتقالدهنده اطلاعات ژنتیکی هستند اما شیح و همکارانش از این ماده برای ساخت نانوابزار استفاده کردند. آنها با استفاده از اوریگامی دیانای ساختارهای دو و سه بعدی ایجاد کردند.
این پژوهشگران، رشتههای دیانای را طوری طراحی کردند که بتواند به شکل ویژهای تا خورده و ساختار از پیشتعیین شدهای را ایجاد کند. این گروه با این روش ورقهای ایجاد کردند که ساختاری شبیه ویروس دارد؛ در قدم اول از این ورقه برای ساخت نانوابزار استفاده کردند.
این گروه در حال حاضر روی توسعه این نانوابزار کار میکنند تا بتواند به مانند یک روبات محیط اطراف خود را درک کند و همچنین متناسب با شرایط محیطی پاسخ مناسب دهد. این پاسخ میتواند رهاسازی یک ماده، انجام واکنش شیمیایی یا اعمال نیروی مکانیکی باشد.
چنین نانوروباتی مانند داستانهای علمی تخیلی رفتار خواهد کرد، این گروه در سال ۲۰۱۲ نیز نانورباتی ساخته بودند که میتوانست سلولهای هدف را شناسایی کند.
انتهای پیام/