به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران مجید سرسنگی با بیان این مطلب افزود: با توجه به اینکه در سال های گذشته برنامه «ملکوت کلمات» ویژه ماه مبارک رمضان در خانه هنرمندان برگزار می شد، امسال برنامه ریزی شد تا ویژه برنامه آیین های سنتی با هدف زنده نگاه داشتن آیین های ماه رمضان در تهران قدیم برگزار شود.
وی با اشاره به سابقه تاریخی این آیین های سنتی در تهران قدیم ادامه داد: در دوران بعد از اسلام به ویژه در دوران صفویه که اوج فعالیت قهوه خانه ها و متعاقب آن چایخانه ها در کشور به ویژه شهر تهران بود، به مراسم مذهبی تشیع بهای زیادی داده شد.
سرسنگی با بیان اینکه درتهران قدیم در ماه رمضان مثنوی خوانی و شاهنامه خوانی یکی از برنامه های پرطرفدار قهوه خانه ها بودف ادامه داد: به نبال اجرای مثنوی خوانی، آیین های نیایشی، نقل های موسیقیایی، سخن وری و پرده خوانی که یکی از آیین های سنتی و قدیمی ایران به شمار می رود، اجرا می شد.
وی با بیان اینکه تمامی این آیین های سنتی در جهت زنده نگاه داشتن آیین ماه رمضان در تهران قدیم مبنای اجرای ویژه برنامه های خانه هنرمندان در ماه مبارک رمضان قرار گرفت، بیان کرد: طبق برنامه ریزی هایی که انجام دادیم ویژه برنامه آیین های سنتی به یاد تهران قدیم در مقام خانه هنرمندان برگزار شد.
مدیرعامل خانه هنرمندان با بیان اینکه اجرای این برنامه از 19 تا 23 تیر با همکاری هنرمندان فرهیخته آیین های سنتی اجرا شد، یادآور شد: به عنوان مثال کارگردانی هنری این برنامه به عهده فتحعلی بیگی یکی از استاتید برجسته آیین های سنتی بود. همچنین در نقاله خوانی نیز از اساتیدی چون مرشد ولی الله ترابی،مرشد سید مصطفی سعیدی در بخش شاهنامه خوانی عزت الله مهراوران، مرشد هقان و علی بهکیش در بخش سخنوری مرشد احدی و محسن میرزاعلی و.... استفاده شد.
وی با بیان اینکه ترنا بازی یکی دیگری از برنامه خانه هنرمندان ویژه ماه مبارک رمضان بود، گفت: ترنا بازی نیز یکی دیگر از آیین های سنتی قدیم کشور است .
این مراسم در روستاهاو شهرهای ایران به منظور کمک به افراد بی بضاعت و یا خانواده های ابرو دار برگزار می شد به این صورت که بعداز افطار عده ای دور هم جمع می شدند با یک پارچه کرباس و یا لنگ که به آن ترنا می گفتند این مراسم را که در قالب یک سرگرمی بود برگزار می کردند. ترنا بازی حکم، وزیر و شاهی دارد که در گذشته جوانمردان حکم می کردند که به عنوان مثال هزینه جهیزیه دختری که خانواده بی بضاعتی داشت جمع شود. این آیین حرمت زیادی در میان مردم داشت.
سرسنگی با بیان اینکه ترنابازی خانه هنرمندان نیز هر روز حکمی داشت، یاداور شد: به عنوان مثال یک روز حکم این بود که شهردار منطقه به تمامی شهروندانی که برای دیدن این برنامه به خانه هنرمندان امده بودند، افطاری دهد و یا اینکه شب دیگر حکم این بود تا خانه هنرمندان برای تداوم اجرای آیین های سنتی فضای ویژه ای را در نظر بگیرد که این کار نیز انجام شد.