بررسی رویکرد خبرگزاری های غربی نشان می دهد هر چه به آغاز انتخابات ریاست جمهوری سوریه (در 5 ژوئن برابر با 13 خرداد ماه) نزدیک میشویم، این انتخابات بیشتر در حاشیه نگاه داشته می شود .این در حالی است که با نزدیک شدن به زمان انتخابات خبرهای انتخاباتی به طور طبیعی افزایش می یابد که به وفور در رسانه های سوریه ودوستان آن و همچنین کشورهای بی طرف در منطقه و جهان انعکاس و پوشش داده می شود . در این گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، گزارش مبسوطی از این انتخابات ارائه میدهیم:
همین چند وقت قبل بود که دشمنان بشار اسد رئیس جمهور سوریه فکر می کردند کار او تمام است.تابستان سال 2012 تروریستهای سوری نه تنها به دروازه های دمشق نزدیک شده بودند بلکه در داخل پایتخت نیز نیروهای دولتی سوریه را هدف قرار می دادند.دولت اسد کنترل بخش زیادی از خاک سوریه و برخی شهرهای راهبردی را از دست داده بود و نیروهای وفادار به اسد و یگان های ارتش در سراسر کشور در تلاش برای عقب راندن تروریستها و جلوگیری از پیشروی آنها در بسیاری از جبهه ها درمانده شده بودند.اکنون حتی در حالی که آمریکا در تلاش برای افزایش کمک برای تروریستهای میانه رو و آموزش آنهاست، مقامات آمریکایی اذعان دارند که اسد به این زودی ها رفتنی نیست.
**** رویکرد رسانههای غربی
بررسی رویکرد خبرگزاری های غربی نشان می دهد هر چه به آغاز انتخابات ریاست جمهوری سوریه (در 5 ژوئن برابر با 13 خرداد ماه) نزدیک میشویم، این انتخابات بیشتر در حاشیه نگاه داشته می شود .این در حالی است که با نزدیک شدن به زمان انتخابات خبرهای انتخاباتی به طور طبیعی افزایش می یابد که به وفور در رسانه های سوریه و دوستان آن و همچنین کشورهای بی طرف در منطقه و جهان انعکاس و پوشش داده میشود .
سیانانگاردین
به نظر می رسد یکی از عوامل اتخاذ چنین رویکری از سوی خبرگزاری های غربی مشارکت گسترده سوری های مقیم خارج بخصوص در لبنان در انتخابات ریاست جمهوری است که به گفته فیصل مقداد معاون وزیر خارجه سوریه در 43 سفارت برگزار شد و میزان مشارکت سوریهایی که اسامی آنان در سفارتخانه ها ثبت شده شده بود، بیش از 95 درصد بود.
بر همین اساس رویکرد خبرگزاری های غربی در قبال انتخابات ریاست جمهوری سوریه بیشتر به سمت سانسور آن پیش می رود اما در برخی مواقع در لابه لای دیگر اخبار و گزارش های این رسانه ها در خصوص سوریه که عموما منفی هم هستند پنهان می شود. برای مثال خبرگزاری رویترز در گزارشی که درباره عملیات گروههای تروریستی در منفجر کردن تونل حلب هنگام عبور نظامیان سوریه منتشر کرد در بخش پایانی آن به بررسی انتخابات سوریه پرداخت و نوشت :" سوریه قصد دارد سه شنبه آینده انتخابات ریاست جمهوری برگزار کند و این درحالی است که مناطق زیادی از شمال و شرق سوریه در کنترل مخالفان قرار دارد. پیروزی بشار اسد برای سومین دوره در انتخابات ریاست جمهوری این کشور که مخالفان آن را برنمی تابند تقریبا قطعی است."
*** حضور گسترده سوریهای خارج از کشور
آری حضور گسترده سوریهای مقیم لبنان در انتخابات ریاست جمهوری سوریه خشم گروههای تحت حمایت عربستان و غرب را برانگیخته است. حضور گسترده سوریهای ساکن لبنان در انتخابات ریاست جمهوری سوریه که در نمایندگیهای سیاسی سوریه در این کشور برگزار شد، خشم ائتلاف چهاردهم مارس را نیز برانگیخته است. این ائتلاف از حامیان مهم شبه نظامیان تکفیری است که علیه دولت سوریه می جنگند. پخش صحنه های حضور پرشکوه سوریها در انتخابات از نظر بسیاری از اعضای این ائتلاف ضد سوری، تحریک آمیز بوده است.
