به گزارش
حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری عصر دیروز (شنبه) در مراسم تجلیل از دانشجویان نمونه سال ۱۳۹۲ کشور ، با اشاره به برخی افراد که خواسته یا ناخواسته قصد دارند دولت را وارد حاشیه کنند اظهار داشت: همه خوب به یاد دارند که پیش از این دولت، دنیا چگونه با ما حرف میزد، نرخ ارز تغییرات ساعتی داشت و آرامش و ثباتی در کشور حاکم نبود. اما این دولت در مقطع کوتاهی که فعالیت خود را آغاز کرده بر مشکلات کشور تمرکز جدی کرد و توانست آرامش را برقرار کند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: امروز در فضای بین المللی قوی ترین تیم دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در حال تلاش و مذاکره است و ضمن اینکه با قاطعیت از دستاوردها و حقوق هستهای ملت ایران دفاع می کند، زیر بار حتی یک کلمه زور نرفته و مصمم است تا از طریق گفتگو و مذاکره حقوق ملت ایران را احیا کند.
جهانگیری با بیان اینکه با تلاشهای دولت تدبیر و امید بنیان تحریمها امروز شکسته شده خاطرنشان کرد: اینکه گفته می شود آنچه در توافقات ژنو حاصل شده اجرا نگردیده است حرف صحیحی نیست و دولت با جدیت این تعهدات را پیگیری می کند.
معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: خوشبختانه امروز فضای آرامی در کشور ایجاد شده اما گویا عدهای این فضا را نمی پسندند اما باید بدانند که مردم ایران خواهان این شرایط و این آرامش هستند.
وی با تاکید بر اینکه دولت تدبیر و امید مصمم است در بخش داخلی نیز همه مشکلات را از پیش رو بردارد افزود: چه کسی باور می کرد تورم نقطه به نقطه بیش از ۴۰ درصد در مرداد ماه سال گذشته، ظرف مدت ۸ ماه به ۱۷ درصد برسد.
جهانگیری ادامه داد: علت این موفقیت این است که رئیس جمهور و همه اعضا دولت مصمم هستند با جدیت پای مشکلات کشور بایستند و در این راه نظم و انظباطی جدی را در امور دنبال می کنند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه دولت تا کنون حتی یک ریال فراتر از قانون از منابع بانک مرکزی استفاده نکرده خاطرنشان کرد: همین روند باعث شد که تورم تا حدودی کنترل شود و تردیدی نداریم امسال به رشد مثبت اقتصادی دست یافته، از رکود خارج می شویم و راهکارهایی نیز برای رفع مشکل بیکاری پیدا خواهیم کرد چرا که دولت تیم مجرب و توانمندی دارد و باورمان این است که باید از همه توان و نیروهای کشور با هر گرایش سیاسی در جهت رفع مشکلات استفاده کنیم.
جهانگیری با بیان اینکه عده ای اصرار دارند دولت را وارد مسائل حاشیه ای کنند تصریح کرد: این افراد سعی می کنند از هر موضوعی استفاده کنند و دولت را از کار اصلی خود باز دارند.
وی افزود: روزی مسائل هسته ای را بهانه می کنند و اخیرا نیز موضوعات فرهنگی را پیش کشیده اند و می گویند دولت می خواهد فرهنگ دینی مردم را ضعیف کند.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: این دولت تنها حدود ۸ ماه است كه آغاز به كار کرده و تولید فیلم یا کتابهایی که این روزها منتشر می شود مربوط به این هشت ماه که نیست ما فقط مجوز پخش را داده ایم و مردم با انتخاب خودشان این دولت را روی کار آورده اند .
جهانگیری خطاب به متدینین کشور تاکید کرد: دولت تدبیر و امید حتی یک قدم از خطوط قرمزی که مقام معظم رهبری تعیین کردند خارج نخواهد شد و مصمم هستیم در همه بخشها در چارچوب سیاستهای رهبر معظم انقلاب حرکت کنیم و از رهبری هم هزینه نخواهیم کرد و با توجه به مسولیتهائی که دولت بعهده دارد همه مسائل و مشکلات را انشاءالله حل خواهیم کرد.
