به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛هرمز رامینه رئیس شورای مدیریت جامعه مهندسان مشاور ایران در خصوص همایش 3 روزه آمایش سرزمین ،گفت: بعد از گذشت نزدیک به نیم قرن از پیدایش آمایش سرزمین در ایران و 40 سال تجربه عملی در تهیه برنامههایی از این دست اگرنه ضروری، دست کم سودمند است که دستاندرکاران آمایش سرزمین یعنی مسئولان، پژوهشگران و مشاوران گرد هم بیایند و با هماندیشی این تجربه را مرور کنند و نکات مثبت و احیاناً منفی آن را دریابند.
وی افزود: چند بخشی و میان بخشی بودن آمایش سرزمین ایجاب میکند در تهیه آن تخصصهای متعدد و متنوع شرکت کنند پس همایش پیشرو که در روزهای 21، 22 و 29 خرداد ماه سال جاری به وسیله معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی، مؤسسه عالی آموزش و پژوهش در مدیریت و برنامهریزی، دانشگاه شهید بهشتی، مرکز پژوهشهای مجلس، بنیاد آب ایران و جامعه مهندسان مشاور ایران و با شرکت مسئولان برنامهریزی و اعضای جامع مهندسان مشاور تشکیل میشود.
به گفته رامینه ، با شرکت در این همایش، جامعه مهندسان مشاور ایران با 860 شرکت عضو در 25 رشته متفاوت و 13 شعبه استانی (به جز تهران) میخواهد آمادگی خود را برای مشارکت در تهیه برنامه ششم توسعه با رویکرد آمایش سرزمین اعلام کند.
وی در ادامه تصریح کرد: در این همایش ضمن پرداختن به کلیات برنامه، آمایش سرزمین، هدف مشخص این است که برخی از گرههای عملی کار به بحث گذاشته شود و از این رهگذر تا جایی که میسر است، تفاهم و اجماعی بدست آید.
رئیس شورای مدیریت جامعه مهندسان مشاور ایران با اشاره به اینکه جامعه مهندسان مشاور در سطح بین المللی فعال است ،گفت: فدیک یک مرجع جهانی به شمار می رود که تمامی سازمان های مالی جهانی به این مرکز برای منعقد کردن قراردادهای مالی مراجعه می کنند.
رامینه در ادامه گفت: ایران نیز برای برقرار کردن ارتباط با سطح جهان به فدیک مراجعه می کنند.
وی در ادامه توضیح داد: با تلاش شورای مدیریت جامعه مهندسان مشاور سعی شد در اردیبهشت سال94 کنفرانس سالانه در بخش آسیایی و اقیانوسه در تهران برگزار گردد.
رئیس شورای مدیریت جامعه مهندسان مشاور ایران با بیان اینکه نمایندگان از 150 کشور خارجی در این کنفرانس مراجعه می کنند افزود: جامعه مهندسان همکاری تمامی مسئولان دولتی را برای برگزاری هرچه بهتر این همایش را می طلبد.
رئیس شورای مدیریت جامعه مهندسان مشاور ایران گفت: شرکتهای عضو جامعه مهندسان مشاور ایران از دولت ۴۰۰ میلیارد تومان طلب دارند که متأسفانه این مورد باعث شده بسیاری از شرکتها یا تعطیل شوند و یا اقدام به تعدیل نیروی انسانی کنند.
رامینه در خصوص این سوال که جامعه مهندسان مشاور ایران چه میزان طلب از دولت دارند،گفت: شرکتهای عضو جامعه مهندسان مشاور ایران از چند سال گذشته و بیشتر در دولت دهم طلب زیادی از دولت دارند و بدهی دولت به این دلیل بود که دولت از عهده پرداخت پول به مشاوران مهندس (صنعت احداث) بر نمیآمد.
وی ادامه داد: اگر قرار است کشور توسعه یابد باید از بخش خصوصی استفاده شود که این موضوع در دنیا ثابت شده است.
رامینه با اشاره به اینکه شرکتهای دولتی رشد کردهاند، گفت: شرکتهای دولتی در دولت گذشته رشد زیادی پیدا کردهاند و این موضوع همچنان ادامه دارد.
رامینه گفت: تعداد زیادی از شرکتهای جامعه مهندسان مشاور ایران در یک حالت سکون قرار گرفتهاند و تعداد زیادی از شرکتها نیز از گردونه خارج شده و با مشکل زیادی ادامه حیات میدهند.
رئیس شورای مدیریت جامعه مهندسان مشاور ایران اظهار داشت: سرمایه انسانی یکی از ارکان اصلی و اساسی شرکتهای مهندسان مشاور است که متأسفانه بسیاری از نیروهای انسانی این شرکتها در حال خارج شدن از کشور هستند.
وی توضیح داد: آمار دقیقی از اینکه چه تعداد شرکت ورشکست و یا تعطیل شدند، نداریم اما موضوعی را که میتوان با قاطعیت گفت این است که این شرکتهای مهندس مشاور در حال حاضر با 40 درصد ظرفیت کار میکنند.
وی افزود: ارقام دقیقی نیز از میزان طلب شرکتهای مهندسان مشاور از دولت وجود ندارد اما حدوداً میتوان گفت این میزان طلب در حال حاضر حدود 400 میلیارد تومان است.
انتهای پیام/