به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، ابوطالب بدری معاون بازاریابی و تنظیم روابط سازمان توسعه و تجارت در جمع خبرنگاران با اشاره به سفر هیئت تجاری کوبا به ایران گفت: در چند سال گذشته کوبا از ایران کالاهایی وارد کرد ولی پس از گردباد منطقه کارائیب و تحریمها مشکل نقل و انتقال پول را عاملی برای پرداخت نکردن بدهی 200 میلیون دلاری خود اعلام و از پرداخت آن سر باز زد.
وی افزود: در حال حاضر 43 میلیون یورو از کوبا طلبکار هستیم و یکی از اهداف سفر این هیئت حل و فصل مشکل بدهیها و همچنین مسئله کمیسیون مشترک اقتصادی و احیای تجارت بین دو کشور است.
بدری با اشاره به ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در کوبا ارائه تسهیلات به سرمایهگذاران و تاجران در این بخش گفت: معافیت مالیاتی یکی از تسهیلات ارائه شده است و طبق قائم مقام وزیر کوبا این منطقه به دلیل شرایط خاص برای سرمایهگذاران دارد.
وی با اشاره به نحوه پرداخت بدهی کوبا گفت: تصمیم بر این است که بخشی از بدهیهای کوبا از طریق واردات دارو پرداخت شود و در صدد واردات واکسن نیز از این کشور هستیم.
بدری در ادامه تأکید کرد: اگر مزیت نسبی وجود داشته باشد در تجارت بینالمللی بعد مسافت مسئله مهمی نیست و از نظر هزینه نیز مشکلی ایجاد نمیکند.
وی افزود: هماکنون حجم مبادلات تجاری بین ایران و کوبا بسیار کم و در حدود 200 الی 300 هزار دلار است که امیدواریم با توجه به برگزاری اجلاس مشترک وضع تجارت بهبود یابد.
معاون بازاریابی و تنظیم روابط سازمان توسعه و تجارت با اشاره به آخرین وضعیت اعزام رایزنان بازرگانی گفت: تا سال گذشته 11 رایزن در خارج از کشور داشتیم ولی طبق مصوبه باید این تعداد به 30 نفر افزایش بیابد.
وی افزود: پس از اعلام فراخوان و انجام امتحانات مربوطه 15 رایزن انتخاب و پس از طی دورههای آموزشی تا دو ماه آینده به کشورهای موردنظر اعزام میشود.
بدری گفت: کشورهایی که رایزن بازرگانی خواهیم داشت شامل اسپانیا، آلمان، ایتالیا، صربرستان، تونس، ویتنام، روسیه، کنیا، هندوستان، ترکیه، پاکستان، عراق، چین، بلاروس و کره جنوبی است.
وی افزود: سعی بر این شده که افراد شایسته انتخاب شوند و شماره تماس رایزنان بازرگانی در سایت سازمان توسعه و تجارت جهت رفاه صادرکنندگان و واردکنندگان قرار دارد.
انتهای پیام/