سجان قاضی وزیر کار لبنان و از اعضای ائتلاف چهارده مارس گفت سوریهایی که در زمان انتخابات در خیابانهای لبنان بودند، تحریک آمیز ظاهر شدند. این مسئله یادآور روزهایی است که ارتش سوریه کنترل لبنان را در دست داشت و هنوز هم حضور سوریه در لبنان حس می شود. این انتخابات نشان داد اکثریت سوریها با بشار اسد هستند. البته این حق آنهاست اما آنها باید به سوریه و به مناطقی که تحت کنترل دولت بشار اسد هستند بازگردند. شماری از اعضای ائتلاف چهارده مارس حتی از دولت لبنان خواستند سفیر سوریه را اخراج کند. اما ائتلاف هشتم مارس حضور گسترده مردم را در این انتخابات نشان دهنده خواست واقعی مردم سوریه می دانند.
سید هاشم صفی الدین رئیس شورای اجرایی حزب الله گفت انتخابات سوریه در لبنان شاهد حضور دهها هزار سوری در پای صندوقها بود. آنها فقط مردم سوریه بودند. به زودی شاهد برگزاری انتخابات در داخل سوریه با حضور بسیار گسترده تر مردم خواهیم بود.
لبنان بر سر بحران سوریه به شدت دچار چند دستگی شده است. ائتلاف چهاردهم مارس حامی شبه نظامیان تحت حمایت خارجی در سوریه است. در حالیکه گروه هشتم مارس حامی بشار اسد بوده اند.بدون تردید برگزاری موفقیت آمیز انتخابات ریاست جمهوری در سوریه به معنای برتری گزینه راه حل مذاکرات داخلی به جای مداخلات خارجی خواهد بود.برگزاری انتخابات موفقیتآمیز سوریه به مردم برای مقابله قویتر و مستحکمتر با تروریسم کمک می کند.
سفیر ایران در سوریه اوضاع امنیتی عمومی سوریه را برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مناسب توصیف کرد و برگزاری این انتخابات را نشان از شکست طرح های غرب به شمار آورد.محمدرضا شیبانی سفیر ایران در سوریه تصریح کرد انتخابات ریاست جمهوری سوریه طرح های غرب راعلیه سوریه به شکست کشانده است.وی بر حق ملت سوریه برای درخواست غرامت از عاملان ویرانی کشورشان تاکید کرد.
در زمانی که کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو و شورای همکاری خلیج فارس بر معرفی نظام سوریه به عنوان "یک رژیم دیکتاتور"(!) تاکید دارند دمشق همچنان به اجرای اصلاحات و برقراری دموکراسی واقعی و در راس آن انتخابات ریاست جمهوری ادامه می دهد. دولت و ارتش سوریه تلاش می کنند تا جایی که می توانند برگزاری امن و آرام این انتخابات را تضمین و فراهم کنند. این در حالی است که رسانه های استکبار و مغرض همچنان برای سانسور آن تلاش می کنند و گروه های تروریستی نیز تهدید می کنند اجازه نمی دهند انتخابات دموکراتیک در این کشور برگزار شود.
**** انتخابات سوریه ضربه مهلکی بر پیکره تروریسم بین الملل
انتخابات سوریه ضربه مهلکی بر پیکره تروریسم بین المللی است. استقبال سوری های خارج از انتخابات ریاست جمهوری این کشور در کشورهای مختلف جهان به مثابه سیلی محکم و ضربه سهمگینی به توطئه گران علیه دمشق بود. شور و هیجان و حماسه ای که سوری های خارج با شرکت در پای صندوق های رای آفریدند توطئه گران و حامیان گروه های تروریستی در سوریه را به سکوت واداشت. همه انگشت به دهان مانده اند. گیج و مبهوتند گویی "ضربه فنی" شده اند. آنها اکنون دست به دامان مشاوران و کارشناسان خود برای خروج از محدوده تنگ و تاریک کنونی شده اند. برای حفظ کمی از ابروی رفته شان تلاش میکنند.