جهانگیری با تاكید بر اینكه دولت مصمم است وارد حاشیه نشود، گفت: اگر دغدغه عده ای كه گاهی تشر می زنند و شائبه می كنند كه ممكن است دولت از مواضع رهبری فاصله بگیرد، باید بدانند كه این دولت خود را متعهد می داند كه بطور كامل در چارچوب نظرات مقام معظم رهبری عمل كند.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه با تبریک اعیاد شعبانیه و تبریک به دانشجویان نمونه اظهار امیدواری کرد: این دانشجویان در همه عرصه های زندگی نمونه باشند و بتوانند با کسب موفقیتهای پی در پی برای کشور افتخارآفرینی کنند.
جهانگیری با بیان اینکه امروز در شرایطی هستیم که توسعه پایدار هم بعنوان یک انتخاب و هم بعنوان یک الزام برای کشور مطرح است، تاكید كرد: تحولات منطقه و سند چشم انداز ما را مکلف به ارتقا جایگاه کشور نموده و باید به موضوع توسعه پایدار بیندیشیم؛ توسعه ای که پایگاه آن در فکر و دانش انسانهای اندیشمند است و متکی به منابع طبیعی و سخت افزار نیست.
معاون اول رئیس جمهور افزود: امروز کشور نیازمند دانش و تفکر افراد فرهیخته و نخبگان دانشگاهی است و این وظیفه ای سنگین را بر دوش آموزش عالی کشور نهاده است که امیدواریم بتواند در این زمینه موفق باشد.
جهانگیری با بیان اینکه امروز کشورهایی که از عمق توسعه برخوردار هستند، مبنای توسعه را علم و دانش افراد قرار داده اند، گفت: در این کشورها دانشگاه بعنوان رکن کلیدی توسعه محسوب می شود.
معاون اول رئیس جمهور گفت: در سالهای گذشته بحثهای فراوانی در خصوص اقتصاد متکی به نفت ایران صورت گرفته و امروز بر این باور هستیم که اقتصاد دانش محور می تواند جایگزینی برای منابع نفتی باشد و در این زمینه نیز دانشگاه ها نقش کلیدی ایفا میکنند.
جهانگیری خاطرنشان كرد: امروز دانشگاههای كشور از جایگاه خوبی برخوردار هستند و تعداد دانشگاهها، دانشجویان، اساتید و اعضای هیات علمی نسبت به گذشته رشد چشمگیری داشته و مرجعیت دانشگاهها در كشور نیز امروز امری پذیرفته شده است و مردم نیز به دانشگاهها به عنوان یك مرجع مطمئن علمی اعتماد دارند.
معاون اول رییس جمهور از اراده شكل گرفته در كشور برای توجه به علم و فناوری بعنوان یك فرصت برای دانشگاهیان یاد كرد و گفت: در كشورهای پیشرفته ارادهای ملی برای توسعه علم و فناوری وجود دارد و در ایران نیز امروز در بالاترین سطح كشور كه مقام معظم رهبری است این توجه وجود دارد و دولت و سایر بخشها نیز با همین رویكرد به دنبال توسعه علم و فناوری هستند.
جهانگیری افزود: دانشگاه ها و فرهیختگان كشورمیتوانند از این ظرفیت مطلوب استفاده كرده و گامهای بلندی در جهت توسعه كشور بردارند.
معاون اول رییس جمهور در ادامه با بیان اینكه در بخش آموزش عالی و در میان دانشگاه های كشور چالشهای جدی نیز وجود دارد خاطر نشان كرد: یكی از این چالشها مشكل بیكاری است كه در میان جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال و فارغ التحصیلان و همچنین بانوان میزان بیكاری دو برابر سایر بخشها است و این به معنای هشدار و بحران در بخش اشتغال كشور است.
جهانگیری افزود: در گذشته موضوعاتی مطرح میشد و عده ای معتقد بودند كه دلیل بیكاری، وجود نیروهای كار خارجی در كشور است اما امروز دیگر نمیتوان این سخنان را به زبان آورد چراكه بیشتر بیكاران فارغ التحصیل دانشگاه هستند كه باید خودشان كارآفرین باشند.
معاون اول رییس جمهور خاطرنشان كرد: در كشورهای پیشرفته كسانی كه از دانشگاه فارغ التحصیل میشوند نه تنها برای خود بلكه برای عده دیگری نیز اشتغال زایی میكنند.
