به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران و به نقل از وب دا؛ وحیدرضا یاسایی ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: موسسه NIHمتشکل از ۲۷ موسسه ملی جداگانه و یکی از شاخههای وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده آمریکا است که وظیفه آن رهبری و نظارت بر تحقیقات علوم زیستی پزشکی می باشد.
وی افزود: موسسه مذکور به دنبال ثبت نتایج آزمایشات تشخیصی مولکولی مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (قطب علمی ژنومیک کشور) در پایگاه بانک ژن NIHو پس از انجام بررسی های کارشناسان، نتایج ارایه شده این مرکز تحقیقاتی را مورد تایید قرار داد. به دنبال آن درخواست، بر ثبت آزمایشگاه های مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی بعنوان آزمایشگاه ارجاعی مورد بررسی و تایید NIHقرار گرفت.
یاسایی در ادامه با اشاره به دستاوردهای علمی جدید این مرکز و ثبت 36 مورد اطلاعات ژنتیکی بیماران کشور در ژن بانک جهانی در سال 2014 اظهار داشت: این تغییرات ژنتیکی مربوط به سه سندرم نادر به نامهای سندرم TAR(ژن RBM8A)، سندرم نقص چسبندگی لوکوسیت نوع 1 (LAD1و ژن ITGB2) و سندرم ماندیبولوآکرو دیسپلاژی (ژن LMNA) می باشد که توسط محققان این مرکز مورد شناسایی قرار گرفت و در بانک ژن آمریکا بنام ایران و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ثبت شدند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اخیراً آزمایشگاه تخصصی مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بعنوان اولین مرکز تشخیصی مولکولی تالاسمی دانشگاهی در شهر تهران مورد تایید وزارت بهداشت قرار گرفت.
گفتنی است در حال حاضر تعداد قابل توجهی از آزمایشات تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای تخصصی مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی راه اندازی شده و به خانواده های نیازمند خدمات ارایه می دهد. علاقمندان برای دسترسی به اطلاعات کامل درخصوص این آزمایشات می توانند به پایگاه اطلاع رسانی این مرکز به نشانی http://grc.sbmu.ac.irمراجعه کنند.
انتهای پیام/