در واقع رسانه ها و بنگاه های مغرض جهانی از زمانی وقوع بحران در سوریه در سال 2011 تاکنون این گونه وانمود می کردند که بسیاری از مردم سوریه از شدت ستم ، ظلم و سنگدلی نظام حاکم بر سوریه از این کشور گریخته اند و بسیار علاقه مند و تشنه آزادی و دموکراسی هستند و برای رسیدن به آزادی و دموکراسی به دیگر کشورها پناهنده شده اند. رسانه های مزدور منطقه ای و غربی همچنین تبلیغات گسترده روانی و انحرافی را به راه انداختند که نظام سوریه شهروندان این کشور را به زور مجبور خواهد کرد تا پای صندوق های رای حاضر شوند و به نفع نظام حاکم بر سوریه رای دهند. حال این حضور پرشور شهروندان سوری در خارج را چگونه می خواهند تفسیر و تحلیل کنند. کدام گروه و نظام و قدرتی آنان را مجبور به این کار کرده است؟ پاسخ روشن است عشق و علاقه آنان به میهن ، کشور و رهبران شان باعث شد سر از پانشناسند و به رغم همه تهدیدات و هشدار ها در پای صندوق های رای حاضر شوند. آن چه در لبنان رخ داد حتما در تاریخ ثبت شد. جهانیان مات و مبهوت شدند. انگار سوری های مقیم لبنان در یک مراسم جشن ملی شرکت کرده بودند. حضور مردم در پای صندوق های رای به حدی گسترده بود که حرکت عبور و مرور خودروها در خیابان های مجاور مختل شد. مقامات مسئول مجبور شدند برای یک روز دیگر رای گیری را تمدید کنند. درصد مشارکت بسیار فراتر از تصور و حدس و گمان دوست و دشمن بود.
علی عبدالکریم سفیر سوریه در لبنان گفت که ما حضور گسترده مردم در انتخابات را پیش بینی می کردیم ولی نه تا این حد و به این حجم. آری شهروندان سوری حب و عشق و علاقه شدید خود ره رهبران سیاسی و مقامات نظامی کشورشان نشان دادند. حتی آن دسته از شهروندان سوری در کشورهای خارجی که اجازه نیافتند در انتخابات شرکت کنند به خیابان ها ریختند و تظاهرات کردند. اتباع سوری در شهرهای مختلف استرالیا ، فرانسه ، انگلیس و آمریکا و برخی از کشورهای عربی در اعتراض به موضع حاکمان این کشورها در جلوگیری از رای دادن آنان به خیابانها سرازیر شدند. بدون تردید اگر به شهروندان سوری در سرتاسر جهان اجازه داده می شد تا در انتخابات شرکت کنند بسیاری از حامیان تروریست ها و خائنان به محور مقاومت از شدت عصبانیت میمردند.
مردم سوریه به این باور رسیده اند که بشار اسد تنها شخصی است که می تواند آنان را از لوث وجود تروریست ها نجات دهد. تروریست هایی که از سرتاسر جهان برای نابودی اقتصادی ، نظامی و انسانی سوریه به این کشور آمده اند. مقاومت جانانه بشار اسد در مقابل استکبار جهانی و ایستادگی تحسین برانگیز ارتش سوریه در مقابل تروریسم بین المللی که زیباترین لحظات حماسی و دلیری را در تاریخ سوریه ثبت کردند نور امید و آرزو را بار دیگر در عمق دل و جان آوارگان سوری در خصوص بازگشت دوباره به کشورشان زنده کرد.
**** دموکراسی از نوع غربی
حقیقت این است که دموکراسی نزد غربی ها و در مفهوم غربی به معنای آزادی بیان رای نیست به معنای مشارکت شهروند در تصمیم گیری های سیاسی نیست بلکه یک ابزار و وسیله ای برای دیکتاتور نوین و کسب منافع مادی شده است. از نظر آمریکا و کشورهایی که در فلک آن قرار دارند انتخابات در سوریه باطل است ولی انتخابات در هر جای دیگری که منافع آنان را تامین و تضمین می کند قانونی است.
اگر در یک کشور کودتایی رخ دهد و حاکی به قدرت برسد که نزدیک به آمریکا و اسراییل است اشکالی ندارد و قانونی است و برخی بدون هیچ مشروعیت و دموکراسی و انتخاباتی در کشورهای مختلف مسند قدرت را به دست می گیرند و غربی ها نمایندگان نزد آنان میفرستند و تبریک می گویند و باید گفت که چه معادله بدی است. چه بد داوری می کنند و چه دموکراسی ناخوشایندی دارند.