جهانگیری گفت: دولت باید شرایط و بستر سرمایه گذاری را آماده كند و آرامش در كشور ایجاد نماید تا یك فارغ التحصیل دانشگاهی بتواند نسبت به كارآفرینی اقدام كند.
معاون اول رییس جمهور از افزایش بی رویه دانش آموختگان در برخی رشتهها بعنوان چالشی دیگر یاد كرد و گفت: در برخی رشتهها بیش از نیاز كشور دانشجو جذب میشود و در برخی رشتهها نیز فاقد نیروهای كافی با تحصیلات دانشگاهی هستیم.
جهانگیری ادامه داد: موضوع مهاجرت نخبگان كشور نیز از دیگر مشكلاتی است كه باید برای آن برنامهریزی جدی شود زیرا با هزینههای سنگین به دانشجویان آموزش داده می شود و زمانیكه دانشجویان به مرحله بازدهی میرسند كشورهای دیگر آنها را جذب میكنند.
معاون اول رییس جمهور یكی دیگر از مشكلات و دغدغه های موجود در بخش دانشگاهی را موضوع دانشجویان ستاره دار خواند و گفت: این موضوع خاطره تلخی در ذهن فرهیختگان كشور برجای گذاشته و هم اكنون در حال خروج از پرونده وزارت علوم و وزارت بهداشت است.
وی افزود: این موضوع بسیار تلخ است كه در كشور بتوان عده ای را به هر بهانه ای از تحصیل محروم كرد كه باید تلاش كنیم این خاطره تلخ از ذهن فرهیختگان كشور پاك شود.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به احتمال برخی تبعیض های ناروا در موضوع بورسیه تحصیلی خاطر نشان كرد: مسئولین وزارتخانه های مرتبط باید با جدیت با این جریانات سوء برخورد كرده و اجازه ندهند عدهای با تبعیض و سوء استفاده از قدرت، نیروهای زحمتكش را دلسرد كنند.
جهانگیری ادامه داد: باید با طایفه گری و قوم و خویش بازی برخورد شود و اعتماد به جامعه دانشگاهی كشور بازگردد.
معاون اول رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع سیاستهای اقتصاد مقاومتی اشاره كرد و گفت: ایران كشوری است كه ممكن است به دلایل مختلف همچون فشارهای خارجی و بحرانهای اقتصادی دچار آسیب شود و اقتصاد مقاومتی در حقیقت نوعی مقاوم سازی اقتصاد كشور است تا در مقابل تكانههای خارجی و مشكلات دیگر، آن را از گزند و آسیب حفظ كند.
جهانگیری بر لزوم توجه به چند نكته محوری در اقتصاد مقاومتی تاكید كرد و گفت: یكی از این نكات اقتصاد دانش بنیان است كه علی رغم اقدامات انجام شده هنوز در ابتدای این مسیر هستیم و باید در دانشگاه های كشور جدی تر به این موضوع پرداخته شود.
معاون اول رییس جمهور نقشه جامع علمی كشور را از دیگر نكات قابل توجه دانست و افزود: این نقشه در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده و در اقتصاد مقاومتی نیز به آن اشاره شده است و لازم است برای اجرای این نقشه تلاش و كوشش شود.
جهانگیری توجه به ساماندهی نظام نوآوری را نیز مورد تاكید قرار داد و گفت: این موضوع در هر كشوری بعنوان موضوعی راهگشا مد نظر قرار میگیرید چراكه در برخی موارد یك ایده در یك كشور میتواند در سطح بین المللی مطرح گردد و تحول آفرین باشد.
معاون اول رییس جمهور از رشد بهرهوری و گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی بعنوان دیگر نكات محوری سیاستهای اقتصاد مقاومتی نام برد و افزود این موضوع باید در دانشگاهها بطورجدی در دستور كار قرارگیرد تا بتوانیم سیاستهای اقتصاد مقاومتی را اجرایی كنیم.
جهانگیری همچنین با اشاره به مشكلات و دغدغه هایی كه دانشجویان نمونه مطرح كردند گفت: با وزاری مربوطه دراین زمینه گفتگو كرده ام و تلاش خواهیم كرد در حد امكان به خواستههای دانشجویان عمل كنیم.
گفتنی است در این مراسم با حضور معاون اول رییس جمهور و وزاری علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشكی از دانشجویان نمونه كشور مربوط به سال ۱۳۹۲ با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.
انتهای پیام/