دکتر سعید حسینی، متخصص تغذیه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: مجاری گوارشی در 11 ماه سال مدام در حال پر و خالی شدن است و ماه رمضان بهترین فرصت برای استراحت این ارگان مهم است. گرسنگی و روزه داری به تنهایی موجب زخم معده نمیشود. از آنجایی که علت اصلی زخم معده، میکروبی است، افرادی که سابقه ابتلا به زخم معده دارند، با روزده داری این ناراحتی تشدید میشود.
وی ادامه داد: البته گرسنگی طولانی مدت به علت ترشح اسید معده و احساس ناراحتی در معده، ممکن است تصور ایجاد زخم معده به علت روزه داری را در افراد ایجاد کند که درست نیست و افراد سالم برای رهایی از مشکلات ناشی از گرسنگی، باید تغذیه خود را در وعده افطار و سحر طوری تنظیم کنند که گرسنگی را به تعویق بیندازند.
این متخصص تغذیه افزود: افرادی که ناراحتی معده دارند باید حتی المقدور چربی کمی مصرف کنند ولی همان سهم روزانه چربی به همراه پروتئین را بهتر است در وعده سحر به صورت یک نهار معمولی استفاده کنند و از آنجایی که پروتئین و چربی دیر هضم هستند، فرد دیرتر احساس گرسنگی میکند.
بهتر است سبزیجات و میوهها هم به صورت بخار پز مصرف شود تا علاوه بر اینکه فیبر کافی برای بدن را تامین میکنند، مشکلی برای معده ایجاد نشود.
دکتر حسینی در پایان تاکید کرد: روزه داری موجب زخم معده نمیشود و تنها اگر کسی از قبل سابقه زخم معده دارد، با روزه داری تشدید میشود.
انتهای پیام/