آمریکا و برخی از کشورهای غربی در حالی انتخابات ریاست جمهوری در سوریه را غیرقانونی می داند با این بهانه که این کشور درگیر جنگ داخلی است و بسیاری از مردم این کشور به دیگر کشورها پناهنده شده اند که از برگزاری انتخابات در افغانستان استقبال کردند. مگر افغانستان درگیر جنگ داخلی نبود و بخشی از مناطق آن در دست طالبان نیست.؟ مگر بیش از 40 درصد از شهروندان افغان در خارج از این کشور به سر نمی برند؟
از سوی دیگر چرا غرب و آمریکا از برگزاری انتخابات در اوکراین حمایت کردند. کشور اوکراین نیز درگیر جنگ داخلی است و بخش هایی از شرق و جنوب این کشور در دست مخالفان دولت است. اوضاع در مصر نیز بر همین منوال است. آمریکا و کشورهای غربی و مزدور منطقه از برگزاری انتخابات در این کشور حمایت کردند در حالی که مصر نیز به نحوی درگیر جنگ داخلی است و چندین حزب و گروه اسلام گرای مهم از جمله اخوان المسلمین از مشارکت در امور سیاسی منع شده اند. گفته می شود حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری مصر 14 درصد بوده است. اصولا جامعه جهانی همواره شاهد و ناظر سیاست یک بام و دو هوای کشورهای غربی و آمریکا در قبال کشورهای مختلف جهان بوده اند. غرب و آمریکا دموکراسی را بر اساس اهداف و منافع خود تعریف می کنند. بدون تردید تنها تفاوت موجود بین اوضاع در سوریه و اوضاع در اوکراین این است که مقامات جدید کی یف که بر اساس کودتا به قدرت رسیده اند مهره های ناتو و آمریکا هستند و منافع غربی ها را تامین می کنند در صورتی که دمشق مخالف تجاوزگری و زیاده خواهی غرب و آمریکاست به همین علت نمی توانند سوریه بشار اسد را تحمل کنند.
**** معرفی کاندیداها
در رقابت انتخابات ریاست جمهوری سوریه سه کاندیدا حضور دارد. ماهر حجار، دکتر حسان النوری و دکتر بشار اسد.
بشار اسد (زاده ۱۱ سپتامبر ۱۹۶۵) رئیس جمهور فعلی کشور سوریه و سومین فرزند حافظ اسد است. او در رشته چشم پزشکی در دمشق و لندن تحصیل کردهاست.
او در سال ۱۹۶۵ در شهر دمشق به دنیا آمد. بشار پس از تمام کردن مدرسه رشته پزشکی در دانشگاه دمشق را انتخاب کرد و در سال ۱۹۸۸ فارغالتحصیل شد و در بیمارستان نظامی مشغول به کار شد. وی سپس در سال ۱۹۹۲ برای ادامه تحصیل به انگلستان رفت و در سال ۱۹۹۴ موفق به اخذ مدرک تخصصی چشم پزشکی گردید. او علاوه بر زبان عربی، به زبانهای انگلیسی، فرانسه و اسپانیایی تسلط دارد. همسر بشار اسد، اسماء نام دارد و دارای سه فرزند میباشد. بشار اسد پس از به قدرت رسیدن، سعی کرد تا اقتصاد بسته سوسیالیستی سوریه که در زمان پدرش، حافظ اسد ساخته شده بود را به یک اقتصاد باز و غیر سوسیالیستی تغییر دهد.
حسان عبدالله النوری متولد 9 فوریه 1960 در دمشق است. وی مدرک کارشناسی ارشد خود در مدیریت عمومی را از دانشگاه «ویسکانسن» آمریکا و مدرک دکترایش را از در همین رشته از دانشگاه «کندی» آمریکا دریافت کرد تا پس از آن در دانشگاه روح القدس لبنان مشغول به تدریس شود.
از دیگر سمتهای حسان عبد الله النوری ریاست دانشکده فنی و حرفهای خاورمیانه و مرکز مطالعات بازاریابی و اداری MMC و مدیریت مرکز مطالعات مشاوره توسعه اداری و افزایش توانمندیها معروف به MDCCB ژنو است.
وی همچنین مشاور بین المللی مرکز مشاوران بین المللی آمریکاست و وزیر مشاور در امور رشد و توسعه اداری و نیروی کار و پارلمان است. النوری همچنین نماینده پارلمان سوریه در دور نهم و دبیرکا اتاق صنایع دمشق بود.
وی متاهل و دارای 5 فرزند است.
"ماهر عبد الحفیظ حجار" دارای مدرک کارشناسی پژوهش زبانها از دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه حلب است که در کوی «البیاضه» یکی از کوی قدیمی شهر حلب به دنیا آمده است.
وی تا جوانی زندگی خود را در شهر حلب سپری کرد و پس از آن در سال 1984 به حزب کمونیست سوریه ملحق شد و فعالیتهای سیاسیش در دانشگاه حلب به اوج رسید و علنی شد.
