وی جایگاه و نقش دانشگاه های آینده را متفاوت از دانشگاه های سنتی و امروزه عنوان کرد و افزود: کشور ما از نظر تولید علم، رتبه 15 دنیا را در اختیار دارد، اما از نظر فناوری در رتبه 70 تا 80 قرار دارد که این امر اصلا خوشایند و مطلوب نیست.
پورمحمدی گفت: باید با تبدیل دانش به فناوری، جایگاه فناوری دانشگاه تبریز را در ایران و دنیا بالا ببریم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز نیز در این نشست، شورای فناوری را بازوی قدرتمند تبدیل چرخه علم به فناوری دانست و گفت: شورای فناوری به منزله اتاق فکری برای گسترش امور و سیاست گزاری بهتر است و دانشگاه به عنوان متولی این امر وظیفه دارد تا تمام توان خود را در تبدیل علم و تحقیق به محصول و ثروت به کار گیرد.
محمد مقدم واحد با بیان اینکه سیاست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر این است که دانشگاه ها 20 درصد از هزینه های خود را از طریق درآمدزایی تامین کنند، اظهار کرد: در این راستا با بسیاری صاحبان صنعت، ارگان های مربوطه و موسسات ذیربط تعاملات بسیار مفیدی انجام گرفته است.
مهدی قاسمی کاکرودی، رییس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه تبریز هم جایگاه مراکز رشد واحدهای فناوری در دانشگاه ها را تبیین کرده و بر ضرورت تجاری کردن دستاوردهای تحقیقاتی از طریق برنامه ریزی و سیاست گزاری تاکید کرد .