به گفته کوپر، "همه اقدامات داعش با برنامهریزی بسیار حسابشده و دقیق انجام میشوند. اکنون این گروه از طریق تبلیغات رسانهای خود فرقهای را حول البغدادی تشکیل داده و حامیان بسیاری را جلب کرده است. امروز او در بسیاری از مناطق، فردی شناخته شده و معروف است؛ و این موضوع این سوال را برای اعضای گروههایی چون القاعده برمیانگیزد که آیا آنها نیز باید به او ملحق شوند و حتی جان خود را در راه او بدهند؟!"
پروفسور "پیتر نومن" از مرکز بینالمللی مطالعه افراطگرایی در دانشگاه کینگ لندن معتقد است که این اعلام خلافت نباید دستکم گرفته شود، "این اعلان جنگ است، نه تنها به کشورهایی که در حال مبارزه با داعش هستند، بلکه به القاعده. داعش هماکنون خود را رهبر مشروع این جنبش میداند و توقع دارد همه از او تبعیت کنند. در ذهن بسیاری از تروریستها، "خلیفه" یک مقام مقدس است و داعش بهترین راه رسیدن به گروه فداییان اوست. به همین دلیل داعش گمان میکند استحقاق بیعت همه را دارد."
پروفسور نومن در ادامه سخنان خود دعا میکند: "این میتواند پایان القاعده باشد، مگر اینکه این گروه با البغدادی بیعت کند و به داعش بپیوندد. در غیر اینصورت، ادامهدهندگان راه بنلادن آینده بسیار پیچیده و سختی را پیش رو خواهند داشت. اعلام خلافت از سوی داعش نشاندهنده اعتماد به نفسی است که این گروه پس از پیشرویهای خود در عراق بدست آورده است. علاوه بر این، با ادامه تبلیغات بسیار گسترده رسانهای، روز به روز به تعداد حامیان این گروه در فضای مجازی افزوده میشود و امید آن را برای پیشرویهای آینده افزایش میدهد. به نظر میرسد رؤیای تروریستهای داعش برای تشکیل خلافت در منطقه، زودتر از آنچه فکر میکردند در حال تحقق است."
انتهای پیام/