وی در ادامه افزود: توسعهی روستاها به دلایلی مختلفی از جمله مهاجرت از روستا به شهرها که موجب توسعهی سکونتگاههای غیررسمی در پیرامون شهرها و ایجاد مشکلات و مسائل مختلفی که از این موضوع حادث شده است، ایجاد میشود.
شاملو در ادامه افزود: فقر، محرومیت و فاصله میان روستاها در مقایسه با شهرها مورد توجه مهاجران برای ورود به شهرها قرار گرفته است.
معاون فنی و عمران روستایی بنیاد مسکن در ادامه اظهار داشت: اهمیت کشاورزی، ضرورت تامین امنیت غذایی، ارزان تر بودن و ایجاد شغل در بخش کشاورزی از دیگر موضوعات توسعهی روستایی به شمار میرود.
دبیر همایش ملی توسعهی پایدار کالبدی در ادامه اظهار داشت: در برنامهی پنجم توسعه مادهی 104 تحت عنوان توسعهی روستایی مورد تصویب مجلس قرار گرفت ولی طی این سه سال بخشهایی از مصوبهی توسعهی روستایی سرگذشت نا معلومی پیدا کرده و زمینهی اجرایی پیدا نکرد.
شاملو با اشاره به اینکه در نیمهی دوم سال جاری بحث جدیدی تدوین گردید و امیدواریم در سال آینده دولت و مجلس طی تدوین برنامهی ششم از این برنامه استفاده کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: باید آینده نگری در توسعهی کالبدی روستاها مورد توجه قرار گیرد و با توجه به اجرای سیاستهای مقاومتی توجه به توسعهی روستاها و امنیت غذایی در اولویت قرار گیرد.
معاون فنی و عمران روستایی بنیاد مسکن در ادامه توضیح داد: این همایش با بهره گیری از نظرات کارشناسان و مسئولان برای بهبود توسعهی فضاهای روستایی برگزار شده است.
رئیس همایش توسعه کالبدی با اشاره به اینکه این همایش در سه محور و 14 زیر محور برگزار میشود گفت: از محورهای اصلی این همایش ابعاد مکانی، فضای توسعهی پایدار روستایی، مسکن و بهسازی روستایی، حکم روایی محلی، برنامه ریزی کالبدی- فضایی از جمله سه محور این همایش به شمار میرود.
شاملو به محورهای فرعی این همایش اشاره کرد و گفت: برنامه ریزی مکانی- فضایی روستهای کوچک و پراکنده، پیوندهای روستایی- شهری و توسعهی پایدار مکانی و فضایی، بهسازی بافتهای با ارزش روستایی، جایگاه گردشگری در توسعهی پایدار روستایی، مشارکت روستاییان و نهادهای محلی در راستای توسعهی پایدار روستایی، مدیریت بهسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی ازجمله محورهای فرعی این همایش به شمار میرود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: تاکنون برای این همایش 173 مقاله ارائه شده است.
انتهای پیام/