وی افزود:فعالیت این تصفیه خانه در گذشته به شکل"برکه تثبیت"بوده است اما در ماههای اخیر سیستم "لجن فعال" جایگزین آن شده است.
این واحد که از روشهای نوینی در تصفیه فاضلاب در سطح کشور و دنیا بهره می برد، با ظرفیت تصفیه آب تا 200 هزار نفر ، جایگزین تصفیه خانه قبلی یزد که ظرفیت 75 هزار نفره داشت، شده است.
کوچک زاده اضافه کرد:رها شدن آب حاصل از تصفیه در نزدیکی این واحد باعث ایجاد آلودگیهای محیطی از جمله بوی نامطبوع و تجمع حشرات به شهر زارچ، شاهدیه و اشکذر شده است که نارضایتی مردم این شهر را به دنبال داشته است.
مسئولان استان برای حل این معضل،طرح استفاده از پساب حاصل از تصفیه را برای آبیاری فضای سبز شهرهای مزبور و باغ شهر کوثر در حاشیه جاده یزد به تفت مصوب کردند که البته هنوز اجرایی نشده است.
با گرم شدن هوا ، گلایه مردم از بوی نامطبوع و حشرات موذی بیشتر از پیش میشود .آنها انتظار دارند مسئولان تصفیه خانه را به محل دورتری منتقل کنند ، حال آن که سرمایه گذاری های صورت گرفته، این اجازه را نمیدهد.
به گفته محمدرضا کوچک زاده معاونت پایش و نظارت حفاظت محیط زیست استان یزد، تغییر سیستم تصفیه خانه از برکه تثبیت به لجن فعال، بسیاری از مشکلات زیست محیطی آن را کاهش داده است و تصفیه خانه فعلی مشکل زیست محیطی حادی ندارد.
وی میافزاید:البته برخی از انتقادات و گلایهها، صرفا بیان مشکلات نیست و شاید دیدگاههای دیگری را نیز به دنبال داشته باشد.
این مسئول با بیان این که تصفیه خانه توسعه ای نخواهد داشت، میگوید: سیستم مورد استفاده در این تصفیه خانه از سیستمهای پیشرفته ای است که در برخی شهرها و حتی کنار مجتمعهای مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد و عملکرد آن نیز دائم آنالیز و تست میشود.
محمدرضا کوچک زاده این نکته را نیز می افزاید: نگرانی مردم از حشرات این تصفیه خانه نیز بی مورد است و مشکلی در این زمینه برای مردم ایجاد نخواهد شد و با مدیریت صحیح، همه این مشکلات حل شدنی است.
انتهای پیام/