در سال 2000 از حزب کمونیست سوریه جدا شد و تشکلی از کمونیستهای حلب را تشکیل داد و خود رهبری آنها را به دست گرفت. در سال 2003 میلادی به همراه برخی از رهبران حزب کمونیست کمیته ملی وحدت کمونیستهای سوری را پایهگذاری کرد.
ماهر عبد الحفیظ حجار یکی از رهبراان کمیته ملی وحدت کمونیستهای سوریه بود که در سال 2011 نام خود را به حزب «اراده مردمی» تغییر داد و به سمت دبیرکلی حزب منصوب شد.
در سال 2007 اینحزب در انتخابات مجلس نمایندگان از شهر حلب مشارکت داشت که در آن به پیروزی نرسید و به طور رسمی به نتایج آن اعتراض کرد.
در سال 2012 و در اوج بحران سوریه در انتخابات مجلس نمایندگان در قالب لیست «جبهه مردمی برای تغییر و آزادی» از شهر حلب مشارکت کرد و از حیث کسب آرا در شهر حلب جایگاه دوم را احراز کرد و به پارلمان راه یافت.
ماهر عبد الحفیظ حجار متاهل و دارای یک فرزند دختر است که در 23 آوریل 2014 نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری سوریه را اعلام کرد.
**** ناظران
در ششم می محمد جهاد اللحام رییس مجلس الشعب سوریه طی نامه ای به تمامی روسای مجالس دنیا از انان خواست تا هیات هایی را برای نظارت برانتخابات سوریه به این کشور اعزام کنند. بسیاری از کشورها موافقت کردند و اقدام به اعزام هیات به سوریه نمودند از جمله این کشورها می توان به روسیه،ایران،چین ،هند، آفریقای جنوبی، برزیل، کوبا، و تعداد دیگری از کشورهای دنیا اشاره کرد.
با این وجود گزارش های درز رفته حکایت از آن دارد که آمریکایی ها و کانادایی ها هم بیکار ننشسته اند و شماری از فعالان حقوق بشری از این دو کشور در راه سوریه هستند تا بر این انتخابات نظارت کنند.
برپایه این گزارش نام تعدادی از این افراد به شرح زیر است:
1- ایوا باتلیت (آمریکا) جنبش همبستگی کانادا- سوریه
2- پل لارودی (آمریکا)جنبش همبستگی آمریکا و سوریه
3- جودی بلو ا(آمریکا)ئتلاف آمریکایی های ضد جنگ
4- رمزی کلارک (آمریکا) مرکز اقدام بین المللی
5- سوزان لانداور(آمریکا) موسسه حقوقی گلوبال أکت
6- أگموآ باراکا (آمریکا) فعال حقوق بشری
7- مارک گلینن (آمریکا) نویسنده و فعال سیاسی
8- جنی بامیلا استیلواتر (آمریکا) فعال رسانه ای
9- کنت میشل هارییس (آمریکا) نویسنده و تحلیلگر سیاسی
10- جیمز وسلی داین (آمریکا) پژوهشگر امور سیاسی
11- اسکات میشال ویلیامز (آمریکا) سازمان جوانان ضد امپریالیسم
12- فیل ویلیوت (آمریکا) فعال در سازمان ضد جنگ
13- جوزف جرارد اوسباکر (آمریکا) فعال در سازمان ضد جنگ
14- کنت مارک بیرتون (آمریکا) فعال بین المللی در امور حقوق بشر
15- مهدی داریوس (کانادا) نویسنده و تحلیلگر سیاسی
16- الیاس هزینه (کانادا) فعال سیاسی
17- تونی سعید (کانادا) نویسنده و تحلیلگر سیاسی
با حضور ناظران مختلف از سراسر دنیا در انتخابات ریاست جمهوری سوریه ،کشورهای حامی تروریستها پس از شکست در صحنه عملیاتی و میدانی خاصه پس از موفقیت های اخیر ارتش در حلب،حمص،درعا و ریف لاذقیه ضربه مهلک دیگری را در عرصه سیاسی دریافت خواهند کرد.
حقیقت این است که اجرای قانون جدید انتخابات در سوریه ولو این که به طور کامل محقق نشود اقدامی کاملا دموکراتیک است و برگزاری انتخابات جان تازه ای به حیات و زندگی مردم این کشور خواهد داد.
گردآوری: سید محمد مسعودی علوی
انتهای پیام/