رییس سازمان خصوصی سازی گفت: براساس بررسی ها کمتر از 15 درصد واگذاری شرکت هایی که سهام کنترلی آن به فروش رسیده با مشکل مواجه است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، میر علی اشرف پوری حسینی در رابطه با آخرین وضعیت واگذاری ها اظهار داشت: ارزش گذاری با روش بازدهی را بهترین نوع ارزش گذاری در واگذاری ها دانست و افزود: کمتر از دو درصد واگذاری های سازمان خصوصی سازی با این روش قیمت گذاری شده ضمن آنکه ارزش گذاری با روش حجمی و ریالی نیز تقریبا صفر درصد بوده است.
 
وضعیت نظارت بر واگذاری ها در ایران چگونه است و چرا برخی از واگذاری ها با تغییر کاربری و یا تعطیلی مواجه شده اند، تصریح کرد: به دلیل اینکه حرف و حدیثی برای واگذاری ها در ایران نباشد هم کارشناسان رسمی دادگستری هم هیات عامل سازمان خصوصی سازی و هم هیات واگذاری احتیاط را شرط کار خود قرار می دهند و واگذاری ها به ارزش روز خالص دارایی ها انجام می شود، ضمن آنکه اگر شرکتی نیز ارزش بازدهی بالاتر از ارزش روز داشته باشد به طور قطع ارزش بازدهی برای آن جایگزین و انتخاب می شود.
 
وی گفت: زمانی که سازمان خصوصی سازی ارزش روز خالص داراریی ها و یا ارزش روز جایگزینی را برای قیمت گذاری تعیین می کند این امر به این معنا است که سازمان خواستار فروش زمین، ساختمان و ماشین آلات است و کارخانه نمی فروشد و به همین دلیل تعهدی برای ادامه روند فعالیت ٱن دریافت نمی کند. اگر هم تغییر کاربری داده شود نمی توان آنها را ملامت کرد زیرا قیمت گذاری ها در تمام دوره ها به بالاترین نرخ است.
 
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: البته در مورد شرکت های بورسی نمی توان با قاطعیت چنین حرفی را بیان داشت زیرا ملاک واگذاری شرکت های بورسی تابعی از آخرین قیمت سهام آن شرکت در روز قبل از واگذاری است بنابراین شاید در برخی موارد ارزش روز خالص دارایی های شرکت های بورسی بیشتر از قیمت واگذاری است اما در شرکت های غیربورسی به بالاترین قیمت ممکن شرکت ها قیمت گذاری می شوند.
 
وی با بیان آنکه براساس ارزیابی های سازمان خصوصی سازی تعداد محدودی از واگذاری ها تغییر کاربری داده شده و یا زمین آن به فروش رسیده است، گفت: براساس بررسی ها کمتر از 15 درصد واگذاری شرکت هایی که سهام کنترلی آن به فروش رسیده با مشکل مواجه است.
 
رییس سازمان خصوصی سازی ادامه داد: البته باید بررسی شود که دلیل بروز مشکل در این تعداد از واگذاری ها چیست و آیا این مشکلات به دلیل خصوصی سازی است و یا آنکه دلایلی همچون تحریم و شرایط اقتصادی و یا سایر موارد دارد.
 
وی گفت: هرچند نظارت و ارزیابی سازمان خصوصی سازی در سال های گذشته همواره وجود داشته اما مطلوب نبوده لذا با توجه به تجهیز نرم افزار و سخت افزام در سازمان خصوصی سازی در سال 93 امیدواریم تا پایان سال گزارش جامعی از واگذاری های سهام کنترلی ارایه شود.

افت شاخص بورس علت توقف موقت عرضه های سازمان خصوصی سازی  
 
معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به این پرسش که تداوم افت شاخص کل بورس و وضعیت بازار سرمایه چه تاثیری بر واگذاری ها خواهد داشت، گفت: اگر وضعیت شاخص بورس به همین منوال باشد و صاحبان سرمایه ترجیح دهند در زمینه سهام سرمایه گذاری نکنند سازمان خصوصی سازی هم در واگذاری ها توفیق چندانی نخواهد داشت البته شرکت هایی که دارای قیمت های بالایی هستند غیر بورسی هستند و محل فروش آنها بورس نیست.
 
وی ادامه داد: افت شاخص بورس سیگنالی برای بازار سرمایه است اما امیدواریم با اقدامات دولت برای ساختار اقتصادی و رفع موانع سیاسی رونق به بازار سرمایه بازگردد البته این به آن معنا نیست که بازار سرمایه حبابی شود بلکه افزایش قیمت و شاخص باید معنادار و دارای پشتوانه باشد.
 
رییس سازمان خصوصی سازی موفقیت فروش یکصد هزار میلیارد تومان سهام توسط این سازمان را منوط به عوامل مختلف دانست و افزود: سازمان خصوصی سازی موظف است اقدامات خود را انجام و بازاریابی کند.
 
وی تاکید کرد: شاید به دلیل افت شاخص در بازار سرمایه توقف موقت در عرضه های سازمان خصوصی سازی انجام شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.